Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Jul 05, 2007 11:52 am

Ja chce zmiany tylko w przypadku martwych ciał.
W przypadku surowców to raczej niepotrzebne a co do żywych ludzi zbyt niebezpieczne.
Arucard

Postby Arucard » Thu Jul 05, 2007 11:53 am

Pomysł niezły mars,ale zapomniałeś o tym że często zależy ludziom na czasie przy przeciąganiu naprzykład towarzyszy którzy śpią na statek.
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Eresan

Postby Eresan » Thu Jul 05, 2007 12:15 pm

A ja bym chciał DYWAN (może też makatki czy kilimy). Nie koniecznie latający. Ale kilka rodzai zależnie od surowca.

Pozdrawiam.
Mars

Postby Mars » Thu Jul 05, 2007 12:23 pm

Arucard wrote:Pomysł niezły mars,ale zapomniałeś o tym że często zależy ludziom na czasie przy przeciąganiu naprzykład towarzyszy którzy śpią na statek.

Arucardzie, dostanie sie cos za cos.

Zapomnialem dodac, ze przy przeciaganiu bylby widoczny komunikat, o jego rozpoczeciu.
Obcy

Postby Obcy » Thu Jul 05, 2007 12:23 pm

Jest już dywan futrzany
Eresan

Postby Eresan » Thu Jul 05, 2007 12:25 pm

Czyli kawał skóry... to tez można położyć przy kominku ale ja chcę DYWAN!

Pozdrawiam
Shaunri

Postby Shaunri » Thu Jul 05, 2007 3:16 pm

Arucard - Pomysł z opisami budynków przedstawiony.
Eresan

Postby Eresan » Thu Jul 05, 2007 3:26 pm

Trochę pojechałeś... trzy osoby wraz z pomysłodawcą wyrażają poparcie , reszta kręci nosem a Ty już to do anglików wrzucasz jako wspaniały pomysł z polskiego forum?

Ja osobiście uważam to za zbędne.

Pozdrawiam.
Arucard

Postby Arucard » Thu Jul 05, 2007 4:01 pm

No tak DYWAN jest napewno wazniejszy Eresanie :D .....Dzięki za info Shaunri
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):

Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Eresan

Postby Eresan » Thu Jul 05, 2007 4:08 pm

Oczywiście że tak! Wykorzystujesz surowce, możesz tym handlować itp itd. Pomysł ze zmiana drzwi czy okien na zielone w żółte groszki nie wykorzystuje nic i nie daje możliwości nowych. Jak chcesz by twój dom był fioletowy to powiedz wszystkim że przemalowujesz go na fioletowo i tyle.

Pozdrawiam
gawi

Postby gawi » Thu Jul 05, 2007 4:30 pm

Ale to wtedy Erasenie bedzie trzeba mówić każdej nowoprzybyłej postaci ze to jest fioletowy dom , tak samo jak z opisem postaci .. co sie rozmawia z kims nowym to prajtycznie by trzeba ciagle powtarzać opisówke .. a może by tak wprowadzić miejsce na popis postaci na iles znaków na przykład z ograniczeniem do 60 znaków.. i wtedy w oknie gdzie patrzysz na info danej postaci masz jej opis napisany przez osbe grajaca co wy na to?
[img]http://img338.imageshack.us/img338/3060/swiniajj0.gif[/img]

http://gawi.posadzdrzewo.pl
Mars

Postby Mars » Thu Jul 05, 2007 4:40 pm

Narysuj swoj dom, bedzie kolejna ciekawa notatka w grze.
Eresan

Postby Eresan » Thu Jul 05, 2007 4:50 pm

przepraszam. A jak wygląda samochód? rower? statek? Barć pszczela też się może różnić jedna od drugiej, i młotek i fujarka kościana.

Może w takim razie wprowadzić możliwość opisu i zmiany koloru wszystkich rzeczy. Co prawda sens Cantra zaniknie i ludzie zamiast grać będą opisywać swoje przedmioty wszelkie jakie mają ale za to będzie kolorowo i nic nie będzie można na zielonym... a raczej tęczowym ekraniku zobaczyć tylko kolorki i opisy budynków, pojazdów, ubrań i przedmiotów. Ale to nic! Nie ważne jest przecież odgrywanie ale posiadanie czerwonego swetra w serek z wełny owcy, która miała wyjątkowo grube runo, ozdobionego 5 cekinami żółtymi, 7 muszelkami jedną perłą wszytą w kołnierz z cieńszej wełny, rękawami zakończonymi zgrubieniem w formie branzoletki uszytymi z podwójnej wełny z dodatkiem konopnej nici w kolorze czarnym takim jakie ma zakończenie swetra u dołu z tym że cieńszej... itp itd. Myślicie że kto to będzie czytał? a jeśli będzie czytał to będzie miał jeszcze czas na GRĘ?

PS. Jak to jest, że członkowie Federacji RP starają się to RP ograniczyć do minimum i dążą by wszystko było jak najdokładniej opisane przez samą grę? To ma być Wasza fantazja i wyobraźnia a nie napiszmy że jest czerwony to nie będę musiał mówić wszystkim że jest czerwony - panowie którzy tak lubicie ponoć odgrywać, dajcie sobie i innym możliwość odgrywania!! Właśnie między innymi dlatego nie zapisałem się do FRP - nie wszyscy wiedzą o czym mówią mając na myśli Odgrywanie Ról (choć być może to ja nie wiem o co w tym już chodzi). Wyobrażam sobie sesje pRPG gdzie MG przynosi zdjęcia lasu, karczmy czy trolla: bo po co ma to opisywać? Pokaże na zdjęciu i tyle. Albo najlepiej obejrzyjmy Connana zamiast grać :D

Pozdrawiam.
Mars

Postby Mars » Thu Jul 05, 2007 5:25 pm

Jesli chcesz by gra odgrywala za Ciebie, i sama poustawiala Ci dach, okna, parapety, progi, drzwi, klamki, tynki, plytki, framugi, fugi, to nie jest to nigdzie powiazane z odgrywaniem.

Opis ustawiany przez gracza, 60 znakowy moglby mi sie nawet podobac, lecz i tak wolalbym aby gracze sami wykorzystywali juz istniejace mozliwosci do tworzenia takich opisow. Tworzenie takich notatek bylo i bedzie odgrywaniem, poniewaz jest to urealnianie wirtualnego swiata poprzez zachowanie postaci.
Eresan

Postby Eresan » Thu Jul 05, 2007 5:31 pm

Mars wrote:Jesli chcesz by gra odgrywala za Ciebie, i sama poustawiala Ci dach, okna, parapety, progi, drzwi, klamki, tynki, plytki, framugi, fugi, to nie jest to nigdzie powiazane z odgrywaniem.

Cudowne zdanie i doskonale uwidacznia to o czym mówiłem w poprzednim poście :)

Uwidaczniam:
"Jesli chcesz by gra odgrywala za Ciebie, i sama poustawiala Ci dach, okna, parapety, progi, drzwi, klamki, tynki, plytki, framugi, fugi, to nie jest to nigdzie powiazane z odgrywaniem."

Tak zupełnie się zgadzam i nie chcę by gra odgrywała za mnie. Sam chcę to robić! I brak możliwości odgrywania JEST związany z odgrywaniem. Własnie dlatego nie potrzeba mi kolorowych drzwi i dachów bo sam to widzę i sam mogę to innym przekazać.

Pozdrawiam.

Return to “Sugestie”