PS. A jeżeli sa hieroglify - nie wiem jeszcxze nigdy niczym nie pływałem
Edit to postu poniżej: Czepiasz się
Pozdrawiam.
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
prawdziwy hardkorowy cantryjczyk bez kompasu wie gdzie jest północAverus Wolfmaster wrote:Polacy nie gęsi IŻ swój język mają. Jesli sie nie myle.
( Rej zestawiał Polski z łaciną na świecie jak to powiedział Marcin )
Cóż, kółko jest małe... Chyba kazdy wie. Tzw.symbole sa następujące ( jak je dobrze pamietam ): wsch., zach., płd., płn. . Teraz dookoła kółka ścisniete są 'wyrażenia' mające od 4 do 9 znaków ( 9 znaków mają 4 kierunki z 8 ), w tym część jest do góry nogami.
Ja nie mówie, że nie da sie tego przeczytac, ale wyglada to bardzo niechlujnie, wydaje mi się, że mozna to chociaz skrócić.
I nie trzeba pływac, zeby to zobaczyć.
in vitro... wrote:prawdziwy hardkorowy cantryjczyk bez kompasu wie gdzie jest północAverus Wolfmaster wrote:Polacy nie gęsi IŻ swój język mają. Jesli sie nie myle.
( Rej zestawiał Polski z łaciną na świecie jak to powiedział Marcin )
Cóż, kółko jest małe... Chyba kazdy wie. Tzw.symbole sa następujące ( jak je dobrze pamietam ): wsch., zach., płd., płn. . Teraz dookoła kółka ścisniete są 'wyrażenia' mające od 4 do 9 znaków ( 9 znaków mają 4 kierunki z 8 ), w tym część jest do góry nogami.
Ja nie mówie, że nie da sie tego przeczytac, ale wyglada to bardzo niechlujnie, wydaje mi się, że mozna to chociaz skrócić.
I nie trzeba pływac, zeby to zobaczyć.
in vitro... wrote:4 przeciw, chyba że byłoby to łatwe do zaimplementowania
domeq wrote:Jesli zagle moga sie psuc, to obrania powinny psuc sie rowniez. Bez mozliwosci naprawiania.
matero wrote:Żagle - jak najbardziej, oczywiście z możliwością ich reperowania.
matero wrote:Choć tak naprawdę ich wprowadzenie zacząłbym od... pogody, wiatru, zmiennych warunków.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Rusalka wrote:Ja zwolniłbym wszystko, a po dodaniu odpowiedniego ożaglowania dał im możliwość uzyskania jeszcze większej prędkości.
1. Żagle się niszczą, bo wietrzeją (przez co pękają) oraz rozciągają się. Tego w zasadzie nie da się naprawić. W realu każdy szanujący się żeglarz co sezon kupuje nowe żagle. Jestem za wprowadzeniem żagli, które będą się niszczyły i nie będzie można ich naprawiać.
2. Można dodać też wiosła jako obiekt budowany na okręcie.
3. Każdy statek będzie miał swoje specyficzne właściwości pod kątem tego co można na nim zbudować.
4. Można mieć lepsze lub gorsze (tańsze lub droższe) żagle, szybciej lub wolniej niszczące się, bardziej lub mniej wydajne.
Rusalka wrote:Z ubrania nie mają żadnej wartości użytecznej i dlatego się nie niszczą.
Rusalka wrote:Proponowałbym abyście jednak odpuścili z podejściem aby było jak najbardziej realistycznie, i myśleli bardziej o grywalności. Oczywiście, że żagle można naprawiać, ale zwróćcie uwagę na to, że możliwość ich naprawiania w cantrze uczyniłaby je absolutnie niezniszczalnymi, po zerowych kosztach? Bo co tu robić w czasie żeglugi? A może naprawimy żagle?
Choć tak naprawdę ich wprowadzenie zacząłbym od... pogody, wiatru, zmiennych warunków.
Rusalka wrote:ak już mówiłem, to kurefsko trudne do zaimplementowania, do tego z pewnością obciążyłoby kosmicznie serwer, czego nie chcecie. Na razie zapomnijcie o takich pomysłach.
Rusalka wrote:...Zdaję sobie sprawę, że taki system nie jest dobry (im większa łódź tym mniejszy wpływ powinien wywierać dodatkowy żagiel). Jakiś sugestie na rozwiązanie tego?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest