myszaq wrote:i nie ona jedna, sushi...
No więc czy pan Myszaq z Programming Deptament byłby łaskaw przekonać "górę" do wprowadzenia takiego wynalazku ?
Ja już zrobiłem wszystko co mogę, czyli przedstawiłem sugestię...
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Mattan wrote:Avx do robienia butów nie używa się nożyczek.
Mattan wrote:Za kaloszami jak najbardziej tylko przypominam że kalosze to są buty nakładane na inne buty w razie mokrej pogody, a ty pewnie masz na myśli śniegowce.
Mattan wrote:Czapki też fajnie. Może czapka wojskowa z daszkiem i jej polska wersja rogatywka.A dla prostych żołnierzy furażerka. I epolety dla generałów. Mundury z trzy rodzaje. To by bardzo uatrakcyjniło tworzenie armii, a przecież już są próby ich stworzenia.
Mattan wrote:Poza tym nie widzę nic trudniejszego we wprowadzeniu rogatywki niż czapki z daszkiem.
Mattan wrote:Za kaloszami jak najbardziej tylko przypominam że kalosze to są buty nakładane na inne buty w razie mokrej pogody, a ty pewnie masz na myśli śniegowce.
Kalosze (gumowce, gumiaki, gumaki, gumofilce, kaloszaki) – gumowe buty chroniące nogi lub buty przed zamoczeniem.
Pierwotnie kalosze nie były obuwiem, lecz osłoną na obuwie. Bardzo niskie, tylko do kostki, zakładano na obuwie, aby chronić obuwie przed ubrudzeniem i zamoczeniem. Po dojściu do terenu zadaszonego (np. do pracy) można kalosze zdjąć i chodzić w butach. W niektórych państwach ten typ kaloszy jest bardzo popularny i używany do dziś, w Polsce obecnie kalosze są rzadko używane.
Inny rodzaj kaloszy, to wyższe (nawet do kolan), gumowe buty używane przez grupy robotnicze np. budowlańców, rolników, a także turystów, wędkarzy, rybaków i inne osoby mające często kontakt z mokrym podłożem. Często używane także przez małe dzieci. Ten rodzaj obuwia występuje czasem w handlu jako po prostu "gumowe buty". W przemyśle i rolnictwie często używa się też gumowe, ocieplane buty o charakterystycznym wyglądzie (materiał ocieplający występuje także na zewnątrz buta). Buty te nazywają się "gumofilcami".
SUCHY wrote:To trzeba zaproponować na angielskim forum
Proszę bardzo, tu jest topik z porpozycjami nowych ubrań: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.ph ... 639#242639
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest