Wpadłem na taki mały pomysł by dodać uroku grze. Wolnymi krokami idzie dzień 4000, taka magiczna data. Może by tak zrobić coś, by nie przeszedł o tak, bez zapamiętania?
Ostatnio poprzeglądałem forum propozycji i myślę, że do tego dnia można wykorzystać ich kilka. Czy spadnięcie meteorytów w kilka miejsc nie dałoby do myślenia, że świat jest zagrożony? Albo w osadach z obsydianem wybuch wulkanu (oczywiście niegroźny). Wszystko w formie komunikatu, jedynie - chyba, że Bogowie Cantra mogliby zrobić meteoryty, a wulkan mógłby wystrzelić dużą ilością obsydianu (który i tak byłby tylko problemem ze względu na brak zastosowania

Do czego zmierzam... W Cantrze wszystko jest spokojne. Oprócz wojen regionalnych, pajaców w radiu i piratów nie dzieje się nic specjalnego czym mogliby się martwić wszyscy, a taka przepowiednia byłaby bardzo interesująca. Oczywiście, apokalipsy nie chcemy, ale może w tym szczególnym 4000 dniu takowe zjawiska by się nasiliły? To co wpada mi jeszcze do głowy - tsunami, tornada (już jedno było w historii Cantra

Każda szansa do odgrywania jest na wagę złota.