Trucizny

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

w.w.g.d.w

Trucizny

Postby w.w.g.d.w » Fri Apr 06, 2007 12:15 pm

Chcialbym by dodano nowe mozliwosci dla stolu aptekarskiego a doladnie by mozna bylo wytwarzac trujace mikstury.Takie mikstury mozna by wykorzystac na dwa sposoby:
a) podac komus gdy spi i wowczas podczas zwyklego jedzenia spozyje rowniez jakas ilosc tej mikstury,bedzie to mialo taki skutek ze osoba ktora raz zjadla bedzie przez kilka dni oslabiona i codziennie bedzie tracic kilka procent zdrowia przez te dni
b) uzyc na broni z ostrzem i tak np. otrzymac stalowy sztylet z zatrutym ostrzem,bedzie to cech krotkotrawala i niezauwazalna dla kogos kto sie przyglada postaci ktora ma taka bron w inwentarzu.Kazde uderzenie takiej broni bedzie mialo taki sam skutek jak w podpunkcie a)

Zeby uniknac kilkudniowegp zatrucia trzeba bedzie spozyc chocby odrobine mikstury leczniczej tak by wyleczyc nawet w niewielkim stopniu a zwykla zywnosc lecznicza bedzie jedynie przeciwdzialac skutkom.

Co do skladnikow to jest wiele mozliwosci wiec pozostawiam to PD.
Chcialbym jedynie by niektore skladniki byly odpowiednikami leczniczej zywnosci* czyli gdy taki skladnik sie zbiera lub wytwarza a potem zasnie i trafi on do inwentarza to po ubudzeniu sie moze sie okazac ze zjedlismy wiekszosc tego co uzbieralismy i mamy okropny bol glowy. :)
Jak to mowia "kto od miecza wojuje ten od miecza ginie".Zeby ustrzec sie przd takimi skutkami bedzie trzeba nosic skrzynki lub puszki na te skladniki (co zwiekszy wartosc uzytkowa tych rzeczy).

Zwiekszy sie tez wartosc stolu aptekarskiego i tym podobnych rzeczy.Do tej pory takie stoly byly uzywane jedynie przez medykow hobbystow ale ze wiekszosc graczy ma wsrod swoich postaci domoroslych tyranow,zabojcow itp. typki oraz inych ktorzy z nimi walcza mysle ze te stoly pojawia sie w wiekszosci szanujacych sie osad.
Prawdopodobnie pojawia sie tez prawa zakazujace posiadania i uzywania trucizn,jesli ktos zauwazy ze twoja postac ma cos takiego to nie pomoga tlumaczenia w stylu "to na wlasny uzytek". 8)

*- np. alkochol,w Realu jest skladnikiem wielu roznych medykamentow bo jest dobrym rospuszczalnikiem i dodaje ciekawe wlasciwosci :wink:

ps.jesli pomysl sie podoba a bieglej ode mnie poslugujesz sie jezykiem angielski to przepisz to w angielskiej ,podaj tu linka i bedziemy lobbowac :P
domeq

Re: Trucizny

Postby domeq » Fri Apr 06, 2007 1:00 pm

a) podac komus gdy spi i wowczas podczas zwyklego jedzenia spozyje rowniez jakas ilosc tej mikstury,bedzie to mialo taki skutek ze osoba ktora raz zjadla bedzie przez kilka dni oslabiona i codziennie bedzie tracic kilka procent zdrowia przez te dni

A moze dodac do przetworzonego jedzenia....?
marshall

Postby marshall » Fri Apr 06, 2007 1:16 pm

było ;) Ale pomysł nie jest zły
\m/,
w.w.g.d.w

Re: Trucizny

Postby w.w.g.d.w » Fri Apr 06, 2007 1:40 pm

domeq wrote:

A moze dodac do przetworzonego jedzenia....?

Zmieszac miksture ze zwyklym jedzeniem w jakiejs misce?
Teoretycznie takie jedzenie nie bedzie sie roznic od zwyklego ale w inwentarzu beda dwa rodzaje jedzenia (o tej samej nazwie ale pierwszenstwo bedzie mialo te zatrute).
Bardzo niebezpieczne ale pociagajace.
marshall wrote:było ;) Ale pomysł nie jest zły

Bylo ale ja ten pomysl dopracowalem bo naprawde nie jest zly. :)
Ilox

Postby Ilox » Sat Jan 19, 2008 1:37 pm

Troche to głupie z takiego powodu, że sam siebie możesz zatruć, skoro nie będzie można odróżnić, a poza tym widać że masz zamiar tak ludzi zabijać, czyli po części twoje postacie są złodziejami lub mordercami, albo chciałbyś mieć takie postacie
marshall

Postby marshall » Sat Jan 19, 2008 4:00 pm

Ilox wrote:a poza tym widać że masz zamiar tak ludzi zabijać, czyli po części twoje postacie są złodziejami lub mordercami, albo chciałbyś mieć takie postacie

Widzisz w tym coś zdrożnego? o_O
\m/,
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Jan 22, 2008 9:23 pm

Ilox wrote:Troche to głupie z takiego powodu, że sam siebie możesz zatruć, skoro nie będzie można odróżnić, a poza tym widać że masz zamiar tak ludzi zabijać, czyli po części twoje postacie są złodziejami lub mordercami, albo chciałbyś mieć takie postacie

Mylisz się.Ja miałem takie postacie.
Teraz już by mnie nie zadowoliły.
Chce mieć kogoś kto otruje wodza jakiejś wymierającej osady,przejmie klucze do budynków,pojazdów i innych dóbr,pozabija resztę śpiących mieszkańców i zje ich.
A kto będzie na tyle głupi żeby tam przyjść zostanie jego niewolnikiem albo posiłkiem.No chyba że będzie silny i chętny do pomocy. :twisted:
Dla takich doznań mógłbym wrócić do gry.
Szkoda że ogranicza mnie mechanika gry i gracze którzy zachowują się jak pies ogrodnika,zaniedbując mordercze skłonności swoich postaci a innym też nie pozwolą. :evil:

ps. mam nadzieje że zadowoliłem cię,i potwierdziłem twoje przypuszczenia o mojej spaczonej psychice

Return to “Sugestie”