Buty na drodze

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Leming

Postby Leming » Wed Aug 01, 2007 9:16 am

tehanu wrote:Moja wyobraźnia podpowiada mi, że postaci łatwiej będzie wędrować po kamienistej, górskiej ścieżce na bosaka niż w butach na szpilkach, ale to tylko moja wyobraźnia ;)

Buty na szpilkach powinny zmniejszać prędkość i to tym bardziej, im gorsza droga. 8)
Czy używanie pojazdów niwelowałoby plusy i minusy butów? W końcu na traktorze to już nieistotne, czy ma się szpilki, czy gumofilce.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Aug 01, 2007 12:12 pm

Za.
Tak samo jesli wprowadzą potrzebę odpowiedniego ubierania się ze względu na pogodę i niewielką ochronę przed ciosami jaką dawałyby ubrania.
Shinigami

Postby Shinigami » Mon Aug 06, 2007 9:08 pm

ten pomysł na dodatkowe 5% nie jest taki tragiczny. Mogżna tez dodać pięć procen do ataku w walce wręcz...jak wiadomo taki kopniak z glana to już coś... :D już nie wspomnę o półobrocie...(jeśli ze szpilkami to prawie tak jak z kościanej dzidy hehe) a jak z czakiem norrisem to juz kusza się chowa , heh
Bziur

Postby Bziur » Wed Aug 08, 2007 7:14 am

jestem za. ale jednak, niektóre "lepsze" buty przy swojej funkcjonalności (np glany - wiadomo, mozna komus dac kopniaka, pozatym sa bardziej wytrzymale) powinny ustepowac innym butom w szybkosci (np w tenisowkach chodzi sie szybciej niz w takich glanach) itd, itd...
Mam na myslli zeby szybkosc nie koniecznie rosla wraz z kosztem produkcji. Odróżniłoby to trochę cantryjskie buty od butów w grach typu h&s gdzie sie zbiera tylko na najdrozsze i najszybsze, by sobie jak najbardziej podciagnac staty...
Image
Eresan

Postby Eresan » Fri Sep 28, 2007 9:22 pm

Niech ktoś w końcu potłumaczy nazwy butów, bo strasznie tam dużo opisów i nazw angielskich, co ogranicza grę wielu osobom nie znającym tego języka...

Pozdrawiam.

Return to “Sugestie”