Aparat fotograficzny

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

lacki2000

Aparat fotograficzny

Postby lacki2000 » Thu Sep 27, 2007 6:18 pm

Na wstępie udowodnię, że używam searcha i że ten pomysł pojawił się w sugestiach lecz zaginął w gąszczu dyskusji o jakichś przewodach radiowych.
w.w.g.d.w. dnia Tue Nov 14, 2006 18:29 wrote:Chcialbym miec aparat fotograficzny.
Gdy taki aparat by sie uzywalo to powstawala by automatycznie notatka w ktorej bylby opis miejsca gdzie stoi postac(mozna byloby zmieniac imiona postaci na fotografii by mozna rozpoznac kto jest na fotografii).
Notatka bylaby nieedytowalna i mialaby inna ikonke(sami rozumiecie).
Robienie fotografi to bylby taki projekt ktory konczylby sie natychmiast a potrzebny do tego projektu bylby papier by nasze postacie nagle nie utonely pod tonami fotografii.

Co wy na to?
Ja na to: ZA :)
Przedmioty: aparat typu polaroid (cyfrówka później :P ) oraz papier fotograficzny do polaroidów.
Na zdjęciu utrwalałyby się następujące elementy:
1. Nazwa lokacji.
2. Obecne osoby (prócz robiącego zdjęcie) z dokładnym opisem (co robi, co nosi, prawie jak w opisie szczegółowym osoby).
3. Widoczne obiekty (pojazdy, budynki, rzeczy na glebie).
4. Ewentualnie zwierzęta.

Oczywiście lokacje i osoby nieznane pokazywałyby się patrzącemu na zdjęcie standardowo domyślnie (nienazwane miejsce, trzydziestoletnia kobieta, itp)

Jakby to wyglądało w (u)życiu?
Wraca Tadzio Odkrywca z dalekiej zamorskiej podróży i oprócz zdobyczy wszelakich pokazuje swym pobratymcom-mieszczuchom stosy zdjęć przeróżnych:
- O! Ten stary tutaj, z tą dzidą, to wódz Tubumba plemienia Ngugdrgoro - każdy patrzący na zdjęcie widzi oczywiście "Nienazwane miejsce. Około dwustuletni mężczyzna pracujący (bez podania poziomu umiejętności) przy projekcie 'Kastrowanie słonia'. Ma on na sobie pióropusz z małpich ogonów, naszyjnik z zębów trzonowych komunistów, opaskę z trzciny. Nosi przy sobie długą dzidę, bambusową tarczę, odkurzacz, wiertarkę i ipoda. Wygląda na zdrowego i nieco zmęczonego.
(potem podobny opis pozostałych osób)
(potem nazwy budynków i pojazdów)
(na końcu lista notatek i obiektów na ziemi).

I jesli oglądacz zdjęcia kliknie sobie w 'dwustuletni mężczyzna' to może zmienić jego imię na Tubumba a 'nienazwane miejsce' na 'Wioska Ngugdrgoro'. Tak samo by było jakby ktoś ścigał jakiegoś bandytę to wystarczyłoby pokazać zdjęcie i zapytać czy ktoś go zna/widział.

Wadą takiego zdjęcia jest to że jest ono bardzo zawalone tekstem ale to właśnie duża ilość opisów pomaga wyobraźni i eRPeGowaniu:!: Ale za to jakie piękne wspomnienia będą z dawnych czasów ("Zobacz! Tak to miasto wyglądało 50 lat temu! Tylko dwa szałasy były i jeden rower")

lacki2000
Last edited by lacki2000 on Fri Sep 28, 2007 6:48 pm, edited 1 time in total.
Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure. Grasz w zielone? GRAM! Żądamy 24-godzinnego dnia cantryjskiego dla lepszej płynności działań!
cald dashew

Postby cald dashew » Thu Sep 27, 2007 6:28 pm

no nie wiem.. pomysl niby fajny ale nie wiem czy byloby to dobre w praktyce
Image
Image
Image
Robaczek

Postby Robaczek » Thu Sep 27, 2007 7:07 pm

Bardzo ZA! :)
Nie mam nic więcej do dodania, pomysł jest przedni. :D
Glizda :) | 3819319
ImageCzłonek Federacji RP - odgrywaj z nami
Arucard

Postby Arucard » Thu Sep 27, 2007 8:57 pm

EDIT:W praktyce to sie jeszcze okaze.....ale to raczej trudne do zaimplementowania jest a laagow wiekszych nie chce.....ogolnie mam mieszane uczucia co do tego(ale jakie to bylyby mozliwosci do RP!)
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
Maxthon

Postby Maxthon » Thu Sep 27, 2007 9:47 pm

Pomysł świetny. Myślę, że nie powinien on wpłynąć na powstawanie lagów. Ot taka automatycznie generowana notatka. Jeśli dołożymy do tego papier fotograficzny, żeby postacie nie robiły zdjęć bez sensu w dużych ilościach to nie sądzę, żeby takie zdjęcia jakoś bardzo obciążały server......

A co do lagów, to pewnie zasługa tego samoodświeżania, które u mnie i tak nie działa :wink:
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Fri Sep 28, 2007 1:36 pm

Proponowałem to dwukrotnie,za drugim razem sprecyzowałem swój pomysł i był on bardzo podobny do tego o którym pisze Lacki.
Niestetyt nie było dużego odzewu.Oczywiście jestem ZA.

Return to “Sugestie”