Mamy juz:
Tron drewniany
Czas budowy (dni): 3
Wymagane materiały: 3000 gramów drewna
Wymagane narzędzia: Młotek, Hebel, Dłuto
Lecz mamy rownoczesnie az kilka rodzajow koron. Proponuje, aby wprowadzone zostaly:
Tron z marmuru
Czas budowy (dni): 5
Wymagane materiały: 7000 gramów marmuru
Wymagane narzędzia: Młotek, Dłuto
Pozłacany tron
Czas budowy (dni): 10
Wymagane materiały: 7000 gramów żelaza, 500 gram złota
Wymagane narzędzia: Młotek, Dłuto
Pozłacany i zdobiony szlachetnymi kamieniami tron
Czas budowy (dni): 14
Wymagane materiały: 7000 gramów żelaza, 500 gram złota, 400 gram diamentów, 300 gram srebra
Wymagane narzędzia: Młotek, Hebel, Dłuto
Zastanawiam sie rowniez nad tronem z kosci sloniowej, lecz nie wiem czy ma to sens. Czekam na sugestie, komentarze, i przede wszystkim krytyke.
Tron
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
- Mattan
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=10756&highlight=tron++marmuru
Tron z marmuru już o tym pisałem. Pomysł fajny lecz nie wierzę że go wprowadzą.
Danio nie znasz całego Cantra.
Tron z marmuru już o tym pisałem. Pomysł fajny lecz nie wierzę że go wprowadzą.
Danio nie znasz całego Cantra.
-
- Mars
Danio wrote:Może sprostuję moją wypowiedź. Trony nie są ważną sprawą teraz, ale za jakiś czas na pewno. Na razie większa część terenu cantryjskiego to samodzielne osady (oprócz pewnych wyjątków) i mało kto myśli o tronach. Ja bym jednak poczekał jeszcze kilkadziesiąt lat cantryjskich.
W takim razie po co nadajniki ze zlota do pojazdow, korony wysadzane diamentami, zlote berla, zlote pierscionki, diamentowe naszyjniki? Co z tego, ze zaledwie 2% Cantryjczykow na takie rzeczy jest stac? Wlasnie tak powinno byc - to rzeczy luksusowe, i bogate panstwa/miasta moga w ten sposob uhonorowac swojego wladce, stawiajac mu tron pozlacany, z marmuru, a jesli sa biedni, budujac tron z drewna albo wspomnianej kosci sloniowej. Pozostaje tylko w jej przypadku kwestia ustalenia, ile tej kosci potrzeba.
10 kilogramow kosci jest iloscia chyba sensowna - jednakze potrzeba do tego upolowania az 40 sloni. Kosc w dodatku nalezy czyms zwiazac (cienki sznurek?), upilowac (pila), i niektore czesci posklejac np. zywica.
-
Co do nadajników do pojazdów czy złotych pierścieni z diamentowym oczkiem to w cale nie są takie rzadkie (może rzadkie ale nie takie
). Jeżeli chodzi o tron z kości słoniowej to jestem ZA. Mimo tego że znam ok 30-osobową lokacje w której myślę można by takie trony zrobić dla każdego bez większego uszczerbku na stanie magazynowym owego materiału
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.