Wyczerpywalnosc surowcow

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Arucard

Postby Arucard » Thu May 03, 2007 10:33 am

Danio wrote:
edit: trójwymiarowe zdjęcia Słońca? Czekam na namiary.

Są tutaj http://wiadomosci.onet.pl/33679,8,0,pokaz.html
Kto chce stringi w cantr(walić na PM):
Miaua,Arucard,Chimaira,Frogutka,Quijo,Sayuri,Stuff(kto na ircu bywa ten go zna),Sztywna,Isis,Luke,Averus,Jinchuuriki,Miri
darkblu

Postby darkblu » Thu May 03, 2007 11:01 am

Ehh odnoszę wrażenie że nie wszyscy czytają całość tematu bo argumenty najważniejsze już zostały wysunięte, między innymi to o nowych graczach i starcie w miejscu bez ludzi i surowców. To by było niezbyt miłe, obudzić się w głębi jakieś wyspy gdzie nie byłoby dookoła żadnego jedzenia czy ludzi.
Ten argument chyba wystarczy.
Pozdrawiam
Image
domeq

Postby domeq » Thu May 03, 2007 11:16 am

darkblu wrote:najważniejsze już zostały wysunięte, między innymi to o nowych graczach i starcie w miejscu bez ludzi i surowców. To by było niezbyt miłe, obudzić się w głębi jakieś wyspy gdzie nie byłoby dookoła żadnego jedzenia czy ludzi.

To niemozliwe, nowi gracze ZAWSZE naradzaja sie w miejscach gdzie juz SA ludzie.

Ps. I calkowite wyczerpanie dotyczyc moze tylko i wylacznie surowcow nieodnawialnych, a nie naturalnych, np. ryzu. A jesli nawet te sie wyczerpia, to szybko zaczna "odrastac".

Najbardziej podoba sie mi koncepcja ze znikaniem jednego zloza gdzies, a pojawianiem sie takiego samego gdzie indziej, i jest to nawet moim zdaniem ciekawsza alternatywa wobec tego, co sam zaproponowalem.
Eresan

Postby Eresan » Thu May 03, 2007 3:30 pm

domeq wrote:Najbardziej podoba sie mi koncepcja ze znikaniem jednego zloza gdzies, a pojawianiem sie takiego samego gdzie indziej, i jest to nawet moim zdaniem ciekawsza alternatywa wobec tego, co sam zaproponowalem.

Dzięki której będziemy za jakiś czas oglądać lokacje bez żadnych surowców i takie w których będzie wszystko? Świetny naprawdę pomysł, co prawda ograniczy grę do powiedzmy połowy lokacji ale za to może będą powstawać większe miasta tam gdzie wszystko jest. Co prawda zaniknie w ówczas handel i 3/4 powodów do interakcji między tymi samowystarczalnymi molochami, ale za to surowce będą się wyczerpywać. Super! No chyba żeby tak zmiany robić co 2-3 dni. To dopiero pomysł! Taki na przykład mistrz kopania łaziłby za takim uciekający złożem wypytując po drodze: "Słuchajcie, widzieliście gdzieś to złoże co tu ponoć było trzy dni temu? Przynajmniej tak mi mówili w sąsiedniej osadzie...". Naprawdę gra nam się zrobi super ciekawa! Nie ma to jak trochę nierealnej zabawy pod przykryką zwiększania lagów... ee... to znaczy chcąc żeby było "prawdziwiej".

Zakończcie ten temat bo już naprawde zaczyna być nudny.

Pozdrawiam.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Fri May 04, 2007 11:43 am

Pomysl jest zly, a z tym przemieszczaniem sie surowcow, to ogolna porazka.
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Danio

Postby Danio » Fri May 04, 2007 11:56 am

A może jeszcze wprowadzić coś takiego?

log wrote:Widzisz jak złoże kamienia opuszcza x, drogą brukowaną do y
8)
Eresan

Postby Eresan » Fri May 04, 2007 12:01 pm

Mam nadzieję że wszyscy wykryli ironię z jaką pisałem poprzedni post (to przede wszystkim do ActionMutanta piszę ;) ). Jeszcze raz mówię - to ZŁY pomysł. Nie ma co dłóżej o tym gadać bo 99% ludzi i tak jest na NIE.

Pozdrawiam.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Fri May 04, 2007 12:18 pm

Oczywiste, ze czaje o co Ci chodzi. :)
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.
domeq

Postby domeq » Fri May 04, 2007 12:25 pm

Danio wrote:A może jeszcze wprowadzić coś takiego?

log wrote:Widzisz jak złoże kamienia opuszcza x, drogą brukowaną do y
8)

:lol: a ja proponuje zamknac temat (ma ktos taka mozliwosc?), bo skoro wiekszosc z nas nie chce wprowadzenia takich zmian, to wprowadzone byc nie moga, i temat ten w tym momencie sluzy juz tylko do nabijania sobie licznika (tez nie wiem, po jaka cholere ten licznik jest). Byla dyskusja, i wyczerpala sie juz dosc dawno. Koniec kropka.
Gap

Postby Gap » Fri May 04, 2007 1:10 pm

Co do surowców to nie ma tu co poprawiać. Może w przyszłości kilka nowych, jak się poziom technologiczny rozwinie.
darkblu

Postby darkblu » Mon May 07, 2007 10:51 am

domeq wrote:To niemozliwe, nowi gracze ZAWSZE naradzaja sie w miejscach gdzie juz SA ludzie.

A i tu się Domeq`u mylisz i to nawet nie wiesz jak bardzo, moja postać jedna z poprzednich jeszcze narodziła się głęboko w lesie na jakiejś wyspie i nikogo tam nie było i dookoła też nie było ludzi, dopiero jak do plaży doszedłem to spotkałem "ludzi" całą jedną osobę.
Myślę że Szopen może też to potwierdzić bo i jego postać trafiła w te okolice z tego co pamiętam.
Image

Return to “Sugestie”