Proponuję wprowadzić proste "urządzenie" jakim jest drabina. Zbudowana powinna być z drewna bądź tarcicy i dodatkowo z niewielką ilością żelaza (ale niekoniecznie).
Mogłaby być budowana oczywiście na zewnątrz i zwiększała by zdobywanie takich surowców jak jabłka, kokosy i banany. Ogólnie wszystkich, które mogą rosnąć na drzewach (lub tylko niektórych).
Sama drabina nie mogłaby być przemieszczana i tylko jedna osoba mogłaby z niej korzystać.
Co o tym sądzicie?
Drabina
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Matix
- Mattan
Fajny pomysł. Mogłaby działać jak jak taczka przy drogach.
Drabina - Ladder
Build requirements : objects:small log>2;wood>500;days:1;tools:carving knife,hammer
Special rules : zwiększenie zbiorów owoców z drzew:1,5 - (boost of package of fruit from trees)
Visible : yes
Decay rate per turn : ?
Decay rate usage : ?
Repair rate per day : ?
Weight : 750g
Drabina dwudzielna - Two-brave ladder
Build requirements : objects:small log>4,nail>4;raws:thin rope>50,wood>700,iron>50;days:3;tools:carving knife,hammer
Special rules : zwiększenie zbiorów owoców z drzew:2 - (boost of package of fruit from trees)
Weight : 1330g
Tłumaczenia na angielski są z translatora więc w razie czego nie śmiać się ze mnie.
Owoce z drzew: banany - (bananas), jabłka - (apples), kokosy - (coconuts), papaje - (papayas), orzechy - (nuts).
Myślę że można by stosować też: eukaliptusowy olejek - (eucalyptus oil), kokony jedwabnika - (silk cocoons), wosk pszczeli - (beeswax)
Drabina - Ladder
Build requirements : objects:small log>2;wood>500;days:1;tools:carving knife,hammer
Special rules : zwiększenie zbiorów owoców z drzew:1,5 - (boost of package of fruit from trees)
Weight : 750g
Drabina dwudzielna - Two-brave ladder
Build requirements : objects:small log>4,nail>4;raws:thin rope>50,wood>700,iron>50;days:3;tools:carving knife,hammer
Special rules : zwiększenie zbiorów owoców z drzew:2 - (boost of package of fruit from trees)
Weight : 1330g
Tłumaczenia na angielski są z translatora więc w razie czego nie śmiać się ze mnie.

Owoce z drzew: banany - (bananas), jabłka - (apples), kokosy - (coconuts), papaje - (papayas), orzechy - (nuts).
Myślę że można by stosować też: eukaliptusowy olejek - (eucalyptus oil), kokony jedwabnika - (silk cocoons), wosk pszczeli - (beeswax)
- Rusalka
RD jest raczej przeciwne zwiększaniu ilości wyspecjalizowanych narzędzi. Za dużo ich jest, stosunkowo rzadko ich się używa.
Osobiście nie jestem przekonany co do słuszności takiego stanowiska, mówię tylko co bym usłyszał, gdybym wyjechał z propozycją implementacji czegoś takiego.
Osobiście nie jestem przekonany co do słuszności takiego stanowiska, mówię tylko co bym usłyszał, gdybym wyjechał z propozycją implementacji czegoś takiego.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Mattan
- NiKnight