Alkohol

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

zbylon

Alkohol

Postby zbylon » Mon Jan 15, 2007 1:47 pm

Zaskoczyło mnie to, że z winogron nie można zrobić alkoholu. Myślę, że możnaby wprowadzić coś takiego jak wino czy piwo do menu Cantrowicza. Nie samą pszenną czy kukurydzianą człowiek żyje ;)
Artur

Re: Alkohol

Postby Artur » Mon Jan 15, 2007 3:35 pm

zbylon wrote:Zaskoczyło mnie to, że z winogron nie można zrobić alkoholu. Myślę, że możnaby wprowadzić coś takiego jak wino czy piwo do menu Cantrowicza. Nie samą pszenną czy kukurydzianą człowiek żyje ;)

ooo taaaak, winko i piwko bylyby super :P mogly by miec wlasciwosci leczace, ale powinno tez dac sie je pic bez ran... :wink:
Eresan

Postby Eresan » Mon Jan 15, 2007 3:38 pm

od ryżu też niedaleko do sake..., a jakby tak mieć jeszcze jałowiec.... :)

Wogóle jest chmiel jako taki?

Pozdrawiam.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Jan 15, 2007 4:01 pm

Jest takie cos jak upojenie.Oczywiscie w planach(czyli wikipedii).Jak mysliscie jakie efekty by generowal alkochol w grze? :? Zapomnijcie o Realu,nigdy nie wiadomo czym beda sie kierowac w PD. :P
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Jan 15, 2007 6:57 pm

Obawiam się że alkohol będą mogły pić tylko silniki.
Zapewne nie ze wszystkiego da się robić alkohol bo gra musi być wyważona.
Nie wiem czemu większość się tak podnieca alkoholem ?
Heh zaczynam rozumieć dlaczego w Szwecji na pewnych butelkach z alkoholem było napisane
Uwaga trucizna (nie dotyczy Polaków i Rosjan)
zbylon

Postby zbylon » Mon Jan 15, 2007 7:11 pm

Eeee no bez przesady... Alkohol jest częścią życia. Teraz mam w planie jedną postacią zorganizować większą imprezę. Nie chce tu wgłębiać się w szczegóły. Na naszej lokacji są winogrona, jednak można się nimi tylko leczyć. Chcialibyśmy gości uraczyć jakimiś trunkami nie koniecznie jednego rodzaju.
Marcin24

Postby Marcin24 » Mon Jan 15, 2007 9:16 pm

Wydaje mi sie ze ktos gdzies kiedys pisal ze nie bedzie alkocholi do picia bo to niemoralne, w kazdym razie jakos tak. A wedlug mnie to szkoda po trunki dodaly by grze wiecej realizmu. Duzo nowych mozliwosci. A powinno sie je dac zrobic praktycznie ze wszystkiego, tylko dzialanie w roznych przypadkach bylo by rozne. Smiesznie by bylo gdyby ktos wydestylowal alkochol z czegos egzotycznego, a potem by sie nim zatruł bo byłby zbyt zanieczyszczony do picia.
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Jan 15, 2007 10:48 pm

zbylon wrote:Eeee no bez przesady... Alkohol jest częścią życia.

Bez której można się bardzo dobrze obyć, już lepiej żeby woda była do picia i zaspokajała pragnienie a nie od razu nie wiadomo co.
Zresztą jeżeli bez alkoholu nie możesz żyć to sobie go wymyśl i udawaj że pijesz
Midas

Postby Midas » Tue Jan 16, 2007 12:14 am

Są w cantrze takie miejsca gdzie pije sie alkohol ( hardkorowcy), syrop klonowy (bardziej soft), popija się wodą, zagryza marynowanymi grzybkami, czipsami albo wędzoną rybą. Jak zrobia biodisel- też się pewnie znajdą amatorzy :twisted:
Mattan

Postby Mattan » Tue Jan 16, 2007 12:39 am

Jestem za tym żeby można było pić alkohol, a potem traciło wzrok albo umierało bo to raczej metylowy jest. Przynajmniej takiego używa się do produkcji biodiesela. :twisted:
Susel

Postby Susel » Tue Jan 16, 2007 8:07 am

Mattan wrote:Jestem za tym żeby można było pić alkohol, a potem traciło wzrok albo umierało bo to raczej metylowy jest. Przynajmniej takiego używa się do produkcji biodiesela. :twisted:

Ale to dobry pomysl. :D
Wtedy napewno nikt nie uzna, ze to demoralizujace. :twisted:
(A mozna bedzie go uzywac do tortur... :roll:) :P
ActionMutante

Postby ActionMutante » Tue Jan 16, 2007 7:02 pm

Mattan wrote:Jestem za tym żeby można było pić alkohol, a potem traciło wzrok albo umierało bo to raczej metylowy jest. Przynajmniej takiego używa się do produkcji biodiesela. :twisted:

Dobra, ale poza Polskimi i Ruskimi postaciami... :D
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.

Return to “Sugestie”