Automatyczne wysylanie raportów

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

CzerwonyMag

Automatyczne wysylanie raportów

Postby CzerwonyMag » Fri Dec 29, 2006 9:35 pm

Otóż... Jak wiadomo to w pobliżu przycisków na dole ekranu postaci znajdują się przyciski dzięki którym możemy wysyłać sobie na pocztę zapis logów z całego dnia ze wszystkich postaci. Jedni z tego korzystają, inni nie. Część ściąga tylko niektóre... Ta sugestia dotyczy tylko tych co wysyłają sobie codziennie. Żeby wysłać sobie raporty trzeba klikać codziennie lub co kilka dni (maks 6) te ww przyciski. Jednak to powoduje pewne komplikacje... Bo co zrobić jeżeli nie możemy się klikać przez 7 dni? Już jeden raport nam przepada... Poza tym często mi i wiem że nie tylko mi zdarza się, że po prostu nie zjeżdzam na dół ekranu i nie widzę że już ostatni dzień na wysłanie raportu... No i raport przepada... Poza tym w moim wieku ma się już sklerozę i się zapomina o niektórych sprawach.

O co mi chodzi... Chce żeby w panelu gracza (tam gdzie mamu dane osobowe, opcje ustawienia trybu on-leave) była opcja, która automatyzuje wysyłanie raportów. Po prostu raporty wysyłałyby się codziennie (najlepiej w porze późnej nocy co by przeciążenie serwera jakie to by spowodowało zaszkodziło niewielu osobom). Ci którzy by tej opcji używali nie musieliby się bawić w pilnowanie tych logów. Ci którzy by ją wyłączyli a chcieli sobie zatrzymywać niektóre raporty używaliby tego co mamy obecnie. Co myślicie o tym pomyśle?
Last edited by CzerwonyMag on Sat Dec 30, 2006 8:33 am, edited 1 time in total.
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
myszaq

Postby myszaq » Fri Dec 29, 2006 9:51 pm

dobra, poczulem sie cholernie stary!

automatyczne wysylanie raportow z tego co pamietam bylo, magu... zostalo usuniete bo zzeralo strasznie duzo servera. wiec nie przypuszczam, zeby mialo wrocic. fin :)
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Fri Dec 29, 2006 10:29 pm

Yyyy... Tak? A nie da się go po prostu przesunąć na jakąś godzinę mało uczęszczaną (np. 3-5)? I niech to będzie opcjonalne, czyli używane tylko przez tych co chcą. A nowym to w ogóle na rok uniemożliwić korzystanie z tej opcji... Bo oni i tak nie wiedzą na początku co to raport więc jak im zależy niech się męczą ręcznie a nie serwer niepotrzebnie przeciążają. Można też wprowadzić kilka godzin o których raporty się wysyłają - swego rodzaju tur. W każdej turze 100 chętnych graczy, w następnej kolejnych stu itd.

Jak mówię o roku to mam na myśli cantryjski.

Image
tehanu

Postby tehanu » Fri Dec 29, 2006 10:35 pm

A Ty Magu Kolorowy to pewnie kredyciki zbierasz, co..?

I pewnie klikasz w TAMTEN link parę razy dziennie :twisted: , ale w ikonkę raportu to już za dużo.. :roll: :wink:
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Fri Dec 29, 2006 10:50 pm

Tehanu zmuszasz mnie do spamowania... W pierwszym poście napisałem co jest nie tak... Już kilka razy miałem sytuacje że musiałem wyjechać na 10 dni... I co wtedy z raportami? Szlag je trafia. Poza tym zdarzy się każdemu zapomnieć szczególnie kiedy w ogóle nie używa przycisku "wyloguj" bo i po co jak ma Firefoxa? No ja to mam szczęście że jestem w PD i na dole ekranu mam jeszcze Zarządzanie bazą danych i muszę co jakiś czas w dół zjeżdżać.

Image
in vitro...

Postby in vitro... » Fri Dec 29, 2006 11:38 pm

1) można mieć 8 raportów, a nie 6
2) godziny 3-5 do dla amerykańców środek dnia (chyba)
3)
A nowym to w ogóle na rok uniemożliwić korzystanie z tej opcji...
to nie godzi się z zasadą że każdy gracz jest równy
4) może zasugerować u anglosasów że automatyczne wysyłanie raportów można kupić za kredyty, np. 500
5) witam się z Wami po przerwie na forum
666) 666 post :twisted:
cantr się posypał
Quijo

Postby Quijo » Sat Dec 30, 2006 1:16 am

Świetny pomysł, mi sie juz 5 raportów zebrało i dopiero jak to przeczytałem to mi się przypomniało, ze musze je sobie wysłać :)
Dajcie ta opcje dajcie ją
http://www.gks-murcki.com
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Sat Dec 30, 2006 8:33 am

to nie godzi się z zasadą że każdy gracz jest równy

A od kiedy nowi mają takie same prawa jak Ci starzy? Przecież oni mają mniejsze prawa, jak choćby ta mniejsza ilość postaci które mogą mieć od początku. Starczyłoby im zablokować na 20 dni tę opcję a do tego czasu już Cantr powinni zczaić.

1) można mieć 8 raportów, a nie 6

Pierwsze słysze. Kiedyś też tak myślałem sądząc że w tych przyciskach musi być symetria i dwa dni szlag trafił. Jeżeli to wprowadzili to ledwie parę dni temu ale nie mam zamiaru eksperymentować

godziny 3-5 do dla amerykańców środek dnia (chyba)

Dlatego mówię żeby to podzielić na tury tak jak jest z żarciem. W każdej strefie raporty mogłyby być wysyłane wtedy kiedy jest środek nocy. Np. dla Polaków między 3 1 5, dla innych narodów stosownie do ich czasu nocnego a nie dla wszystkich stref o tej samej porze. Przeiceż o tym powiedziałem. Wystarczy czytać ze zrozumieniem ;)

4) może zasugerować u anglosasów że automatyczne wysyłanie raportów można kupić za kredyty, np. 500

A to mi się podoba... Tylko najpierw opcja automatycznego wysyłania raportów musiałaby być zaimplementowana. Dopiero później byłoby babranie się z kredytkami. No ale może nie aż 500. Powiedzmy 250...

witam się z Wami po przerwie na forum

Witam w imieniu departamentów ;)

666 post

Sataniści to mój wróg rasowy. Won! :P

Image
in vitro...

Postby in vitro... » Sat Dec 30, 2006 1:33 pm

Przeiceż o tym powiedziałem.
Eeee.... gdzie?

ps: drugi 666ty post :twisted: :twisted:
cantr się posypał
Quijo

Postby Quijo » Sat Dec 30, 2006 2:17 pm

in vitro... wrote:ps: drugi 666ty post :twisted: :twisted:

Ej jak Ty to zrobiłeś? To jest nie fair

Wracając do tematu to jeżeli chodzi o kredytki to ja bym był za tym, by płaciło się tak 100 na pół roku. (trzeba jeszcze mieć coś by kupić sobie minutki jak braknie co nie)
http://www.gks-murcki.com

Return to “Sugestie”