'Mikstury są silnymi i wydajnymi lekarstwami przywracającymi zdrowie. '
To wyjątek z Wiki... niestety mozna się lekko zawieść. Nakłady na wykonanie mikstur są ogromne. Samo zgromadzenie potrzebnych składników wymaga wiele czasu i energii. Potem potrzeba ogrodów, pompy, suszarni, budynku ze stołem aptekarskim, narzędzi typu motyka, łopata, nożyczki, wiadro, moździerz i tłuczek i to w kilku egzemplarzach.
Wychodowanie odpowiednich ziół wymaga też dużych nakładów pracy i czasu, kompostowanie, podlewanie, chodowanie, suszenie i wreszcie mieszanie mikstury w tempie np. 250 gram na dobę... w efekcie?
Może miałem akurat pecha ale moja wynikowa mikstura jest niewiele lepsza od zwykłego popkornu... leczy około 1% na 44g. Łatwiej i taniej jest popłynąc po kukurydzę. Może inne mikstury sa dużo lepsze. Życzę powodzenia wszystkim alchemikom.
Jeśli lepsze nie są sugeruję zbalansowanie tego ciekawego elementu gry, bo inaczej zostanie on porzucony tak jak porzucone jest 3/4 broni.
mikstury
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- in vitro...
- OktawiaN :)
-
Nie wiem jak tzw. bukłak ma polepszyć sprawę wody. Ten surowiec jest kompletnie niezbalansowany. Wydobycie jest horrendalnie powolne, nawet z najlepszą pompą. 200 gram na dzień i to na dodatek tylko 1 osoba może przy pompie pracować. Na głupi alkohol trzeba 800 gram dziennie... na uprawianie równiez bardzo dużo. Nakłady pracy są olbrzymie i nieproporcjonalne do pozostałych kosztów produkcji roślin czy alkoholu.
Jeśli nie można zwiększyć szybkości wydobycia wody to choć proponuje żeby się dało zbudować silnik do pompy:
water pump engine:
Build conditions : outside
Build requirements : only with water pump raws:iron>1000,magnesium>80, rubber>80; days:3;tools:screwdriver,pincers
Visible : yes
Decay rate per turn : 0
Decay rate usage : 0
Repair rate per day : 0
Weight : 1160g
Po zbudowaniu silnika pompowanie odbywałoby się automatycznie. to by rozwiązało sprawę... 200 gram na dobe to i tak malutko bo po uruchomieniu produkcji alkoholu potrzeby będą ogormne.. ale przynajmniej ciągle będzie się samo pompować.
Jeśli nie można zwiększyć szybkości wydobycia wody to choć proponuje żeby się dało zbudować silnik do pompy:
water pump engine:
Build conditions : outside
Build requirements : only with water pump raws:iron>1000,magnesium>80, rubber>80; days:3;tools:screwdriver,pincers
Visible : yes
Decay rate per turn : 0
Decay rate usage : 0
Repair rate per day : 0
Weight : 1160g
Po zbudowaniu silnika pompowanie odbywałoby się automatycznie. to by rozwiązało sprawę... 200 gram na dobe to i tak malutko bo po uruchomieniu produkcji alkoholu potrzeby będą ogormne.. ale przynajmniej ciągle będzie się samo pompować.
- in vitro...
- Kalsiver
- Elm0
- ushol
Człowiek wypija dziennie około 1,5 litrów płynu... a 200g=~200ml to ręką mozna w pare minut nazbierać... pozatym nie wiem co to za pompy, bo jesli jest ona połączona ze studnią rurą dajmy na to 8mm to cantryjczycy® szybciej zrobilito ciągnąc ustami...
to jest dopiero porównanie z rzeczywistością... nie chcę niczego obalać, bo już bardzo dużo, oj bardzo dużo razy było mówione, że nie można niczego porównyważ z RL, dlatego powiem tylko, że to trochę za mało...
to jest dopiero porównanie z rzeczywistością... nie chcę niczego obalać, bo już bardzo dużo, oj bardzo dużo razy było mówione, że nie można niczego porównyważ z RL, dlatego powiem tylko, że to trochę za mało...