Moja propozycja dotyczy bardziej interfejsu gry niż nowych możliwości w niej.
Obecnie, kiedy chcemy zobaczyć wcześniejsze wydarzenia, używamy przycisku "Pokaż Więcej". Powoduje to pokazanie wszystkich wcześniejszych wydarzeń jakie spotkały nas w danej lokacji (jeżeli się mylę, niech ktoś mnie poprawi). Mały problem, jeżeli przebywamy w tym momencie w jakiś odludnym bądź cichym miejscu. W przypadku kiedy jesteśmy w dość gwarnej osadzie zaczynają się problemy nie tylko dla nas ale i dla całego serwera. Ten sam problem pojawia się, kiedy chcemy zobaczyć ostatnie wydarzenia dla postaci, do której nie logowaliśmy się przez długi okres czasu.
Aby wyświetlić tak dużą ilość informacji, serwer musi zająć się niestety tylko naszym żądaniem. Wydaje mi się, że ostatnie problemy z powolnym działaniem gry, mogły wyniknąć poniekąd również z tego powodu - parę osób chciało zobaczyć wcześniejsze wydarzenia i zupełnie nieświadomie "zapchało" w ten sposób serwer.
Sądzę że najprostszym rozwiązaniem tego problemu byłoby wyświetlanie np po 25 ostatnich wydarzeń na stronie i dodanie przycisków w stylu "Następna strona", "Poprzednia strona". Coś takiego bardzo łatwo jest zrobić w PHP oraz SQL i bardzo często wykorzystywane jest przy tworzeniu stron z dużą ilością tekstu na nich.
Mam nadzieję że post nie jest zbyt długi i da się go przeczytać a przede wszystkim zrozumieć