Remonty Budynków

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy jesteś za wprowadzeniem remontów budynków...

Poll ended at Sun Oct 22, 2006 8:24 pm

Tak
25
68%
Nie
9
24%
Nie mam zdania
3
8%

Total votes: 37
Mattan

Postby Mattan » Sun Oct 15, 2006 11:00 pm

Rusalka wrote:O! Właśnie wpadłem na pomysł! Wykonanie remontu umożliwiałoby zmianę nazwy budynku

Yes, yes, yes. Bardzo wiele budynków nie pasuje nam teraz przez nazwy.
bellois

Postby bellois » Sun Oct 15, 2006 11:49 pm

Ale zmiana nazwy musi wymagać włożenia jakichś surowców, bo przecież nowa nazwa znikąd się nie bierze. I to powinna wymagać nawet, jeśli sam remont nie będzie ich wymagał.

I jeszcze taki pomysł. Budynki możnaby remontować bez użycia surowców do pewnego poziomu zniszczenia(np. 20%). Potem im bardziej budynek byłby zniszczony, tym większej liczby surowców by potrzebował i tym szybciej ta liczba by rosła. Na przykład:

budynek zniszczony w 30% - 5% surowców
w 40% - 15%
w 50% - 30%
w 60% - 50%
w 70% - 75%
w 80% i wyżej - 100%

Jest to dla mnie logiczne rozwiązanie, bo przecież małe zniszczenia można łatwo naprawić, wystarczy tu i tam coś przejechać jakimś narzędziem. A im większe zniszczenia, tym większa część sprawnego budynku niszczy się przy okazji naprawy, więc trzeba ją poprawić. Od 80% praktycznie nie opłaca się zostawiać starych fragmentów, bo są one zdezelowane i zresztą pewnie się zniszczą w trakcie remontu :-)
Artur

Postby Artur » Mon Oct 16, 2006 9:02 am

remont musial byc predzej czy pozniej... po prostu kamien przestaje byc potrzebny, budujemy budynek, kilka maszyn i narzedzi i do konca zycia kamien nie jest nam potrzebny... wreszcie moze sie to zmienic
Gin

Postby Gin » Mon Oct 16, 2006 7:56 pm

bellois wrote:I jeszcze taki pomysł. Budynki możnaby remontować bez użycia surowców do pewnego poziomu zniszczenia(np. 20%).

Wydaje mi sie to troche bez sensu bo wtedy wszyscy beda remontowac budynki zanim osiagnom 20% znisczenia, a wtedy da to tylko taki efekt, ze postacie beda musialy poswiecic czas na remonty zamiast na rozwoj. Zatem tylko wiecej nudnych czynosci, i nic nie zyskaja na znaczeniu surowce: drewno i kamien.

Moim zdaniem remont powino sie wykonywac dosc szybko, ale zawsze powinno sie wkladac odpowiedni procent surowcow - zeby mialy one wieksze znaczenie. Troche podobnie jak z paliwem - gdzie na znaczeniu zyska ropa.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Oct 18, 2006 2:22 pm

Ja tam jestem na NIE... A jesli juz bedzie to ktos wprowadzal, to niech budynki rozpadaja sie NAPRAWDE wolno... Wezmy jakiestam piramidy... Staly tysiace lat zanim komus przyszlo do glowy je remontowac... Co innego drewniane i trzcinowe budynki...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
ushol

Postby ushol » Wed Oct 18, 2006 2:25 pm

hehe... a ja jestem an budownictwie i mam teraz wytrzymalosc materalow... moge wam tutaj robic wyklady...
Image
Image
Federacja RP
Marcin24

Postby Marcin24 » Wed Oct 18, 2006 5:22 pm

Zrób wykład o rozbieraniu budynków bo to powinno być wprowadzone :D

Return to “Sugestie”