Notatki opisujace zawartosc budynkow/pojazdow

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Notatki opisujace zawartosc budynkow/pojazdow

Postby Gender » Wed Oct 18, 2006 10:01 am

Co sądzicie o takim pomyśle:

tuż po wejściu do budynku/pojazdu, w oknie poniżej przycisków "zdarzenia" itd. wyświetla się notatka, w której właściciel budynku/pojazdu opisuje wystrój wnętrza. Notatka, jak zwykle, mogłaby zawierać grafikę.

Notatka mogłaby być związana z zamkiem do budynku, osoba posiadająca klucz do zamka byłaby uprawniona do edycji notatki związanej z zamkiem.

Po obejrzeniu notatki, po naciśnięciu przycisku strzałki, pojawiałoby się normalne okno zdarzeń.

Zalety:
1. Graczom, którym się "chce", umożliwiłoby to poprawę wyglądu budynków, tak aby wystrój był bardziej zróżnicowany.

Problemy:
1. To samo mogłoby dotyczyć lokacji, ale istnieje problem, do czego przypiąć notatkę.
2. To gracze byliby odpowiedzialni za to co jest uwidocznione w wystroju. Mogą sobie wymyślać do woli dziwne sprzęty, niekoniecznie znajdujące odzwierciedlenie w Cantryjskiej rzeczywistosci.
3. Proces wchodzenia do budynku byłby spowolniony. [/url]
docent

Postby docent » Wed Oct 18, 2006 10:04 am

Tablice na budynkach są accepted

Postby Gender » Wed Oct 18, 2006 10:12 am

Tablice na budynkach to nie do końca to, o co mi chodzi.
Na tablicy można napisac "Gospoda pod Lwem" i to sie wyświetli, ale takie napisy są mało elastyczne.

Wydaje mi się że ta - chyba dosyć prosta do implementacji - modyfikacja, daje większe możliwości.
ushol

Postby ushol » Wed Oct 18, 2006 1:51 pm

Było już wałkowane pare razy... Małe poparcie...
Image
Image
Federacja RP
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Wed Oct 18, 2006 1:56 pm

Jestem na nie. Opisowi Twojego pomieszczenia powinny sluzyc obiekty, naprzyklad meble ktore mozesz zrobic.
ushol

Postby ushol » Wed Oct 18, 2006 2:03 pm

Zawsze jako projektant budyknu mozesz sobie zrobic plan i umiescic go w notatce, aby ludie widzieli jak mniej wiecej co jest rozlozone...
Image

Image

Federacja RP

Postby Gender » Wed Oct 18, 2006 2:08 pm

Ok, jesli było wałkowane, to przepraszam, nie doszukałem się. :)

Return to “Sugestie”