System walki w Cantr... Co o nim uwazacie?

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

robin_waw

Postby robin_waw » Mon Oct 16, 2006 7:38 am

Jezeli chodzi o moje zdanie jak chcecie to tak urealnic to dodal bym zeby przejscie z jednego pomieszczenia, budynku, do drugiego nastepowlo z opoznieniem 3 do 5 sec cantryjskich czyli 10 do 15 sec.
Wchodzimy do pomieszczenia i dopiero po 3 do 5 sec mozemy wejsc do nastepnego.

Wezmy taki przyklad bandyci ukrywaja sie w zamknietej lokacji wychodza zeby kogos zaatakowac i od razu wracaja, niestety obroncy maja bardzo nikla szanse zeby zauwazyc ze przeciwnik jest w zasiegu miecza.

Oczywiscie te opoznienia musialy by byc uwzgledniane przy liczeniu minutek zeby nie byc poszkodowanym.

Jezeli chcecie latwiej walczyc to i obrona musi tez byc latwiejsza.
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Oct 16, 2006 7:58 am

Obawiam się tu cały czas ogame'owej paranoi... Nie wiem czy w chwili obecnej są wśród was tacy co siedzą całą noc przed kompem i czekają na te parę sekund, w których przeciwnik się "odsłania", ale gdyby wydłużyć ten czas, z pewnością by się tacy znaleźli. Nie jestem do tego przekonany
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Rydygier

Postby Rydygier » Mon Oct 16, 2006 8:08 am

Ewentualnie można by zapobiec takim "wypadom" organizując walkę tak, by nie można było opuścić lokacji w której się atakowało (i uciec do zamykanego pomieszczenia) bądź przez cały dzień, bądź do czasu podjęcia jakiejkolwiek akcji przez atakowanego, jeśli ta nastąpiłaby przed upływem doby.
robin_waw

Postby robin_waw » Mon Oct 16, 2006 8:12 am

O tak lepiej Rydygier, to jest lepsze rozwiazanie.

Return to “Sugestie”