Zmniejszanie umiejetnosci

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co myslisz o tym pomysle?

Jasne, jest spoko
0
No votes
Tak, ale zeby wolniej spadaly
2
4%
Tak, ale zeby spadaly max o jeden poziom
6
12%
nie podoba mi sie to
44
85%

Total votes: 52
Rydygier

Postby Rydygier » Tue Oct 10, 2006 9:51 am

Kiedyś pytałem się w innym wątku:

Rydygier wrote:...
Na koniec kwestia umiejetności. Jak dla mnie znacznie bardziej realistycznym odzwierciedleniem posiadanych talentów byłaby szybkość udoskonalania umiejętności oraz maksymalny ich poziom, który postać mogłaby osiągnąć, zaś wszyscy powinni startować z umiejętnościami na najniższym poziomie i rozwijać je w miarę używania.
.

Dowiedziałem się, że to dlatego, iż przez te dwadzieścia lat postać już się doskonaliła w pewnych dziedzinach i stąd to zróżnicowanie:
Gender wrote:Umiejetnosci - jezeli pograsz dluzej, to stwierdzisz ze umiejetnosci rosna ;) aha - zwroc uwage ze postacie na starcie maja 20 lat - cos przez te 20 lat przeciez robily?

Wniosek taki, że to, z czym się pojawia postać nie jest wrodzone, bo przed "pojawieniem się" żyła już 20 lat i je ćwiczyła.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Oct 10, 2006 11:40 am

Jameson wrote:np.: ktos urodzil sie z przecietnymi umiejetnosciami w czyms, i awansowal w tej umiejetnosci wyzej. to po pewnym czasie nieuzywania, nie powinna ona spasc nizej poziomu przecietnego.

Obawiam się, że w bazie nie jest zapisane z jakim poziomem umiejętności startuje jakaś postać. Chyba, że pobrano by te informacje z backupu. Mogę się oczywiście mylić ;)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880

Return to “Sugestie”