Zmiana mocy broni. Zachecanie do uzywnia wielu broni

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co zrobic z bronmi typu: sztylet, pazury, maczuga i dmuchawka?

Zwiekszyc ich moc.
17
77%
Zostawic w spokoju
5
23%

Total votes: 22
in vitro...

Postby in vitro... » Tue Oct 03, 2006 6:47 pm

czesc graczy uzna to za niepotrzebnie komplikowanie gry.
na przykład ja :D
cantr się posypał
ushol

Postby ushol » Tue Oct 03, 2006 6:59 pm

A ja na przykład nie... A co używania wielu broni to oja postać ostatnio chciała i teraz szuka ofiary aby zasiekać gogoś dwoma toporami... nawet wymysliła sposob na to aby ktoś się nie doczepił, że ma trzy ręce bo tarczy też używa... (teraz się zacznie pojeżdżanie po mnie... :twisted: )
Image
Image
Federacja RP
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Wed Oct 04, 2006 2:53 pm

No to brawo Ushol,juz czekamy z niecierpliwoscia na twoje ataki dwoma toporami i wyjasnienia.

A co do moich postaci to majaj bardzo rozne bronie lub nie maja ich wcale.Wszystko zalezy od zamoznosci postaci ale przewijaja sie takie rzeczy jak kosciane dzidy,kilofy,luki i troche broni siekanej ale zadnych toporow.
AUTO

Postby AUTO » Wed Oct 04, 2006 4:03 pm

Ja tylko przypomnę mój pomysł z podziałem broni na broń białą i broń miotającą. Jedyna różnica polegałaby na tym, że atakować kogoś w zamkniętym pojeździe/statku, będąc na zewnątrz możnaby było atakować tylko bronią miotającą, bo tak jak jest, jest bez sensu (można walnąć kogoś toporem mimo, że nie można wejść na pokład statku, rozumiem, że miałoby to sens gdyby to był rzut toporem, ale wtedy topór by się traciło). Myślę, że implementacja takiego rozwiazania nie będzie zbyt skomplikowana programistycznie.
Jestem natomiast przeciw urozmaicaniu samej walki, gdyż nie to jest w grze najważniejsze. Mnie chodzi jedynie o zwiększenie roli broni miotajacej, tak, by stała się ona bardziej popularna.
Artur

Postby Artur » Wed Oct 04, 2006 4:26 pm

AUTO wrote:Ja tylko przypomnę mój pomysł z podziałem broni na broń białą i broń miotającą. Jedyna różnica polegałaby na tym, że atakować kogoś w zamkniętym pojeździe/statku, będąc na zewnątrz możnaby było atakować tylko bronią miotającą, bo tak jak jest, jest bez sensu (można walnąć kogoś toporem mimo, że nie można wejść na pokład statku, rozumiem, że miałoby to sens gdyby to był rzut toporem, ale wtedy topór by się traciło). Myślę, że implementacja takiego rozwiazania nie będzie zbyt skomplikowana programistycznie.
Jestem natomiast przeciw urozmaicaniu samej walki, gdyż nie to jest w grze najważniejsze. Mnie chodzi jedynie o zwiększenie roli broni miotajacej, tak, by stała się ona bardziej popularna.

tak, atakowanie z zamknietego statku mieczem ludzi na ladzie to troche dziwne jest, przydalo by sie troche utrudnic zycie tym tchozliwym piratom ukrywajacym sie na swoich lodkach :lol:
AUTO

Postby AUTO » Wed Oct 04, 2006 4:42 pm

Artur wrote:przydalo by sie troche utrudnic zycie tym tchozliwym piratom ukrywajacym sie na swoich lodkach :lol:

Oraz ścigającym ich ekspedycjom ;)
Artur

Postby Artur » Wed Oct 04, 2006 5:23 pm

AUTO wrote:
Artur wrote:przydalo by sie troche utrudnic zycie tym tchozliwym piratom ukrywajacym sie na swoich lodkach :lol:

Oraz ścigającym ich ekspedycjom ;)

tez prawda, utrudnimy zycie wszystkim :twisted:
in vitro...

Postby in vitro... » Thu Oct 05, 2006 6:11 pm

dodano ankietę. uprasza sie o oddanie głosu. dziękujemy
cantr się posypał
Quijo

Postby Quijo » Thu Oct 05, 2006 6:58 pm

Zaznaczylem w ankiecie ze jestem za zwiekszeniem mocy. Z tym, ze dmochawka powinna wedlug mni zostac taka jaka jest, ale mozna by bylo podwyzszyc jej moc poprzez zrobienie zatrutych strzalek. Co o tym myslicie ?
http://www.gks-murcki.com

Return to “Sugestie”