Dajmy druga lapke cantryjczykowi!

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Susel

Postby Susel » Mon Oct 02, 2006 10:07 pm

dstankiewicz wrote:Zdecydowanie NIE.
Poprostu, nie podoba mi sie pomysl, bo co, jak atakuje bronia dwureczna to juz nie bede mial mozliwosci obrony? Troche to bez sensu, w koncu to jest gra w wolnym tepie a nie jakas zrecznosciowka...

Dokladnie, wlasnie o to chodzi! Ale moze spojrzcie na to z innej strony! Patrzycie na wszystko jakby wszystkie takie pomysly sprowadzaly sie do robienia z Cantra jakiegos przymitywnego Hackn'n'slasha! A to nie o to chodzi, chodzi o to (przynajmniej ja to tak odbieram.) zeby ci, ktorzy decyduja sie na uzywanie broni dwurecznej, ktora jest najpotezniejsza, odczuwali tez jakies wady uzywania jej!

Keisha wrote:kilof bylby narzedziem dwurecznym? Wydobywajac kamien mialabym tarcze na plecach i topor tez. Gdyby ktos mnie zaatakowal mialabym obnizony wskaznik obrony, a aby mu oddac musialabym zarzucic kilof na plecy i wziac topor, tak? A pozniej odlozyc topor i wziac kilof. A minutki leca....

Nie bardzo mi sie to podoba, komplikuje niepotrzebnie gre.

Nieee no oczywiscie nie da sie nie szukac dziury w calym... Kiedy atakujesz wybierasz poprostu bron i atakujesz, nikt nie ma tu zamiaru robic czegos na wzor ekranu ekwipunku znanego z cRPGow. Poprostu atakujesz taka bronia jaka ci sie podoba ale przez nastepna dobe masz te bron ciagle przy sobie i nie mozesz jej zmienic. (Chyba ze postanowisz wrocic do projektu - wtedy bron jest zamieniana na narzedzie na czas trwania projektu.)
W metodzie walki sie nic nie zmienia. Podziekowal.
Widzisz tutaj jakies niepotrzebne komplikwanie gry? Conajwyzej ze wzgledu na implementacje, ale nie o tym przeciez mowimy prawda...?
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Sanguinary

Postby Sanguinary » Mon Oct 02, 2006 11:14 pm

Też jestem na Nie...
Life is killing me...
NiKnight

Postby NiKnight » Mon Oct 02, 2006 11:47 pm

Jestem raczej na nie. Ale opcja noszenia więcej niż jednego pierścienia przydałaby się :wink:

I nie tylko pierścienia, fajnie jakby można było założyć kilka naszyjników i wyglądać jak Mr. T :twisted:
Ni Ni Ni Ni!
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Oct 03, 2006 9:00 am

Zdecydowanie nie. Utrudniloby rozgrywke. Byloby nie fair wobec mniej aktywnych graczy. Przeciez jak wykonujesz prace jakas to gdy zobaczysz ze Cie ktos atakuje to jesli masz bron przy sobie zdarzysz po nia siegnac. Proste.
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Oct 03, 2006 3:14 pm

dstankiewicz wrote:Zdecydowanie NIE.
Poprostu, nie podoba mi sie pomysl, bo co, jak atakuje bronia dwureczna to juz nie bede mial mozliwosci obrony? Troche to bez sensu, w koncu to jest gra w wolnym tepie a nie jakas zrecznosciowka...

Blad!Bedzies mial mozliwosc ochrony ale nieco mniejsza.I wiem ze tonie jest zrecznosciowka ale chcialem troche wiecej realizmu no i zainspirowaly mnie te wszystkie gry gdzie sa poszczegolne sloty na rozne przemioty(Diablo itp. :lol: ).Nie ide jednak tak daleko,mysle ze ten pomysl dobrze wspolgra z ta gra.
Susel wrote:
Keisha wrote:kilof bylby narzedziem dwurecznym? Wydobywajac kamien mialabym tarcze na plecach i topor tez. Gdyby ktos mnie zaatakowal mialabym obnizony wskaznik obrony, a aby mu oddac musialabym zarzucic kilof na plecy i wziac topor, tak? A pozniej odlozyc topor i wziac kilof. A minutki leca....

Nie bardzo mi sie to podoba, komplikuje niepotrzebnie gre.

Nieee no oczywiscie nie da sie nie szukac dziury w calym... Kiedy atakujesz wybierasz poprostu bron i atakujesz, nikt nie ma tu zamiaru robic czegos na wzor ekranu ekwipunku znanego z cRPGow. Poprostu atakujesz taka bronia jaka ci sie podoba ale przez nastepna dobe masz te bron ciagle przy sobie i nie mozesz jej zmienic. (Chyba ze postanowisz wrocic do projektu - wtedy bron jest zamieniana na narzedzie na czas trwania projektu.)
W metodzie walki sie nic nie zmienia. Podziekowal.
Widzisz tutaj jakies niepotrzebne komplikwanie gry? Conajwyzej ze wzgledu na implementacje, ale nie o tym przeciez mowimy prawda...?

Potwierdzam.Tak jak reszte.
Forien wrote:co do pierscieni to na upartego mozna miec dwadziescia... po jednym na palec...

Na razie cantryjczyk ma jednopalczasta lapke. :wink:
Agent 0007 wrote:Zdecydowanie nie. Utrudniloby rozgrywke. Byloby nie fair wobec mniej aktywnych graczy. Przeciez jak wykonujesz prace jakas to gdy zobaczysz ze Cie ktos atakuje to jesli masz bron przy sobie zdarzysz po nia siegnac. Proste.

I co z tego?Nie zrozumialem puenty.Wedlug mnie brzmi to nie na temat.
Sanguinary wrote:Też jestem na Nie...

Tez nie na temat.Jestes na Nie ale przeciw czemu?I dlaczego?

Return to “Sugestie”