dstankiewicz wrote:Zdecydowanie NIE.
Poprostu, nie podoba mi sie pomysl, bo co, jak atakuje bronia dwureczna to juz nie bede mial mozliwosci obrony? Troche to bez sensu, w koncu to jest gra w wolnym tepie a nie jakas zrecznosciowka...
Dokladnie, wlasnie o to chodzi! Ale moze spojrzcie na to z innej strony! Patrzycie na wszystko jakby wszystkie takie pomysly sprowadzaly sie do robienia z Cantra jakiegos przymitywnego Hackn'n'slasha! A to nie o to chodzi, chodzi o to (przynajmniej ja to tak odbieram.) zeby ci, ktorzy decyduja sie na uzywanie broni dwurecznej, ktora jest najpotezniejsza, odczuwali tez jakies wady uzywania jej!
Keisha wrote:kilof bylby narzedziem dwurecznym? Wydobywajac kamien mialabym tarcze na plecach i topor tez. Gdyby ktos mnie zaatakowal mialabym obnizony wskaznik obrony, a aby mu oddac musialabym zarzucic kilof na plecy i wziac topor, tak? A pozniej odlozyc topor i wziac kilof. A minutki leca....
Nie bardzo mi sie to podoba, komplikuje niepotrzebnie gre.
Nieee no oczywiscie nie da sie nie szukac dziury w calym... Kiedy atakujesz wybierasz poprostu bron i atakujesz, nikt nie ma tu zamiaru robic czegos na wzor ekranu ekwipunku znanego z cRPGow. Poprostu atakujesz taka bronia jaka ci sie podoba ale przez nastepna dobe masz te bron ciagle przy sobie i nie mozesz jej zmienic. (Chyba ze postanowisz wrocic do projektu - wtedy bron jest zamieniana na narzedzie na czas trwania projektu.)
W metodzie walki sie nic nie zmienia. Podziekowal.
Widzisz tutaj jakies niepotrzebne komplikwanie gry? Conajwyzej ze wzgledu na implementacje, ale nie o tym przeciez mowimy prawda...?