Plakietka z imieniem

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Chatette

Postby Chatette » Tue Aug 15, 2006 9:52 am

Nieakceptowanie pomysłów nie odbieram jako osobistej obrazy... ale wkurwia mnie to, że...

Nie powinno sie - kultury osobistej troche.
Zwlaszcza, ze tu nie bylo chyba potrzeby tak "wzmacniac" swojej wypowiedzi.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Aug 15, 2006 11:22 am

&*^%%% - tak chyba mozesz poklac... inaczej raczej nie wypada... ;)

Elkarish... jestes zalosny. Plakietki to kolejny dodatek, ktory nie dosc, ze jest trudny w implementacji i zajmie czas programistom, ktorzy maja znacznie wazniejsze sprawy na glowie to jeszcze jest to pomysl poroniony.

Dolaczam sie do prosb o przeczytanie przez Ciebie kilka razy z rzedu codziennie przed zasugerowaniem kolejnej bzdury okienka dla noobow zaraz przed strona logowania, czy rejestracji...

PS... Mam ponad 18 lat jesli Cie to interesuje...
Elkarish

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 12:43 pm

po tobie to widać .. po niektórych nie :D a co do plakietek.. jakie trudne w implantacji.. ja to nie widze problemu ...
skrypt A
potrzeba XXX materiał
Y Czasu
Igła
utworzyć obiekt
przejdź do nazwa
wprowadź nazwa
Pokazuj nazwa

Logiczniej:

Robimy projekt
wybieramy nazwę tak jak przy stawianiu domu : (nazwa dowolna np lubie kartofle)
klikamy ok i wytważa nam plakietke
Finito ...
CO WY W TYM TRUDNEGO WIDZICIE????... to że ktoś doda kilka bajtów do serwera.... + dodatkowa kolumna w exelu(no może 2)...??
... nie rozumiem was.. może macie inne spojrzenie
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 1:04 pm

Jedyna trudna rzecz - że tylko Prog. Deprtment umie te skrypty pisać i wpowadzenie czegoś takiego jest wyjątkowo mało priorytetowe i jest pełno innych ważniejszych projektów czekających w kolejce na zrobienie, dawno zaakceptowanych i są na liście od miesięcy...
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Elkarish

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 2:51 pm

wiesz ... prostota wprowadzenia a priorytet to różne rzeczy... jak oni mają różne gotowe szablony... to dobremu programiście co wali w kalwiature jak szalony zajmie 10 minut.. tak na oko nie więcej niż 1.5h... normalnemu więc ja nie rozumiem.. czemu nie wprowadzić, zresztą z gotowym szablonem i znajomością tego języka programowania też by nie zajęło więcej niż 1.5h ...... może nawet mniej.. nie wiem jak skomplikowany jest system.. i jakie szablony są gotowe.. bez szablonów zajęło by to 3h a z dobrymi .. niecałe 5min
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 2:57 pm

No to gadaj z nimi a nie ze mną :)

A tak co do szablonów - wprowadzenie nowego obiektu do gry to kwestia 5 minut i ja umiem to zrobić jeśli mieści się tylko w szablonach. A zresztą nie znam się, programiści marudzą znacznie bardziej ode mnie. Trzeba pamiętać, że każdy kto robi coś dla tej gry, robi to za darmo i poświeca swój czas. Musimy to szanować.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Scorup

Postby Scorup » Tue Aug 15, 2006 7:37 pm

Elkarish - zastanów się. Skoro pomysł nie zyskuje powszechnego poparcia... mało tego - wręcz zarzuca mu się niekompatybilność ze światem Cantr... Ciebie odsyła się do innych topiców, w których omawiany był praktycznie ten sam projekt... nieraz ma to wszystko nawet lekko szyderczą nutkę, której Ty jeszcze dajesz uzasadnienie, nie czytając całego topicu... uważasz, że w takiej sytuacji Twój pomysł zostanie wprowadzony ?
ŻADEN projekt nie zostaje wprowadzony w przeciągu 10 minut. ŻADEN !
Każdy pomysł musi zostać dokładnie przemyślany, skonsultowany z pozostałymi członkami departamentu (przeważnie RD - Resources Department), musi być rozważone, czy czasem nie zdestabilizuje on świata Cantr... dopiero po takim procesie zwykle jest on wprowadzany. Jak widzisz nie jest to takie "hop i już".

Jesteś stosunkowo świeżym graczem (tak mi się wydaje przynajmniej), z całą pewnością jesteś jednym z młodszych użytkowników forum, jeśli chodzi o staż. Uznaję, że to jest powodem tej nawałnicy pomysłów... liczyłbym jednak, iż aklimatyzacja nie potrwa za długo i zrozumiesz, na jakich zasadach działa całe uniwersum Cantr.

Jeśli pragniesz, by Twoje pomysły były realizowane na większą skalę, złóż podanie do RD. Tam z pewnością więcej wskórasz, niż na naszym, polskim forum. Tu projekt musi znaleźć poparcie, po czym zostaje tłumaczony i wrzucony na angielskie forum. Tam znowu toczą się boje o to, czy jest dobry... jeśli uzyska on szerokie poparcie, wówczas dopiero idzie on do departamentu.
Ty w departamencie mógłbyś to poddawać od razu dyskusji na najwyższym szczeblu, pamiętaj jednak, że każdy pomysł musi zostać skonfrontowany z górą, Ty zaś za niego odpowiadasz.
Obawiam się, że takie coś mogłoby zadziałać jak kubeł zimnej wody...
Cóż, przemyśl to, co napisałem i wyciągnij wnioski. Ja wciąż wierze, że możesz zostać dobrym forumowiczem. ;)

Pozdrawiam
Image
ActionMutante

Postby ActionMutante » Wed Aug 16, 2006 10:59 am

Niesmiertelniki, plakietki... Jak przejdzie to otwieram McDonalda i kazdy pracownik bedzie mial plakietke... :) jesli to wejdzie to jachce dodatkowe zwierze- wietnamczyka... bedzie lazil w tunelach i zabijal ludzi zza krzakow zaraz po tym znikajac... :wink:
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Kyllyan

Postby Kyllyan » Wed Aug 16, 2006 11:17 am

postacie w Cantr mają byc anonimowe. plakietki mogłyby się czasem przydać, ale na tej zasadzie, że kiedy chcę zakładam, kiedy chcę zdejmuję.
Image

Return to “Sugestie”