Surowe mieso

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Elkarish

Surowe mieso

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 12:15 am

Hmm zastanawia mnie jeden fakt.. czemu nie można jeść surowego mięsa?? w sumie to nie należy do przysmaków ale da się przeżyć (to samo tyczy ryb).. albo i należy zależy czym się przyżądzi hmm w sumie można by było wprowadzić możliwość jedzenia surowego mięsa propozycje:
Surowe nieprzyżądzone mięso - racja dzienna 200g (duża ilość surowego mięsa by się delektować smakiem... a jak :D )
Surowe przyprawione mięso (np pieprzem) - racja dzienna 50g
ponadto
Mielone mięso, siekane mięso, pasztety, mięso w oleju, szaszłyki mięsnę, kiełbaski, kaszanka, kotlety mielone, móżdżki (przypominam że przeważnie się je na surowo - zawierają dużo białka) wątróbka, tatar, steki, szynki, golongi, schaby, rosołek - a jak :D , botwinka, salami - i jej odmiany
hmm narazie nic innego nie przychodzi mi do głowy

NIECH ZYJE SUROWE MIESO :!: :!: :!:
Lamper

Postby Lamper » Tue Aug 15, 2006 12:23 am

Oj daj spokoj...
I tak jest w cantr tyle jedzenia że znam dużo ludzi, którzy nawet nie jedli gotowanego czy suszonego mięsza bo mają wędzone i im wystarcza...
Zresztą za proste byłoby zdobywanie jedzenia a takto trzeba mieć przynajmniej wędzarnie.

Mówie stanowcze: NIE
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Aug 15, 2006 12:32 am

Pełono różnych potraw, również z mięsa jest i sprawdź ich listę :) A ziemniaki na surowo można jeść? A można. Czemu? Bo nie wszysto jest tak realistyczne jak mogłoby być.

Poza tym jak wymyślisz sobie coś fajnego to wrzucaj tutaj:

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=38&start=225
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
kemesO

Postby kemesO » Tue Aug 15, 2006 7:51 am

dobra, a ja podejdę od innej strony :D
wiesz, z czego się robi szynkę? z dupy prosiaka :D widziałeś kiedyś prosiaka w Cantr? :D
Elkarish

Postby Elkarish » Tue Aug 15, 2006 8:03 am

widziałem ich wiele ale większość przypominała do złudzenia ludzi :D
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 15, 2006 9:27 am

Jak byl bug z trupami i ciezko bylo nadazyc z ich grzebaniem tez sie mowilo o jedzeniu ich ;-) Na dobrą sprawę cantryjczyk powinien móc zjeść wszystko: i kanień i surowe mieso - tylko miałoby to negatywny wpływ na zdrówko. Ale każda gra to uproszczony obraz świata i takie są założenia że jest pewna lista artykułów żywnościowych i rozszerzanie jej o surowe mięso, nieobranego banana albo rozmiękczone kości nic nie wnosi.

Return to “Sugestie”