Lekarze

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Elkarish

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 9:47 am

wiesz ja zbieram szpinak.... ale od roku zebrałem z 3kg.... masakra normalnie... za wolno zbiera... a nikt mi pomóc nie chce.. stąd ten post o chirurgach... a jak są lekarstwa czemu nie zaimpletowano? boją się że będą używane jaki stimpacki? :D tak mamy wojownika pakujemy go masą lekarstw dajemy miecz i do boju jak będzie miał 90% ran w ciągu sekundy wyleczy wszystkie i znowu walczy hehe... tak.. ciekawe rozwiązanie.. normalnie można by było dzięki takim lekom zrobić 1 osobowe maszynki do zabijania...... amoże jeszcze anabol i sztuczny hormon wzrostu? wtedy jednym ciosem kładł by 1 osobę albo jakiś preparat dający możliwość kolejnego ataku? :D tak zróbmy z cantr krwawą łaźnie ahhh już słysze jak 40 osobowe osady są wyżynane co do ostatniego człowieka bo przeszedł taki Conan barbażyńca co umie sobie leki robić...
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Mon Aug 14, 2006 9:58 am

Człowieku... to miksturki leczą prawda? A zajrzałeś co potrzeba do ich zrobienia? Masę ziół które są w grze od dłuuuuuuuugiego czasu. A wiesz że jeszcze nie spotkałem osoby która miałaby miksturę? Dlaczego? Dlatego że do zrobienia mikstury potrzebujesz kilku różnych ziół a zioła te sa rzadkie i są porozmieszczane w odległych od siebie miejscach. Co mi po tym że mogę mieć dobry lek jeżeli do jego stworzenia będę musiał poświęcić masę surówców i kilkadziesiąt lat kręcenia się między trzema wyspami (polecam robić toza pmocą dinghy tak dla umartwienia się ;) ) Wydaje mi się że leki w Cantr raczej nie będą stosowane jako stimpaki. Co do poglądu że Cantr przez leki może być krwawą łaźnia wydaje mi się absurdalne. Nad całym systemem Cantr czuwa masa jego twórców wraz z graczami i dopóki oni pamiętają zasadzy rządzące Cantr możesz być spokojny że grą batalistyczną się nie stanie...

PS. Co do Conana. Nawet jak sobie taki wpadnie do wiochy to z blokadą ataków raczej nie jest w stanie zrobić sieczki bo on może wyprowadzić po jednym ataku w każdego z 10 mieszkańców a mieszkańcy mogą wyprowadzić po jednym ataku w Conana. I kto tu jest stratny? Zanim on kogoś uwali będzie potrzebował przynajmniej dwóch dni z bardzo dobrą bronią. A mieszkańcy żeby go zabić będą potrzebowali mniej czasu - nawet jeśli "Conan" ma leki a mieszkańcy kościane dzidy (choćby dwie na całą osadę).
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
Elkarish

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 1:22 pm

co do ziół to wystarczy że ogód będzie w pełni sprawny wtedy zioła się rozmnożą w cudowny sposób aktualnie jest to niemożliwe brak wody... ale może kiedyś ... wyobraź sobie kolesia który loguje się co 10 minut do cantr na czas 1 min i patrzy czy jest wszystko ok.. jak nie pije miksturke.. i czeka aż minie dzień potem dalej sieka i tak w kółko ... przecież to może być masakra..... i właśnie przez przypadek wpadliśmy na implantacje kolejnego pomysłu... mikstury powinny być stosowane nie więcej niż raz dziennie przez daną osobę:) nie więcej.. wiadomo już czym to może się skończyć... chociaż teraz jak by ktoś się uparł.. mógł by nosić ze sobą ponad 10 kg jajecznicy... i siekać .... ale zanim uzbiera tyle jajek hehe :P z tego co pamientam na 60g jajek przypada 48g jajecznicy w przeliczeniu czyli ilość potrzeba mu 12500g jajek:D ciekawe skąd tyle weźmie ... a wpełni zdrowy będzie już przy troche ponad 1kg... więc starczyło by mu na 10 dni ciągłej walki... ciekawe
marol

Postby marol » Mon Aug 14, 2006 1:40 pm

Elkarish, jest taki problem, że post na forum powinien być zwieńczeniem procesu myślowego. Twoje zaś posty odzwierciedlają twój tok myślenia, czuję się jakbym siedział w głowie i słyszał wszystkie twoje myśli po kolei. Nie o to chodzi. Pomyśl, wyciągnij wnioski i dopiero wtedy napisz posta.
Elkarish

Postby Elkarish » Mon Aug 14, 2006 1:45 pm

niestety.. ale niektóre sprawy uświadamiam sobie dopiero wtedy kiedy ktoś coś powie.. hmm taka burza mózgów.. zresztą skąd ja mam czasem wiedzieć że ktoś spyta albo wymyśli raz taką rzecz która dla mnie jest oczywista.....i nie biore odpowiedzialności za to że ktoś poprostu chce sobie nabijać posty i doszukuje się luki w tym co mówie...
ActionMutante

Postby ActionMutante » Mon Aug 14, 2006 1:50 pm

This guy is hot!
Marolowi chodzi o jedna twoja wypowiedz... Nie o calosc w topicu... Piszesz posty tak jakbys spisywal swoje mysli jak tylko wpadna ci do glowy bez zastanowienia sie...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Aug 14, 2006 1:53 pm

Elkarish wrote:niestety.. ale niektóre sprawy uświadamiam sobie dopiero wtedy kiedy ktoś coś powie.. hmm taka burza mózgów.. zresztą skąd ja mam czasem wiedzieć że ktoś spyta albo wymyśli raz taką rzecz która dla mnie jest oczywista.....i nie biore odpowiedzialności za to że ktoś poprostu chce sobie nabijać posty i doszukuje się luki w tym co mówie...

Ja równie dobrze mogę powiedzieć, ze ty sobie tu nabijasz posty bo walisz na forum ze wszystkim co ci przyjdzie do głowy.

Teraz kilka prostych wsakzówek: Forum służy do dyskusji i ludzie nie zostawią na Tobie suchej nitki jak nie bedą zgadzać się z tym co mówisz, często nie przebierają w słowach, jedynie zachwując minimum oczekiwanej kultury osobistej. Nie bierz nic do siebie. Jak uważasz, że ktoś odpowiada nie na poziomie, po prostu ignoruj go. Co do moich postów - jak odpowiadam niepoważnie to znaczy ni mniej ni więcej, że uważam daną sugestię za nietrafioną/bezsensowną/nieforsowalną/powtórzoną.

KONIEC OFFTOPA

To już dawno było, była cała o to wielka dyskusja i jak pamiętam, nic nie będzie z żadnego sadzenia, ale zwykle nie pisze postów "to już było" bo nie lubię być nudny.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Mon Aug 14, 2006 2:28 pm

Jestem w 100% na nie. Leczenie w Cantrze nie polega na umiejetnosciach tylko na skutecznosci zywnosci leczniczej i mikstur. Chociaz jezeli masz duze umiejetnosci naprzyklad uprawy to mozesz leczyc skutecznej przez wydobywanie wiekszej ilosci lekarstw
Bziur

Postby Bziur » Mon Aug 14, 2006 2:36 pm

Człowieku, zabierasz pracę handlarzom egzotycznymi roślinami leczącymi!!

Pozatym moim zdaniem powinna być możliwość leczenia się świerzym łajnem.
Image
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Aug 14, 2006 2:39 pm

Swierzym lajnem to ja moge cie w Cantr obrzucic,tylko sie ujawnij :twisted:
Artur

Postby Artur » Mon Aug 14, 2006 3:23 pm

z tego co kiedys slyszalem to kupa zawiera odrobine mocznika, ktorym mozna rane zdezynfekowac, czyli swierze lajno moglo by leczyc... uzywalibysmy go podobnie jak zywnosci leczniczej, bylo by fajnie bo cantryjczycy zjadali by je a nie obkladali sie:) gownojady :)
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Aug 14, 2006 4:48 pm

Szczerze mówiąc Artur zgadzam się z tobą, to dobre spostrzeżenie. Jedyny problem jaki mi się nasuwa to taki, że jedyny zaprogramowany sposób na użycie lekarstwa to zjedzenie go :D
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Sugestie”