Podswietlenie ostatniego projektu

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

domeq

Podswietlenie ostatniego projektu

Postby domeq » Sat Aug 12, 2006 10:54 am

Przykladowa sytuacja:

Mam w swoim warsztacie okolo 20 projektow, polowa to naprawy, a reszta to wytwarzanie. Czesto musze wychodzic na zewnatrz, zeby koordynowac prace innych ludzi. Za kazdym razem, przerywam projekt.

Po powrocie, mam duze problemy z odnalezieniem ostatniego projektu. Pol biedy, jesli bylo to wytwarzanie.. ale jesli to byla naprawa, gdzie sa naprawiane 3 kamienne mlotki? :lol:

Ktory to ten, ktory naprawialem wczesniej? ;)

Nie da rady, i trzeba sprawdzac kazdy projekt po kolei, aby go odnalezc. To powoduje obciazenie serwera.

Fajnie bedzie, jesli ostatni wykonywany przez nas projekt w pomieszczeniu bedzie sie jarzyl czerwona czcionka...

I jeszcze jedno - czy nie mozna by wychodzic z budynkow bez przerywania projektow? Bo teraz przerywac je trzeba, a gdy wyjscie z budynku zacznie oznaczac automatyczne przerwanie projektu, to wyjdzie na to samo, ale bedzie mniej klikania ;) I znow mniejsze obciazenie dla serwera.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Aug 12, 2006 10:58 am

Myślę, że udogodnienia o które prosisz bardziej by obciążyły serwer niż go odciążyły...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
domeq

Postby domeq » Sat Aug 12, 2006 11:01 am

Nie znam sie na technicznych stronach programowania, ale i to jest mozliwe :]
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 12, 2006 2:01 pm

Nie glupia rzecza byloby cos takiego, ze projekt zostaje przerwany dopiero kiedy minie nastepna godzina, a nas w tym czasie nie ma w budynku. Z tymze wtedy moglibysmy miec buga, ze ktos wyskakuje na sciezke (nie przerywajac projektu) i po godzinie wraca, wiec jest znow w lokacji projektu i nic nie traci. A przeciez wybral sie na wycieczke :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Bziur

Postby Bziur » Sat Aug 12, 2006 3:18 pm

Od strony technicznej, to wymaga stworzenia nowej komórki. Możnaby jedynie ewentualnie wprowadzić by obok projektu jak prrzeglądasz projekty pokazywało procenty.

Druga podana możliwość myślę że jest ciężka do realizacji, dlatego wolałbym oszczędzić nadmiaru pracy Prog.D.
Image
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Aug 14, 2006 1:08 am

Oczywiście, to baardzo mało priorytetowy pomysł, ale w końcu ludzie muszą coś sugerować nie? Inczej nudnawo by było... :) Ale faktycznie, gdyby przy projekcie od razu wyświetlały się procenty to by było bardzo użyteczne.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
drmartin

Postby drmartin » Mon Aug 14, 2006 5:48 am

wyswietlanie procentu na liscie projektow jest dobrym pomyslem... czasem jest tak ze jedna osoba zaklada 30 projektow i pracuje nad nimi 10 cantryjczokow i kazdy robi co innego wtedy szef musi klikac 9 razy aby sprawdzic jak prace sie posowaja...

% tak
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
Artur

Postby Artur » Mon Aug 14, 2006 9:10 am

tak, zeby bylo widac procenty, i jak sie wypije to zeby bylo widac ile procentow sie wypilo :twisted: jestem na tak dla procentow :!: procenty łączcie się :wink:
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Mon Aug 14, 2006 9:12 am

Procenty to bardzo dobry pomysł...
Może od razu twórcy posuną się z nimi dalej i w końcu alkohol wprowadzą ;)
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image

Return to “Sugestie”