Znaki drogowe

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Elkarish

Znaki drogowe

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 3:32 pm

Otóż tak się zastanawiałem czego jeszcze brakuje.. i doszedłem do wniosku że znaków drogowych .. otórz słupy już są.. przeważnie pisze gdzie jesteśmy.. znaki drogowe mogły by wskazywać drogę do danej lokacji i pokazywać jak się nazywa zanim do niej pójdziemy albo ostrzegać przed czymś w danej lokacji można by było też zaznaczać dzięki nim terytoria państw..
Przeważnie granice państw są dla zwykłego Cantryjczyka tajemnicą.. przeważnie przekracza on granice nawet o tym nie wiedziac albo dowiaduje się dopiero na miejscu .. we wrogo nastawionej krainie
Ważne by było by znaki drogowe były edytowalne, bo nazwy miast albo terytoria państw są zmienne.

Może znaki drogowe nie są takie ważne w grze... ale zawsze ułatwiają życie zwykłemu Canryjczykowi
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sat Aug 12, 2006 3:34 pm

Chyba bylo cos podobnego. W kazdym badz razie przeciw. Jak cantryjczyk jest tak durny ze nie wie, ze wchodzi na teren wrogiego panstwa to noz w plecy i tyle. Albo jeszcze lepiej toporem przez leb.
AUTO

Postby AUTO » Sat Aug 12, 2006 3:45 pm

Nowi mają zawsze dużo pomysłów i dobrze :)

Generalnie na razie są ważniejsze sprawy do zaimplementowania (ja chcę działa morskie, zagrody dla zwierząt i możliwość jeżdżenia konno).
Elkarish

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 3:51 pm

hmm skoro wprowadzą konie.. to warto dodać 2 skille jazdy konnej i jazdy pojazdami :P ale to tak na marginesie.. w sumie racja ... z tymi ważnijszymi sprawami.. ale ważne by się wypowiedziano na temat znaków drogowych.. może kiedyś ktoś je weźmie pod uwagę
Sasza

Postby Sasza » Sat Aug 12, 2006 5:42 pm

"...przeważnie przekracza on granice nawet o tym nie wiedziac albo dowiaduje się dopiero na miejscu .. we wrogo nastawionej krainie ..."
-Ciebie natchneło chyba na wyspie *D.. :wink:
Ale jak by wyglądały takie słupy w grze? JAk by były widoczne dla gracza?
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Elkarish

Postby Elkarish » Sat Aug 12, 2006 5:44 pm

Słup wskazuje kierunek N-W-N : Tam jest złe królestwo gnomów, które lubią offtopici
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Aug 12, 2006 6:00 pm

Z tego jak się orientuje to ta sugestia jest już zaakceptowana na angielskim forum od dawna.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Aug 13, 2006 11:52 am

I bardzo dobrze. Drogowskazy po prostu - nawet nie musialyby by mowic o lokacjach najblizszych. Na jednym slupie byloby: kierunek do unnamed location 2 dni drogi Ogorkowa, 6 dni drogi do Szczebrzeszyna
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Bziur

Postby Bziur » Sun Aug 13, 2006 12:31 pm

hm... może i byłoy to i ciekawe... pod warunkiem że w takim kształcie jak napisał mój poprzednik

Za
Image
drmartin

Postby drmartin » Sun Aug 13, 2006 12:44 pm

Przybywasz do XXX droga brukowana z YYY
Widzisz znak drogowy "Witamy w XXX prowadz ostroznie Dziekujemy"

Znaki drogowe to dobry pomysl...
ograniczenia predkosci
informacje dla niemieszkancow
dobrzer by bylo gdyby mozna je edytowac...

"Witamy w XXX, populacja 25"

a za 20 lat...

"Witamy w XXX, populacja 200"

a kiedy bedzie mozna niszczyc kamienne i drewniane znaki?
bo teraz jest dziwnie zajmujesz osade wybijasz mieszkancow ale nie mozesz zmienic istniejacych znakow...
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl

Return to “Sugestie”