opisy lokacji

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Fri Aug 11, 2006 6:06 pm

Jestem na tak dla tego pomysłu.

Auto taktyka przez Ciebie jest także stosowana przeze mnie i zapewne przez wielu innych graczy ale jest ona bardzo ograniczona. Specjalnie sprawdziłem przed chwilą. W opisie nie mieści się wiele informacji i za dużo nie możnaby napisać a są przecież miejsca które wartoby pamiętać dokładniej. (tutaj dotykamy aspektu fotograficznej pamięci cantryjczyków ale błagam, nie ruszajcie znów tej dyskusji). Poza tym notowanie wszystkiego w opisie nie jest zbyt przejrzyste. Taki opis umożliwiłby notowanie wszystkiego najlepiej w podobny sposób jak edycja notatki a w zakładce "miejsce" widzielibyśmy naszwę miasta np. "XXXX" a nie "XXXXX-dre, só, he;2 świry ze stal.top.boj.,bandyci," i coś w tym rodzaju.

<b>EDIT:</b>
magicek wrote:Jestem jak najbardziej za, ale sadze ze i tak angole powiedza ze nie :/

No to wszyscy Polacy niech ruszają forsować pomysł!
Last edited by CzerwonyMag on Fri Aug 11, 2006 6:23 pm, edited 1 time in total.
"ImageCzlonek Federacji RP - odgrywaj z nami"

Image
magicek

Postby magicek » Fri Aug 11, 2006 6:19 pm

Jestem jak najbardziej za, ale sadze ze i tak angole powiedza ze nie :/
Artur

Postby Artur » Fri Aug 11, 2006 6:55 pm

postraszymy ich podbiciem ich wysp to beda na tak :twisted:
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Fri Aug 11, 2006 6:56 pm

Co do pomyslu jestem jak najbardziej an TAK
CzerwonyMag wrote:No to wszyscy Polacy niech ruszają forsować pomysł!

Powiedz tylko gdzie :]
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Fri Aug 11, 2006 7:00 pm

Jestem za tak ale znacznie zmniejszy sie znaczenie normalnych notatek
Bziur

Postby Bziur » Fri Aug 11, 2006 7:08 pm

Niemam zdania, ponieważ z jednej strony to ładnie porządkuje, ale z drugiej strony jest to dość... No wszystko dotychczas w cantr robi postać i tak dalej, są to rzeczy jakby tworzone materialnie, jedyne co morzna z tgo wykluczyć to nazwy które są dość dynamiczne i nikt oprócz twojej postaci tego jak ty to nazywasz nie widzi. W momencie jednak gdy pokazuje się jacy ludzie gdzie mieszkają itd. tworzy swego rodzaju pamięć, która jest nieograniczona. w realu to tak czy siak by niektóre rzeczy ci się nie mieszały to zapisujesz je na kartce. Tak więc mam dylemat.
Image

Postby OktawiaN :) » Fri Aug 11, 2006 7:13 pm

Zmieniam jednak opinie na nie...

Bandyci klusownicy i wiele innych nie beda mogli zyc w spokoju...
Wiele "zapisywanych" informacji nie bedzie dostepnych dla innych postaci. Kazdy gracz ma swoj rozum niech go uzywa a nie wyrecza sie opisami. Jezeli chce niech notuje sobie w notatniku, moze byc naprzyklad kilku "Adamow", a z kad wiesz ktory to bandyta, sprawy kryminalne i nie tylko bylyby zbyt latwe do rozwiazania.

JEdyne co moglbym zaakceptowac to opisy lokacji, ale tez nie do konca...
Elm0

Postby Elm0 » Fri Aug 11, 2006 9:46 pm

OktawiaN :) wrote: Jezeli chce niech notuje sobie w notatniku, moze byc naprzyklad kilku "Adamow", a z kad wiesz ktory to bandyta, sprawy kryminalne i nie tylko bylyby zbyt latwe do rozwiazania.

Sprawy kryminalne i tak są łatwe... Dopiszę sobie w imieniu delikwenta "złodziej" albo "sekciarz" i mam to samo, co z opisami...
Więc argument nietrafiony...
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!

Postby OktawiaN :) » Sat Aug 12, 2006 6:51 am

Elm0 wrote:
OktawiaN :) wrote: Jezeli chce niech notuje sobie w notatniku, moze byc naprzyklad kilku "Adamow", a z kad wiesz ktory to bandyta, sprawy kryminalne i nie tylko bylyby zbyt latwe do rozwiazania.

Sprawy kryminalne i tak są łatwe... Dopiszę sobie w imieniu delikwenta "złodziej" albo "sekciarz" i mam to samo, co z opisami...
Więc argument nietrafiony...

Ale nie wszyscy tak zapisuja, i nie wiesz do konca za co zostal zlodziejem :wink:
Dla innych ludzi ten zlodziej moze juz byc wladcom :roll:
Artur

Postby Artur » Sat Aug 12, 2006 8:21 am

bylbym przeciw gdybym mial jedna, gora dwie postacie, ale mam 11 i nie zawsze moge wszystko spamietac, czasami zdarza mi sie obrazic cantryjczykow ktorzy mowia ze mnie dobrze znaja i nie widzielismy sie tyle czasu, a ja nie pamietam osobiscie gdzie i kiedy... a przeciez moja postac powinna pamietac, to nie moja wina ze wszystko mi sie juz miesza;) dlatego powiem jeszcze raz , jestem na TAK
kemesO

Postby kemesO » Sat Aug 12, 2006 9:04 am

zwłaszcza, że z tych niedawno opublikowanych statystyk wynika, że najwięcej graczy ma po 1 i po 15 postaci z tym, że ci, którzy mają 1 postać zakładają konto, a potem wogóle się nie logują lub logują bardzo rzadko, są to przede wszystkim "jakwtosięgraje"
znaczna większość graczy ma postaci w przedziale od 7-10 i 15 postaci, więc tym bardziej takie opisy by się przydały
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 1:38 pm

Po przeczytaniu dyskusji jestem w pelni na TAK, gdyz wszystkie argumenty na NIE sa chybione, zaden mnie nie przekonuje... :) Proponuje do angoli z tym!
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Aug 12, 2006 2:11 pm

Ja mam caly tuzin postaci i nie ma szans abym pamietal wszystko co kazda z nich wie, uslyszala, kogo zna i tak dalej. Zawsze jak nazywam kogos to wyglada to tak: Maciek Burczymucha z Koziej Wolki, wlasciel szkarlatnego rekina, albo kapitan Trevor, handlarz, byl w Zatoce Karpiow w 1509, a jak kogos nie znam i np. ma ponad 30 lat to: Starszy nieznajomy z Tamburynburga 3 (numeruje ich). Takie opisy pomagaja ale strasznie te dialogi potem wygladaja, gdzie cala linijke zajmuje tzw 'imie' postaci. Z kolei nie moge za bardzo sobie na dysku notowac, poniewaz gram w Cantra w pracy, w domu, u kumpli i z komorki.

Jak to widze - po otworzeniu opisu postaci, male okno na notke, oraniczona do ilus tam znakow (nie wiecej nie na 2-3 zdania) informacja ta bylaby oczywiscie dostepna tylko dla postaci, ktora ja wpisala (w koncu to ma byc odzwierciedlenie jej pamieci)

P.S. Angole powiedza ze cantryjczycy przestana pisac notki :)
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Bziur

Postby Bziur » Sat Aug 12, 2006 3:15 pm

podany przed chwilą problem można rozwiązać w taki sposób że można wpisać <a alt=opis><small>info</small></a>

EDIT: albo i nie można
Last edited by Bziur on Sat Aug 12, 2006 3:31 pm, edited 5 times in total.
Image
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Aug 12, 2006 3:18 pm

Bziur wrote:Mam około 10 postaci - miałem 30 (dwa konta(jedno mi skasowano)) potem miałem piętnaście - częśc mi poumierała i zrobiłem sobie nowe. Więc tak w sumie koło 35 postaci.
I muszę wam powiedzieć że wszystkie postacie którem teraz mam znam dobrze. Znam wydarzenia jakie w ich życiu zachodziły i ludzi jakich poznali. Pamiętam również jak było ze starymi postaciami.
Jednak wiem że niewszyscy są w stanie to spamiętać. Dlatego bardzo mocno polecam prowadzenie 'pamiętnika' w którym postać wpisuje ważniejsze wydarzenia. Pozatym Te postacie jeśli mają koło 35, 40 lat. TO już teoretycznie nie powinny wszystkiego pamiętać.
I mimo wszystko skłaniałbym się do braku morzliwości prowadzenia 'pamięci'.

:shock: :? :x :evil:
Nie komentuje...
All my friends are dead.

You got dragged outta bed,

Now they're buried and they're dead.

Return to “Sugestie”