Podlokacje w lokacjach?
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- marshall
- NiKnight
miska wrote:Podróżowaniu swobodnemu jestem na nie - jak wtedy znajdę cokolwiek? Będę szukała osady jakiejś i przecież mogę przejść tuż obok niej nie wiedząc nawet o tym.
Są dwie możliwości rozwiązania tego problemu:
1. Osady zostają tak jak teraz a postać wędrując ma opcję "dokowania", skróci to czas podróżowania do odległych osad no i pozwoli zwiedzać nowe wyspy tak jak się chce. Już teraz mam na jednej wyspie osadę, która jest w odległości takiej samej jak inne ale muszę do niej iść przez dwie osady, tak jest system dróg zbudowany.
2. Postać ma zakres widzenia, na przykład pięć pikseli i w tym obszarze widzi wszystkie budynki, pojazdy i ludzi. Same surowce musiałyby być rozmieszczone inaczej: obszarowo (tak jak to jest na świecie). Takie rozwiązanie ma też dodatkową cechę: można ukryć gdzieś w górach skarby

Co do Cantr3D to namiastką tego jest Wurmonline. Ciekawa gra ale wolę tak jak jest obecnie, bo teraz gracz mający godzinę dziennie na granie osiągnie tyle samo co gracz wykorzystujący całe 200 minut. W przypadku 3D (klient-server) musiałby logować się do gry i spędzać w niej godziny.
Ni Ni Ni Ni!
- w.w.g.d.w
NiKnight wrote:Pomysł ciekawy ale jestem na nie, dlaczego? Góra myślała o wprowadzeniu swobodnej kolonizacji, czyli by po lądach podróżować jak po morzach. Konsekwentnie wiąże się to z budową domów w dowolnym miejscu.
Nie wiem czy jest sens wprowadzać pośrednie rozwiązanie. Jeśli jednak pomysł o swobodnym podróżowaniu nie zostanie zaimplementowany to nie mam nic przeciw temu pomysłowi
Przylaczam sie do tej wypowiedzi z jednym "ale" : wszystko albo nic!