Podlokacje w lokacjach?

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

marshall

Postby marshall » Sun Jul 16, 2006 3:03 pm

Raczej Cantr 3D ;) Sama idea szczytna ale było by to dosyć skomplikowane :/
\m/,
NiKnight

Postby NiKnight » Sun Jul 16, 2006 6:13 pm

miska wrote:Podróżowaniu swobodnemu jestem na nie - jak wtedy znajdę cokolwiek? Będę szukała osady jakiejś i przecież mogę przejść tuż obok niej nie wiedząc nawet o tym.

Są dwie możliwości rozwiązania tego problemu:

1. Osady zostają tak jak teraz a postać wędrując ma opcję "dokowania", skróci to czas podróżowania do odległych osad no i pozwoli zwiedzać nowe wyspy tak jak się chce. Już teraz mam na jednej wyspie osadę, która jest w odległości takiej samej jak inne ale muszę do niej iść przez dwie osady, tak jest system dróg zbudowany.

2. Postać ma zakres widzenia, na przykład pięć pikseli i w tym obszarze widzi wszystkie budynki, pojazdy i ludzi. Same surowce musiałyby być rozmieszczone inaczej: obszarowo (tak jak to jest na świecie). Takie rozwiązanie ma też dodatkową cechę: można ukryć gdzieś w górach skarby :wink:

Co do Cantr3D to namiastką tego jest Wurmonline. Ciekawa gra ale wolę tak jak jest obecnie, bo teraz gracz mający godzinę dziennie na granie osiągnie tyle samo co gracz wykorzystujący całe 200 minut. W przypadku 3D (klient-server) musiałby logować się do gry i spędzać w niej godziny.
Ni Ni Ni Ni!
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Jul 17, 2006 1:06 pm

NiKnight wrote:Pomysł ciekawy ale jestem na nie, dlaczego? Góra myślała o wprowadzeniu swobodnej kolonizacji, czyli by po lądach podróżować jak po morzach. Konsekwentnie wiąże się to z budową domów w dowolnym miejscu.

Nie wiem czy jest sens wprowadzać pośrednie rozwiązanie. Jeśli jednak pomysł o swobodnym podróżowaniu nie zostanie zaimplementowany to nie mam nic przeciw temu pomysłowi :)

Przylaczam sie do tej wypowiedzi z jednym "ale" : wszystko albo nic!

Return to “Sugestie”