Spinanie statkow

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Wilk

Spinanie statkow

Postby Wilk » Thu Jul 13, 2006 7:32 pm

Co wy na to, żeby można by było spinać na morzu okręty podobnej wielkości. Byłoby to podobne do dokowania. Z ta różnica ze spięte statki nie mogłyby się poruszać, ale można by wymieniać towary pomiędzy nimi i przechodzić. W wypadku spięcia większa jednostka mogłaby się dołączyć do mniejszej. Np. slup do łodzi wiosłowej, kanu czy łódki. Galeon do szabrownika. Pozwoliłoby to zajmować mniejsze okręty których właściciele opuścili już świat żywych.
Susel

Postby Susel » Thu Jul 13, 2006 7:42 pm

Bylo, o "dokowaniu" jednostek takiej samej wielkosci do siebie nawzajem, widze, ze to jest prawie to samo... W kazdym razie jestem na tak...
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
AUTO

Postby AUTO » Thu Jul 13, 2006 8:24 pm

A ruszyło się coś w sprawie dokowania łódki do łódki?
Wilk

Postby Wilk » Fri Jul 14, 2006 5:12 pm

Szperałem troche o tym dokowaniu łódki do łodki i nic konkretnego nie ma, że to jest impletowane. A sam pomysł spinania łodzi wziąłem od wikingów, którzy własnie w taki sposób toczyli morskie bitwy.
docent

Postby docent » Fri Jul 14, 2006 5:57 pm

Rzymianie, pewnie wcześniej grecy też, ale nie chce i się sprawdzać
NiKnight

Postby NiKnight » Fri Jul 14, 2006 7:45 pm

Spinanie to raczej nie jest wielki wynalazek, trudno bowiem nie wpaść na pomysł abordażu. Pewnie jeszcze starsze cywilizacje tak robiły. Nie wiem czy jest sens spinania, dokowanie przecież działa dość dobrze (no oprócz łódka do łódki) :)
Ni Ni Ni Ni!

Return to “Sugestie”