Pomysly na instrumenty muzyczne

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Matix

Postby Matix » Wed Jun 14, 2006 6:52 pm

Gardziołko, wszelkiej maści instrumenty strunowe, smyczkowe, dęte i bębniaste.

Harfa celtycka i artydźka (pierwszy instrument muzyki alternatywnej :D )

Nie wiem jak to dokładnie się nazywa... Instrument składa się z dwustronnego bębenka jak w kongach afrykańskich, ale hest bardzo spłaszcony i ma wypustkę do trzymania. Najbardzoej bliski jest kształt patelni bez dna, z naciągniętymi membramanami. Po prostopadłej od uchwytu są dwie kulki na sznurkach. Gra się w ten sposób, że kręci się na przemian w jedną i drugą sronę uchwytem wzdłuż własnej osi. Kulki odbijają się od membranek i wydają bardzo płytki i krótki dźwięk. Mam coś takiego i fajnie się na tym gra...

Następne są takie grube rury z drewna lub żelaza ze spłaszczonym ustnnikiem. Mają bardzo głęboki dźwięk o wibrującym brzmieniu.

Trzecie... to takie puste wewnątrz kule z uchwytami, które mają bardzo dużo przyczepionych kuleczek na sznureczkach. Podobnie jak grzechotki wydają taki dźwięk, ale o wiele dłuższy.

Odwrócone do góry nogami słoiki i małe kijki...

Gwizdki z dołączonymi gratis białymi rękawiczkami. :twisted:

A i jeszcze coś rodem z afryki. Konga afrykańskie. Wydrążone wewnątrz pieńki z membranami z obydwu stron. W zestawie drewniane pałeczki z okrągłymi zakończeniami.

Do marshalla

Tylko jak będą twojego autorstwa
I jeszcze jedno. Blusa nie ma bez tarki.... :twisted: :D
http://www.matix.salon24.pl
marshall

Postby marshall » Wed Jun 14, 2006 6:59 pm

No oczywiście o takie pliki mi chodzi :) poprostu chce wiedzieć czy takie coś jest dozwolone
\m/,

Return to “Sugestie”