Blokowanie drzwi

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Susel

Postby Susel » Wed May 10, 2006 12:45 pm

Letro wrote:więc po coż ktoś miałby się męczyć przy blokowaniu takich to drzwi ;)

To pocóż to implementować? :D
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
dead_rat

Postby dead_rat » Wed May 10, 2006 8:04 pm

Susel wrote:
Letro wrote:więc po coż ktoś miałby się męczyć przy blokowaniu takich to drzwi ;)

To pocóż to implementować? :D

...a może dlatego że w grach RP postępowanie postaci niekoniecznie musi mieć logiczne uzasadnienie, nie przyszło wam do głowy że ktoś naprzykład dzięki temu mógłby odgrywać role wykidajły w knajpie który stoi w drzwiach i wpuszcza tylko wybrane osoby, lub osiłka który nikogo przez dzwi nie przepuści dopuki nie dostanie zapłaty...dlaczego skoro zgadzacie sie na to że Cantrświat rządzi się włsną logiką, odmawiacie postaciom prawa do tego samego...
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
Gnom

Postby Gnom » Wed May 10, 2006 8:13 pm

Dlatego, ze mi sie pomysl nie podoba... Po prostu. ;)
Carstein

Postby Carstein » Wed May 10, 2006 8:32 pm

Mi też się nie podoba, ciężko to uzasadnić. Dla mnie byłoby to raczej udziwnienie, mało kto by z tego korzystał, zamiast pracy stanie w drzwiach? Zbyt mało osób by z tego korzystało, a i tak dużej części forumowiczów się nie podoba.

Proponuję ankietkę, kto jest za, kto przeciw. Pokazałaby ona czy warto dalej nad tym rozmyślać.
Gnom

Postby Gnom » Wed May 10, 2006 8:40 pm

Niezla mysl. In vitro, mozesz dodac poll'a do tematu?
in vitro...

Postby in vitro... » Wed May 10, 2006 8:56 pm

ja mam gdzieś ankietę... i tak znam wyniki
cantr się posypał
Fiona

Postby Fiona » Wed May 10, 2006 9:00 pm

Dajcie se spokoj z ta ankieta :wink:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
dead_rat

Postby dead_rat » Thu May 11, 2006 7:56 am

Gnom wrote:Dlatego, ze mi sie pomysl nie podoba... Po prostu. ;)

:? ...reszta jest milczeniem...

Carstein wrote:Mi też się nie podoba, ciężko to uzasadnić. Dla mnie byłoby to raczej udziwnienie, mało kto by z tego korzystał, zamiast pracy stanie w drzwiach? Zbyt mało osób by z tego korzystało

...z takich udziwnień buduje się klimat gry...taki "smaczek" :wink: , a pozatym stanie w drzwiach również mogłoby być dla kogoś pracą. Argument o małej ilości osób, lub raczej powiedziałbym postaci, które by z tego korzystały jest siłą pomysłu, a nie jego słabością...poza tym czy wszystko co jest w grze jest powszechnie używane i czy wszystko takie być musi ???

Gnom wrote:Niezla mysl. In vitro, mozesz dodac poll'a do tematu?

..Gnomie...to chyba Ty cytowałeś złotą myśl o demokracji...więc powiedz mi...czy wynik głosowania o czymś przesądza :D
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele

- z cegieł Religii" - William Blake
Susel

Postby Susel » Thu May 11, 2006 2:25 pm

Dead.. widzisz... między Cantr a zwykłym RPG jest wielka różniaco... otóż Cantr jest grą internetową...
Nic odkrywczego prawda? Ale bardzo duzo zmienia - otoz w zwyklym "Papierowym" RPG mozesz zmieniac zasady jak chcesz - czemu nie. Ale gra internetowa potrzebuje pewnego wkładu pracy, zeby zmienic pewne rzeczy... Wiec po co zajmowac prog. departament, ktore i tak ma pelne rece roboty, kolejnym pomyslem, ktory i tak bedzie malo uzywany?
ImageImage

Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Carstein

Postby Carstein » Thu May 11, 2006 2:34 pm

Nie tylko mało używane, ale i uważany przez większość(bądź mniejszość, to pokazałaby ankieta) za urozmaicenie, które do tej gry nie pasuje.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Thu May 11, 2006 2:47 pm

Moze i pasuje... moze by to byla fajna ciekawostka... ale... ja czekam na zagrody i kilka innych rzeczy. Po zajmowac takimi glupotami prog d?
Tetro:)

Postby Tetro:) » Fri May 12, 2006 10:40 am

Zamiast blokowania drzwi mozna by wprowadzic dodatkowy zamek. Lub kilka zamków ktore mozna by wstawic w drzwi, o roznych stopniach trudnosci.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Fri May 12, 2006 11:06 am

Z tego co sie orientuje to i z jednym zwyklym zamkiem sie mozna nielicho nameczyc :D

Return to “Sugestie”