tarcza drewniana okuta zelazem
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- ushol
- Mapokl
- ushol
- Gnom
- Scorup
To się teraz wykłócajcie
Zbroi raczej nie wprowadzą, proponowano to wiele razy. Jak dla mnie pancerz mógłby być wprowadzony na takiej zasadzie - tarcza, jeśli uda się nią oczywiście blok, zatrzymuje CAŁE obrażenia, pancerz zaś zawsze absorbuje niewielki procent otrzymanych obrażeń... najlepsza zbroja pochłaniałaby powiedzmy 30 %. Lepsze tarcze miałyby większą szansę na udany blok, pancerze nie dawałyby żadnej kary (bo żadna mi do głowy nie przychodzi
), za to ważyłyby masakrycznie dużo (płytówka powiedzmy 10 kg), przez co niekażdy by się pisał na bycie rycerzem. Gdyby jeszcze wprowadzono wspływ wagi ekwipunku na szansę trafienie czy też bloku (zwinność), to mogłoby być całkiem ciekawie... ale to już tylko moje fantazje
Pozdrawiam

Zbroi raczej nie wprowadzą, proponowano to wiele razy. Jak dla mnie pancerz mógłby być wprowadzony na takiej zasadzie - tarcza, jeśli uda się nią oczywiście blok, zatrzymuje CAŁE obrażenia, pancerz zaś zawsze absorbuje niewielki procent otrzymanych obrażeń... najlepsza zbroja pochłaniałaby powiedzmy 30 %. Lepsze tarcze miałyby większą szansę na udany blok, pancerze nie dawałyby żadnej kary (bo żadna mi do głowy nie przychodzi

Pozdrawiam
-
- KilDar
dobra, proszę zamknąć temat bo przez te durne dyskusje o zbrojach, itp przybywa już tylko głosów na opcję 'Mam to gdzieś...' , a przyznam że zamieściłem ją tylko po to żeby się przekonać ilu na forum jest głąbów którym wszystko jedno jak się gra rozwija byle coś namącić i swój nic nie znaczący głos gdzieś umieścić
...

Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- ushol
- Scorup
A może KilDar, zamiast się gorszyć, że o zbrojach zaczęli pisać, szkrobnął byś coś na angielskim forum ? Pokazujesz, że Ci zależy na wprowadzeniu tego, nie powiem, dobrego pomysłu, ale nie wychodzisz poza skromne progi tego topicu.
Jeśli chcecie, by coś ruszyło, to popierajcie pomysł w Suggestions, bo inaczej zostanie zapomniany i nie przejdzie.
Jeszcze raz daję linka. <--- tu klikamy
Pozdrawiam
Jeśli chcecie, by coś ruszyło, to popierajcie pomysł w Suggestions, bo inaczej zostanie zapomniany i nie przejdzie.
Jeszcze raz daję linka. <--- tu klikamy

Pozdrawiam
- KilDar
- Scorup
- marshall