Podzial postaci na strefy

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Raist

Postby Raist » Fri Mar 31, 2006 1:54 pm

dead_rat wrote: zamykamy droge pozwalającą na wystąpienie w świecie Cantra naturalnych postaw i zachowań naszych postaci. To po pierwsze...

Zamykamy? Przeciez przemoc istnieje w grze, wiec o co chodzi? Na forum bylo juz kilka dyskusji na temat urozmaicania przemocy i robienia z gry symulatora walki. Jestesmy na nie, a przynajmniej wiekszosc :)
Wariat...
Garreth

Postby Garreth » Fri Mar 31, 2006 2:58 pm

jesli tak to okej;) moze kiedys bedzie na tego typu rozwiazania potrzeba;)
Susel

Postby Susel » Fri Mar 31, 2006 3:32 pm

Nie...
Poraz setny powtarzam... Nie próbujcie rozwijać walki w Cantr bo:
1) Nie wyjdzie wam to.
2) Jest to najmniej ważna dziedzina w grze.
Rusalka

Postby Rusalka » Fri Mar 31, 2006 3:37 pm

Wcale nie jest najmniej ważna - gdyby np. nie można było się bić to by gra nie miała sensu (chodzi tu często raczej o samą świadomość tej możliwości a nie faktyczne wojny) Co do pomysłu - nie ma sensu się w to bawić aczkolwiek nie zepsułoby to gry - ja bardziej byłbym za wprowadzeniem wypadków losowych, które by w jakiś sposó wpływały na możliwości postaci.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Artur

Postby Artur » Fri Mar 31, 2006 6:35 pm

To moze ja powiem co o tym wszystkim myśle, myśle że to o nie robieniu z cantra rzeźni to niezła ściema, przecież to już jest rzeźnia :twisted: w okolicy jednej z moich postaci aż strach wyjść z ciepłego domku, żeby po gębie nie dostać :lol: a u innej krążą jakieś bandy dzikie, że aż nie można ujawnić swojej bandy, bo sie zrobi zaraz jatka. Z włąsnego doświadczenia wiem że jak sie krzyknie : "eeeooo, zkładam bande, kto jest ze mną?" to od razu kilka osób rzuci robote przy suszeniu łajna i wsiąknie w złe towarzystwo :twisted: i nie należy zapominać że wszyscy ci bandyci to też są gracze, i nie raz naprawde dobrze odgrywają swoje role, i też chcą jakiegoś rozwoju ich profesji, co znaczy ze przydało by sie im jakieś ulepszenie walki, wprowadzenie czegoś nowego, a nie argumętowanie sprzeciwów w tej sprawie tym że cantr to nie rzeźnia :?
dead_rat

Postby dead_rat » Fri Mar 31, 2006 8:10 pm

No cóż Arturze nie do końca się z tobą zgodze, jestem przeciwnikiem walki dla walki, ale moim zdaniem rozwój walki jest potrzebny po to by była ona bardziej przerażająca i brzemienna w skutki, co zrodzi potrzebe unikania jej. a wręcz strach przed nią, a również potrzebę radzenia sobie z jej następstwami ( jak naprzykład opieka nad rannymi, utrzymywanie postaci niezdolnych do pracy, po raz kolejny powtarzam - medycyna ) poza tym rozwinięcie systemu obrażeń w walce mogłoby zróżnicować rozgrywkę, oraz pozwolic naprzykład na wprowadzenie wypadków przy pracy z szeroką gamą następstw...no i uważam że dyskusja nie jest czymś złym i należy posługiwać się w niej argumentami a nie :roll: "mantrami" :wink:
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
Susel

Postby Susel » Fri Mar 31, 2006 8:47 pm

Artur wrote:i nie należy zapominać że wszyscy ci bandyci to też są gracze, i nie raz naprawde dobrze odgrywają swoje role, i też chcą jakiegoś rozwoju ich profesji, co znaczy ze przydało by sie im jakieś ulepszenie walki, wprowadzenie czegoś nowego, a nie argumętowanie sprzeciwów w tej sprawie tym że cantr to nie rzeźnia :?

Jak chcą rozwoju "Swojej profesji" pod tym kątem to dlaczego tu nie wpadną i nie przeforsują pomysłu? Jakoś nie widzę wielkich tłumów!
Sam prowadzę postać złą, i wcale nie czuje ona, tak jak i ja, dużej potrzeby ułatwienia zabijania lub mozliwości okaleczania itp., i wiem jak wygląda rzeczywistość Cantra, więc nie próbuj mi tu robic wody z mózgu, opowiadając o tych strasznych ilościach zbójców, którzy strasznie pragną ulepszenia systemu walki.
Ale skoro nie uznajesz argumentu, że Cantr NIE OPIERA SIĘ NA WALCE TYLKO NA ROZMOWIE, to ci powiem tak, te twoje grupy bandytów, są tylko dlatego grupami, że system walki jest jaki jest, i muszą się łączyć w grupy, żeby coś zdziałać...
To (sugestia) akurat niewiele by na tej płaszczyźnie zmieniło, ale za to pojedyńczy przestępca byłby w stanie okaleczyć pół wioski...
Garreth

Postby Garreth » Fri Mar 31, 2006 10:23 pm

piszac ta sugestie nie mialem absolutnie na mysli zmiany gry w rzeznie, tylko chcialem urozmaicenia pewnego. czesc ciala w ktora by sie trafilo bylaby losowa, wiecej obraze by sie tracilo na uderzeniu w glowe niz np w noge czy reke. Oczywiscie prawdopodobienstwa uderzen bylyby odpowiednio dostosowane. Nawet z rysunku moznaby zrezygnowac i tylko dostawac informacje w co sie oberwalo. bardziej liczylem ze pojawia sie inne pomysly z tym zwiazanie, ale niekoniecznie podobne do mojego;)

Return to “Sugestie”