To ja bym moze zasugerowala wydluzony czas oddokowania ...
to by wogole piratom troche uprzykrzylo zycie ...
pisze z wlasnego doswiadczenia .. gdyz teraz miasto broniace sie nie ma wogole cienia szansy odeprzec ataku ...
nich oddokowanie zabiera godzine ...
niech np bedzie
145.11.1 Widzisz jak zielony szybkobiezny wacek przygotowuje sie do wyplyniecia
145.12.1 Widzisz jak zielony szybkobiezny wacek oddokowuje od twojego malego sliczne spladrowanego miasteczka ....
jakies sugestie?
Dokowanie - kwestia czasu
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Gnom
- Raist
- Hal
- KilDar
oddokowanie jest jak opuszczenie lokacji, czyli natychmiastowe... gdyby to zmieniać to w obydwu rodzajach wyjścia...
co prawda to kłopotliwe przy kradzieżach statków i napadach ale można sobie z tym poradzić... na każdą taktykę znajdzie się inna taktyka... lub po prostu wzmożona czujność
podsumowują: trochę to nie fair jak na grę z wolnym tempem, że można przydokować, nieźle namieszać i zwiać w tej samej minucie naszego czasu...
pieszych można zaraz potem też dopaść, ze statkami gorzej...
można by to rozwiązać przez zwolnienie wszystkich typów statków do równej prędkości na dwie jednostki przed lądem na przykład... czyli dłużej byłaby szansa na każdym wybrzeżu na skuteczną ripostę nawet zwykłą łódką
//post przeniesiony ręcznie... jego miejsce jest między postem Gnoma a Raista
co prawda to kłopotliwe przy kradzieżach statków i napadach ale można sobie z tym poradzić... na każdą taktykę znajdzie się inna taktyka... lub po prostu wzmożona czujność

podsumowują: trochę to nie fair jak na grę z wolnym tempem, że można przydokować, nieźle namieszać i zwiać w tej samej minucie naszego czasu...
pieszych można zaraz potem też dopaść, ze statkami gorzej...
można by to rozwiązać przez zwolnienie wszystkich typów statków do równej prędkości na dwie jednostki przed lądem na przykład... czyli dłużej byłaby szansa na każdym wybrzeżu na skuteczną ripostę nawet zwykłą łódką
//post przeniesiony ręcznie... jego miejsce jest między postem Gnoma a Raista

Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
-
- Agent 0007
- Rusalka
Też mi to nie dokońca leży. W końcu oddokowanie to rzucenie cumy i tyle. Natomiast skłaniam się ku opcji "rozpędzania się" statku - można to ująć jakby np. rozwijał żagle i wyregulowywał wszystkie szoty i takie tam. Na tej zasadzie małe jednostki powinny mieć dużą przewagę jako że z założenia są znacznie prostrze w obsłudze.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka