Dokowanie - kwestia czasu

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Agnieszka

Postby Agnieszka » Mon Mar 13, 2006 1:57 pm

To ja bym moze zasugerowala wydluzony czas oddokowania ...

to by wogole piratom troche uprzykrzylo zycie ...

pisze z wlasnego doswiadczenia .. gdyz teraz miasto broniace sie nie ma wogole cienia szansy odeprzec ataku ...

nich oddokowanie zabiera godzine ...

niech np bedzie

145.11.1 Widzisz jak zielony szybkobiezny wacek przygotowuje sie do wyplyniecia

145.12.1 Widzisz jak zielony szybkobiezny wacek oddokowuje od twojego malego sliczne spladrowanego miasteczka ....

jakies sugestie?
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 13, 2006 2:03 pm

Gdy chce sie kogos do czegos przekonac, najlepiej jest nie popelniac bledow ortograficznych. Troche to psuje wrazenie... Zwlaszcza taki blad jak "w ogole" pisane razem.

A co do Twojego pomyslu, jest na nie.
Raist

Postby Raist » Mon Mar 13, 2006 2:27 pm

Statek oddokowuje wystarczajaco wolno, zeby moc zadokowac do niego inna jednostka :)
Wariat...
Hal

Postby Hal » Mon Mar 13, 2006 2:29 pm

Raist wrote:Statek oddokowuje wystarczajaco wolno, zeby moc zadokowac do niego inna jednostka :)

Nawet gdy plynie to predzej czy pozniej znajdzie sie na niego sposob. Trzeba byc tylko cierpliwym i miec odpowiednie...wyposazenie :)
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
KilDar

Postby KilDar » Mon Mar 13, 2006 4:01 pm

oddokowanie jest jak opuszczenie lokacji, czyli natychmiastowe... gdyby to zmieniać to w obydwu rodzajach wyjścia...
co prawda to kłopotliwe przy kradzieżach statków i napadach ale można sobie z tym poradzić... na każdą taktykę znajdzie się inna taktyka... lub po prostu wzmożona czujność :)
podsumowują: trochę to nie fair jak na grę z wolnym tempem, że można przydokować, nieźle namieszać i zwiać w tej samej minucie naszego czasu...
pieszych można zaraz potem też dopaść, ze statkami gorzej...
można by to rozwiązać przez zwolnienie wszystkich typów statków do równej prędkości na dwie jednostki przed lądem na przykład... czyli dłużej byłaby szansa na każdym wybrzeżu na skuteczną ripostę nawet zwykłą łódką

//post przeniesiony ręcznie... jego miejsce jest między postem Gnoma a Raista :)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Garreth

Postby Garreth » Mon Mar 13, 2006 8:47 pm

ja jednak popieram pomysl, ale zeby nie trzeba bylo czekac przed kompem tej godziny to proponuje zeby juz przy oddokowywaniu mozna bylo obrac kierunek i predkosc (choc nie wiem czy juz nie mozna, moje postacie nigdy nie oddokowywaly statkow.. jeszcze;) )
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Mar 13, 2006 9:20 pm

Nie podoba mi sie ten pomysl. Argumenty takie jak moich poprzednikow, ktorzy tez byli na nie.

Dlaczego oddokowanie mialoby sie roznic od wyjscia z lokacji? Tylko dlatego, ze osobe, ktora ucieka ladem mozna scigac? To naturalne... nie kazdy ma lodz.
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Mar 14, 2006 1:45 am

Też mi to nie dokońca leży. W końcu oddokowanie to rzucenie cumy i tyle. Natomiast skłaniam się ku opcji "rozpędzania się" statku - można to ująć jakby np. rozwijał żagle i wyregulowywał wszystkie szoty i takie tam. Na tej zasadzie małe jednostki powinny mieć dużą przewagę jako że z założenia są znacznie prostrze w obsłudze.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Sugestie”