Glowy vs. niesmiertelniki

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Co powinno umozliwiac identyfikacje zwlok?

Glowa postaci
36
55%
Niesmiertelnik
30
45%

Total votes: 66
belin

Postby belin » Sun Mar 12, 2006 10:09 pm

Agent James Blad 0007 wrote:Brutalnosc jest wada. (...)

Co to za bzdura?
Wada? Zawsze grzecznie i najlepiej jeszcze zlodzieja poglaskac po lebku?
A straznik ma jak rozumiem 3 razy ostrzegac zanim delikatnie kogos stuknie? I dopiero po tym delikatnym stuknieciu moze sie zaczac zastanawiac czy walic mocniej?
A notoryczny klusownik czy zlodziej za ktorego jest nagroda rozumiem, ze tez ma byc spokojny bo przeciez nikt mu nic nie zrobi bo wszyscy uwazaja, ze brutalnosc to wada?

GRRRRRRRR

Poprosze mozliwosc obcinania glow. Jedna moja postac bardzo chetnie przyjmie osobowosc platnego psa :-)
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sun Mar 12, 2006 10:51 pm

Jak zwykle zle zrozumiany. Ja to odbieram teraz na plaszczyznie gracza, nie postaci. Moim postaciom moze sie to nawet podobac... A skoro kilku osobom sie nie podoba na tym forum jest cholerna wada! I tyle... skoro dla prawie polowy jest wada nie mozna tego bagatelizowac: to nie wada, to po prostu realizm i tak dalej. Wielu osobom moze to przeszkadzac

Mnie sie podoba bardziej niz niesmiertelniki. Ktore sa wyssane kompletnie z palca. I przyznam sie - nie widze innego wyjscia jak zaimplemetowac glowki. (za nimi zreszta glosowalem)
Yossarian

Postby Yossarian » Sun Mar 12, 2006 10:58 pm

Agent James Blad 0007 wrote: skoro dla prawie polowy jest wada nie mozna tego bagatelizowac

Dla prawie cwiartki. To o połowę połowy mniej od połowy. :-D

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=8296
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sun Mar 12, 2006 11:00 pm

A w tej dyskusji -> spójrz powyżej, żę połowa woli nieśmiertelniki...
Rusalka

Postby Rusalka » Sun Mar 12, 2006 11:01 pm

Problem tylko w tym, że ten nasz tak zwany "realizm" łatwo robi się tendencyjny. Niby postacie powinny mieć możliwość robienia co im się żywnie podoba, ale w wypadku dodania opcji głów, będziemy mieli przy ciele opcje: przeciągnij, pochowaj, przeszukaj, odetnij głowę :) Czy to nie jest silne sugerowanie tego co mogą zrobić?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sun Mar 12, 2006 11:02 pm

przeciągnij, pochowaj, przeszukaj, odetnij głowę, pobaw sie ze zwlokami, pobaw sie ze zwlokami takze w inny sposob (jezeli zwloki byly kobieta)
Jak realizm to realizm! A co! :P
belin

Postby belin » Sun Mar 12, 2006 11:06 pm

Agent - jak na razie zwolennicy niesmiertelnikow nijak sensownie nie wytlumaczyli ich istnienia,

Rusalka - jesli do obciecia glowy potrzebne jest porzadnie tnace narzedzie to z sugerowania nici.

Kurcze, zastanowcie sie zamiast gadac glupoty.

"Politycznie poprawnym" proponuje lepsze argumenty.
A zwolennikom niesmiertelnikow (takich "powstajacych znikad") ogolnie znalezienie argumentow.
Yossarian

Postby Yossarian » Sun Mar 12, 2006 11:07 pm

Agent James Blad 0007 wrote:A w tej dyskusji -> spójrz powyżej, żę połowa woli nieśmiertelniki...

1. Ta druga ankieta jest bardziej na temat, w przeciwieństwie do tej - mówisz ile osób jest przeciw, a nie - ile za nieśmiertelnikami. Prawda?

2. Ankieta numer dwa jest świeża; ludzie pojęli, mimo wszystko, niedoskonałości i ogólny nonsens idei nieśmiertelników (a przynajmniej taką mam nadzieję).
Everything I build I destroy

Everything I love always hurts

Everything I hate I'd rather love

Everything I am is everything I'm not
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Sun Mar 12, 2006 11:19 pm

Mam zły humor...

Cholera jasny szlag! Belin -> czy ja napisałem, ze jestem za niesmiertelnikami? Ku*** Staram sie po prostu przedstawic jak ja widze agumenty za i przeciw...

Yossarian -> masz racje, ta ankieta jest nieadekwatna.
belin

Postby belin » Sun Mar 12, 2006 11:25 pm

Agent... spoko - odnioslem sie do Twojej wypowiedzi. I chcialem zeby ktokolwiek ze zwolennikow niesmiertelnikow sie wypowiedzial - bo na razie niestety (jak zwykle w takim wypadku) nikt nie podal sensownego argumentu.
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Mar 13, 2006 12:47 am

belin wrote:Rusalka - jesli do obciecia glowy potrzebne jest porzadnie tnace narzedzie to z sugerowania nici.

Kurcze, zastanowcie sie zamiast gadac glupoty.

Czy ja odnoszę wrażenie, że Tobie wydaje się, iż ja jestem za możliwością odcinania głów? Nie nie jestem, ani też za nieśmiertelnikami. A o tym, że musiało by być jakieś dobre narzędzie mówiłem wcześniej. Po prostu wykładam na wierzch wszystkie przychodzące mi do głowy argumenty na ten temat.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Return to “Sugestie”