Niewidomy

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czorek

Niewidomy

Postby Czorek » Tue Feb 14, 2006 11:24 pm

Próbował ktoś z was grac kiedyś niewidomym? Ciekawe czy dałoby się to zagrac w miarę realistycznie....wszyscy musieliby skakac wokół takiego delikwenta :) albo w ogóle jakąś postac niepełnosprawną stworzyc.
Never care...
lukaasz

Postby lukaasz » Tue Feb 14, 2006 11:39 pm

Znam gluchoniemego, niestety, moja postac niebardzo ma cierpliwosc sie nim zajac pozadnie wiec on zyje sobie spokojnie czasem nam pomagajac.
belin

Postby belin » Wed Feb 15, 2006 12:02 am

Gluchoniemego to nie ale niemego jedna moja postac poznala. Ale porozumiewanie sie za pomoca notatek jest dosyc... niewygodne.
Czorek

Postby Czorek » Wed Feb 15, 2006 12:21 am

Ale jakies urozmaicenie to zawsze jest. A ile nowych wynalazkow potrzebnych...aparat sluchowy, pies przewodnik itd. :wink:
Never care...
WojD

Postby WojD » Wed Feb 15, 2006 6:22 am

Z tą bezradnością niewidomych, to nie przesadzajcie. Pracuję z jednym - i gwarantuje Wam, że chcielibyście być tak samodzielni i tyle rzeczy w życiu zrobić co on :) http://romanro.art.pl

Natomiast w grze może to być ciekawe, czytałem o jednej takiej postaci w ang. strefie. 'Słyszy' wszystko - ale na przykład nie dociera do tej postaci wskazywanie obiektów jesli nie zostanie uzupełnione opisem... Na pewno odegranie tego wymaga sporo wyobraźni i... znajomości realiów, żeby wypadło to realistycznie a nie groteskowo...
==============
Animated

Postby Animated » Wed Feb 15, 2006 9:57 pm

hmmm... na moj gust niewidomej postaci odegrac sie nie da realistycznie.
a to niemoznosc dostrzegania innych ludzi, a to, bez poteznego wsparcia, niemoznosc wydobywania surowcow... troche jest tych "a to".

natomiast sam mam postac niemowe... na dodatek kupca... to znaczy kupcem planuje ta postac byc, a poki co cierpliwie wydobywa surowiec na handel.
Download Picassa & Fierfox
Matix

Postby Matix » Thu Feb 16, 2006 10:37 am

Fajny pomysł, tyle, że ja musiałbym swoją postać oślepić.... 8)
http://www.matix.salon24.pl

Return to “Sugestie”