Krótsze tury
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- ushol
Krótsze tury
Moze by tak zmniejszyc czas trwania godziny... nie chodzi mi o to aby godzina trwala krócej ale na przyklad dac polówki godzin... Denerwujace jest ze czasami zostaje 99% do konca projektu i trzeba czekac tyle co normalnie na np 25% Taka moja propozycja...
Balsam...
Balsam...
- WojD
- lukaasz
Jestem na NIE, przede wszystkim dlatego ze i tak juz sie nie wysypiam.
gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl
-
- WojD
-
-
- Matix
- KilDar
- Raist
KilDar wrote:co do statków to przydałaby się możliwość ustawienia zmiany kierunków, chociaż na kilka tur naprzód...
powiedzmy kierunek 270* -2 tury, 225* -1 tura, 175* -0... itp ze 3 kierunki do przodu by starczyły...
To juz jest totalna bzdura ... automatyzacja wymaga mechanizmu na statku, a jak wiemy jest tylko kolo sterowe

- WojD
- KilDar
Raist, kopiąc marchewkę czy cokolwiek innego, też ustawiasz sobie 100 powtórzeń i możesz sobie jechać na parę dni... zbiera sie samo, więc porównanie do automatów jakiś nie na miejscu...
wielu rzeczy nie można logicznie wytłumaczyć w Cantr a mimo to są i działają tak jak zaplanowali twórcy gry a wszyscy się stosują...
i nie chodzi mi o ustawienie na kilka dnia ale kilka godzin do przodu żebym nie musiał czatować co trzy godziny przy skomplikowanym kursie
ale znając trasę trochę sobie ułatwił życie
wielu rzeczy nie można logicznie wytłumaczyć w Cantr a mimo to są i działają tak jak zaplanowali twórcy gry a wszyscy się stosują...
i nie chodzi mi o ustawienie na kilka dnia ale kilka godzin do przodu żebym nie musiał czatować co trzy godziny przy skomplikowanym kursie

Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- Raist
Nie bardzo rozumiem jaki zwiazek jest miedzy zebraniem 100 g marchewki, a ustawieniem kola sterowego tak zeby krecilo sie samo o okreslonej porze. Jezeli zamierzasz po 3 turach zmienic kierunek plyneicia to wstan i go zmien albo ustaw te 3 tury i statek stanie w miejscu ktore wybrales. Gdy bedziesz mial czas ustawisz nastepny kurs.
- WojD
- KilDar
wojd wrote:Jak sam nie możesz, to weź sternika, który będzie zmieniał kurs, gdy Ty nie możesz...
hej, to tak mozna? a moja postać myślała że musi sama pływać

Raist wrote:Nie bardzo rozumiem jaki zwiazek jest miedzy zebraniem 100 g marchewki, a ustawieniem kola sterowego tak zeby krecilo sie samo o okreslonej porze
nie bardzo rozumiem skąd wzięło Ci się 100g a nie 100 powtórzeń...
a związek jest taki, że możesz sobie każdą czynność wydobywczą na tyle ustawić i postać automatycznie będzie to robić... jak robot zaprogramowany na daną czynność, który wydobywa co mu zaprogramowano zawsze o określonej porze...
a wogóle to buc jesteś i tyle

Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut