Automatyczny Log-Out

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

domeq

Automatyczny Log-Out

Postby domeq » Mon Jan 23, 2006 11:54 am

Przedstawie sprawe prosto - mam siec radiowa ktora czesto sie psuje ;) Wczoraj wyrzucilo mnie kolo 19, i brakowalo mi internetu do dzisiejszego poranka. Oczywiscie, w Cantr w momencie nastapienia awarii bylem jeszcze zalogowany. Limit czasu odswiezyl mi sie po dzisiejszym updacie i wszystko jest w porzadku, boje sie jednak co by sie stalo gdybym np. zalogowal sie teraz, i nagle znow moja siec cos by trafilo ;)

Limit poszedlby pewnie gdzies.

Nie wiem, czy automatyczny Log-Out istnieje - mozna by go jednak wprowadzic, jesli uzytkownik w ciagu 20 minut nie dokonal zadnej aktywnosci. Wtedy w przypadku takiej awarii, mialbym czas jescze na Cantr jesli awaria zostala by usunieta do wieczora.
marol

Postby marol » Mon Jan 23, 2006 12:09 pm

Jest jedno proste rozwiązanie, które z powodzeniem praktykuję. Zaloguj się jeszcze raz.

Jeśli zatrzymałeś się na którejś stronie przez dłuższą chwilę (np. czytałeś sobie przebieg rozmów w bardzo ruchliwym mieście - otwórz sobie stronę logowania i zaloguj się jeszcze raz.

Innymi słowy - czas pomiędzy wykonaniem ostatniej czynności a ponownym logowaniem nie zostanie odjęty od puli pozostałego dla gry czasu.

W twoim przypadku, jeśli coś robiłeś i odcięło ci sieć - po przywróceniu łączności zaloguj się od nowa (bez wylogowywania!) - nie stracisz czasu.
domeq

Postby domeq » Mon Jan 23, 2006 12:13 pm

Ciekawe rozwiazanie, dzieki :)

Bede to miec na oku.

Return to “Sugestie”