Topic spamerski

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Mapokl

Postby Mapokl » Wed Apr 19, 2006 6:37 pm

powoli przeanalizujemy to zdanie

Z przekory się zapytam "Diuna" Herberta to też populistyczne dno, czy lepiej, żebym tego nie czytał?

Zdanie to składa się z dwoch waznych części
Z przekory się zapytam "Diuna" Herberta to też populistyczne dno

oraz
czy lepiej, żebym tego nie czytał?

łatwo zauwazyć, że jest to ironia. w której zaznaczam, że jezeli jest to coś innego niż populistyczne dno, to niechcę tego czytać...

Jeżeli to jest nie jasne to powiedz, spróbuje to narysować..
Matix

Postby Matix » Wed Apr 19, 2006 6:38 pm

Podpisuje się pod tym obiema rękami. Gdy dowiedziałem się, że będą robić film o Narnii, aż łezka się w oku zakręciła.

Szkoda tylko, ńe film taki słaby...

Władca Pierścieni był moją ulbioną książką. Przeczytałem go kilka razy przed wydaniem filmu. Silimalirion też.

Polecam inne książki C.S. Lewisa.

Harry Potter jest wedłóg mnie dowodem na wpływ mediów na psychikę człowieka. Przeprowadzono największą kampanię promującą tę książkę. Kiedyś przeczytałem pierwsze cztery tomy. Po trzech latach przerwy już nie mogłem czytać piątego. Komercialitus Pospolitus...
http://www.matix.salon24.pl
Chatette

Postby Chatette » Wed Apr 19, 2006 6:40 pm

Wszystko jest jasne...oprocz Twojej niewiedzy na temat KANONU. Narnia slynna po filmie? Brednia. Populistyczne dno? Brednia.
....a ironia w Twoim wykonaniu... :D az sie usmiechnelam.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
ushol

Postby ushol » Wed Apr 19, 2006 6:51 pm

Co do narni to powiem wam coś co wiem... ta ostatnia ekranizacja nie była chyba jedyna... była kiedyś taka bodajże trzyczęściowa... Jakieś dobre 10 lat temu nakręcona... bardzo mi sie podobała jak byłem dzieckiem...
Scorup

Postby Scorup » Wed Apr 19, 2006 6:55 pm

Uwielbiam "Dune" Herberta. Dobrze, że niektórzy ludzie tego nie czytają...
Image
Chatette

Postby Chatette » Wed Apr 19, 2006 6:55 pm

Nawet na pewno,bo tez pamietam swietny miniserial.... :D
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Scorup

Postby Scorup » Wed Apr 19, 2006 6:57 pm

Lubisz Davida Lyncha ? Obejrzyj sobie jego ekranizację. Film ma ponad dwadzieścia lat (co dla filmu s-f jest... wiadomo). A jest świetny.

Image
Fiona

Postby Fiona » Wed Apr 19, 2006 6:58 pm

A przebrneliscie przez wszystkie czesci?

edit: a film swietny, zwlaszcza psychopatyczny baron, przerazajacy po prostu...
Last edited by Fiona on Wed Apr 19, 2006 7:02 pm, edited 1 time in total.
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Matix

Postby Matix » Wed Apr 19, 2006 6:59 pm

pamiętam starą narnię. Mam nawet na kasecie wideo
http://www.matix.salon24.pl
Chatette

Postby Chatette » Wed Apr 19, 2006 7:00 pm

Fiona...Diuny,czy Narni?Bo sie pogubilam :D
Scorup

Postby Scorup » Wed Apr 19, 2006 7:01 pm

Od Franka Herberta przez wszystkie... potem jeszcze dzieła syna. Ale tu tylko czytałem "Ród Atrydów" i "Ród Harkonnenów". Nie to, co oryginał, ale też trzymie poziom.

Image
Fiona

Postby Fiona » Wed Apr 19, 2006 7:04 pm

Diuny... Przez Narnie przypuszczam latwo sie przechodzi. Przez Diune nie bardzo :wink:
Ja mialam potworny kryzys przy dzieciach, z rok zbieralam sily zeby podjac kolejna walke, ale potem juz bylo tylko zwyciestwo :)
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.

O. Tadeusz Rydzyk.
ushol

Postby ushol » Wed Apr 19, 2006 7:05 pm

Ja przeczytałem I to diuny tylko... jak chciałem się zabrać za drugi to mi gdzieś zaginął... cholera... no a film... cacy... Najlepiej że Sting grał... :)

Wracając do Narnii... http://pl.wikipedia.org/wiki/Opowie%C5%9Bci_z_Narnii są pokazane wszystkie ekranizacje... miniseriale podobały mi się ze względu na kostiumy... a to, że to Narnia była dowiedziałem się dopiero jak zobaczyłem trailer do nowego filmu... Nie wiedziałem nawet, że jest taka książka, więc sobie ją przeczytam (znaczy wszystkie tomy) jak ją dorwę i nie będzie mnie iteresowała opinia inych... :evil:
Mapokl

Postby Mapokl » Wed Apr 19, 2006 7:22 pm

Wybacz, że nie wiem co to jest Kanon, ale mnie to nie interesuje. Czytam książki jakie lubie a nie jakie są w kanonie i wybacz, że 90% ludzi tego kanonu nie zna...

Ps. Skąd zresztą wiesz jakie ja książki czytam ?
Pps. Ushol i to jest postawa dobrego czytelnika...
Ppps. Narni nie czytałem, bo w mojej bibliotece jej nie bylo (jeszcze sprawdzę w indeksie)
Pppps. Chatette po co te nerwy? Nie wiem za co uwazasz Diunę i przepraszam za obrazę twoich wieżeń
Ppppps. Co do Diuny, według mine łatwo przebrnąc gdy się już je ma. U mnie w bibliotekach jest tylko 1 część, druga znalazłem z trudem, trzeciej nie widzę. Mam 6 częsci w pdf, ale na kompie się nie da czytać...
Pppppps. Z tego co widze to jest pierwsza komercyjna ekranizacja Narnii
Chatette

Postby Chatette » Wed Apr 19, 2006 7:27 pm

Ja sie nie denerwuje...ale jak cos powiedzialam za ostro to przepraszam.Nie tak mialo byc.

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”