Kobzy / Dudy
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Laura_
gnom napisal: "Prymitywne? Bardziej niż rozpowszechnianie stereotypów jakim jest mylenie kobzy z dudami? " jak dla mnie o wiele bardziej. co jest nie tak z moim poziomem? w przeciwienstwie do ciebie nie uzywam okreslen obrazliwych, nie wysuwam tez bezpodstawnych oskarzen - po raz enty powtarzasz jak to ja i nemo 49 wzajemnie sie wspieramy, a konkretow jak nie bylo, tak nie ma. jak dla mnie sa to wiec bezpodstawne oskarzenia, z ktorych nie dosc, ze nie potrafisz sie kulturalnie wycofac, to jeszcze powtarzasz je w kolko. nie chcialam juz wielkodusznie ciagnac tematu, bo widzialam ze walnales babola i nie potrafisz z tego wybrnac, ale ty sam nakrecasz to dalej. dlatego ponawiam swoje pytanie: gdzie ja wspieram nemo 49 badz on wspiera mnie? czekam na konkretne przyklady.
- Yossarian
-
nemo49
*Auć- słychać pisk misia odciąganego siłą od klawiatury i wsadzanego na szafę*. Znowu się pode mnie podszywał - to już trzeci raz w tym miesiącu. Co on tu powypisywał ...przegląda topic....całkiem nieźle...śmieje się...wszędzie musi kadzić Irenie Tuwim...kochał się w niej skurczybyk...platonicznie zresztą. A co to on z tymi kozokobzodudami...A już wiem * rechocze * Jak byłem mały, to oglądaliśmy razem encyklopedię, to była bodajże druga , nie, pierwsza encyklopedia bo to było jeszcze przed powstaniem styczniowym.. albo niedługo po listopadowym..... juz nie pamiętam dokładnie. Ale pamiętam ilustrację , która nam sie bardzo podobała ,przedstawiającą szkockiego górala i podpisaną: „muzyk grający na kobzie” (grał oczywiście na dudach). To sie ciągnie już ponad 150 lat i drugie tyle jeszcze przeżyje....Niech żyje , żyje nam !! Pociąga łyk balsamu pomorskiego ...e tam niech sobie poużywa na tych nadętych... hihocze...
* ściąga misia z szafy i kładzie z powrotem na klawiaturze*
* ściąga misia z szafy i kładzie z powrotem na klawiaturze*
- Gnom
Lauro_, wybacz ale nie zamierzam spędzać godzin przed forum żeby dla Ciebie te przykłady znaleźć. Więc powiem wprost:
Robert_ odzywa się tylko po to żeby Cię poprzeć na forum gdu rozpętasz jakąś aferę (patrz - wątek z Twoimi oskarżeniami wzgledem WojD'a, które <b>tylko</b> Robert_ poparł.
Laura_ odzywa się tylko po to, żeby: rozpętać jakąś aferę i oskarżać członka PD, gdy nie ma się ja bronić, by poprzeć gdzieś nemo49 (patrz - ten wątek). Ewentualnie by poprzeć jakąś sugestię, która jest na rękę jej postaciom.
Nemo49 - odzywa się na forum po, żeby... żeby się odzywać i pisać na forum. Czasem zbyt mocno lobbuje miejsca, w których ma dużo postaci, czasem rozpowszechnia stereotypy i broni ich jak niepodległości, czasem brak mu argumentów i próbuje wysmiać adwersarza. Ale co do niego mam najmniej zastrzeżeń z tej całej trójki. I z całą pewnością pod względem RP jest najlepszym z wspomnianej trójki graczem. Fakt, że za dużo swoich postaci związał z jedną społecznością, ale zdarza się nawet najlepszym (a on do takich pod względem RP należy).
Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje?
Robert_ odzywa się tylko po to żeby Cię poprzeć na forum gdu rozpętasz jakąś aferę (patrz - wątek z Twoimi oskarżeniami wzgledem WojD'a, które <b>tylko</b> Robert_ poparł.
Laura_ odzywa się tylko po to, żeby: rozpętać jakąś aferę i oskarżać członka PD, gdy nie ma się ja bronić, by poprzeć gdzieś nemo49 (patrz - ten wątek). Ewentualnie by poprzeć jakąś sugestię, która jest na rękę jej postaciom.
Nemo49 - odzywa się na forum po, żeby... żeby się odzywać i pisać na forum. Czasem zbyt mocno lobbuje miejsca, w których ma dużo postaci, czasem rozpowszechnia stereotypy i broni ich jak niepodległości, czasem brak mu argumentów i próbuje wysmiać adwersarza. Ale co do niego mam najmniej zastrzeżeń z tej całej trójki. I z całą pewnością pod względem RP jest najlepszym z wspomnianej trójki graczem. Fakt, że za dużo swoich postaci związał z jedną społecznością, ale zdarza się nawet najlepszym (a on do takich pod względem RP należy).
Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje?
-
nemo49
- in vitro...
- Yossarian
Postuluję usunięcie tematu w trybie natychmiastowym.
[OOC: lepiej brzmi...
]
[OOC: lepiej brzmi...
Last edited by Yossarian on Wed Jun 14, 2006 10:42 pm, edited 1 time in total.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
- in vitro...
- Gnom
-
Laura_
gnomie, piszeszl: "Lauro_, wybacz ale nie zamierzam spędzać godzin przed forum żeby dla Ciebie te przykłady znaleźć" - powinno ci sie chciec, skoro rzucasz oskarzenia, i to juz ktorys raz z rzedu, tego wymaga elementarna przyzwoitosc. latwo jest rzucac bezpodstawne oskarzenia.
"Robert_ odzywa się tylko po to żeby Cię poprzeć na forum gdu rozpętasz jakąś aferę (patrz - wątek z Twoimi oskarżeniami wzgledem WojD'a, które tylko Robert_ poparł" - to byla jedyna sprawa, w ktorej mnie poparl, z reszta, trudno, zeby robil inaczej, byla to rowniez jego sprawa. od dawna zas nie odzywa sie W OGOLE, nie wiem czy zauwazyles.
"Laura_ odzywa się tylko po to, żeby: rozpętać jakąś aferę i oskarżać członka PD" - nieprawda, wystarczy przejrzec moje posty.
"by poprzeć gdzieś nemo49 (patrz - ten wątek)" - czysta demagogia, nie raczysz wspomniec ze jest to PIERWSZY i JEDYNY watek w ktorym popieram nemo, a jestem juz na tym forum pol roku minimum. poza tym, mnie gowno obchodzi watek dud, sprzeciw wywolalo we mnie twoje i ushola agresywne i chamskie zachowanie, ktore nijak sie mialo do tematu dyskusji.
no i na koncu musisz przyznac, chcac nie chcac, ze nemo nie popiera nikogo, nie tworzy "wspolnego frontu", wbrew twoim wczesniejszym oskarzeniom.
kombinujesz jak kon pod gorke, byle nie podac konkretnych przykladow z jednej prostej przyczyny - ich nie ma.
jestes zalosnym malym czlowieczkiem, ktory powiedzial cos glupiego i nieprzemyslanego , czego wczesniej nie sprawdzil, a teraz nie potrafi sie jak dorosly czlowiek przyznac do bledu i przeprosic. w moich stronach nazywa sie to brakiem odwagi cywilnej i zwyklej ludzkiej przyzwoitosci.
"Robert_ odzywa się tylko po to żeby Cię poprzeć na forum gdu rozpętasz jakąś aferę (patrz - wątek z Twoimi oskarżeniami wzgledem WojD'a, które tylko Robert_ poparł" - to byla jedyna sprawa, w ktorej mnie poparl, z reszta, trudno, zeby robil inaczej, byla to rowniez jego sprawa. od dawna zas nie odzywa sie W OGOLE, nie wiem czy zauwazyles.
"Laura_ odzywa się tylko po to, żeby: rozpętać jakąś aferę i oskarżać członka PD" - nieprawda, wystarczy przejrzec moje posty.
"by poprzeć gdzieś nemo49 (patrz - ten wątek)" - czysta demagogia, nie raczysz wspomniec ze jest to PIERWSZY i JEDYNY watek w ktorym popieram nemo, a jestem juz na tym forum pol roku minimum. poza tym, mnie gowno obchodzi watek dud, sprzeciw wywolalo we mnie twoje i ushola agresywne i chamskie zachowanie, ktore nijak sie mialo do tematu dyskusji.
no i na koncu musisz przyznac, chcac nie chcac, ze nemo nie popiera nikogo, nie tworzy "wspolnego frontu", wbrew twoim wczesniejszym oskarzeniom.
kombinujesz jak kon pod gorke, byle nie podac konkretnych przykladow z jednej prostej przyczyny - ich nie ma.
jestes zalosnym malym czlowieczkiem, ktory powiedzial cos glupiego i nieprzemyslanego , czego wczesniej nie sprawdzil, a teraz nie potrafi sie jak dorosly czlowiek przyznac do bledu i przeprosic. w moich stronach nazywa sie to brakiem odwagi cywilnej i zwyklej ludzkiej przyzwoitosci.
- Chatette
- ushol
- Cantryjczyk
-
Sasza
Ciąg dalszy tematu:
Proszę pisać co myślicie o wypowiedziach wyżej
Proszę pisać co myślicie o wypowiedziach wyżej
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
- Scorup
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”