Przy takim tempie wzrostu populacji zaczną sie niedługo dziać ciekawe rzeczy...
A co do marzeń - marzenia postaci sa OK. Nie OK są wybujałe marzenia graczy. Gdybyśmy byli doskonali, to PD nie miałoby nic do roboty - a tak, musi pilnować graczy.
Na początku nie raz mi się zdarzyło naruszyc zasady - podawanie rzeczy, walka, pzreciąganie wspólne... Także wspólne wystepowanie w jednej sprawie. Zaczynałem, gdy jeszcze większość postaci rodziła sie na starych wyspach...
Był moment - ale to już później, ze w jednym miejscu miałem 4 postaci - i co ciekawe - problemu nie było, gdyż kazda zajęła się własnymi sprawami - zupełnie różnymi. Jedna działa dla dobra społeczności, druga dla dobra własnego, trzecia chce pomóc społeczności na innej wyspie, czwarta... Czwarta sama chyba nie wie jeszcze. Teraz już prawie wszystkie rozdzieliłem - ale przez zbieg okoliczności to zgrupowanie trwało ponad rok. I jakoś się udało nie naruszyć zasad.
Rozdzielenie postaci jest najlepszym sposobem. Znalezienie im odrębnych celów również. 15 postaci to za dużo jesli jest się aktywnym graczem - i Twoje postaci zaczynaja się liczyć w społecznościach - a tego trudno uniknąć, gdy... ...jest się aktywnym graczem
Postarajcie się wyciągnąć naukę z tej sprawy - tak jak - mam nadzieję - Agnieszka, która znowu z nami gra.