Styl wypowiedzi w Cantr (Ortografia, emotikony)
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Rydygier
Tak. Niniejszym, z tego miejca, popieram z całą mocą apel o poszanowanie zasad języka ojczystego. Błędy ortograficzne psują przyjemność z gry nie tylko przez to, że zwyczajnie wkurzają, ale też niszczą klimat zwłaszcza, gdy z błędami są nazwy budowli i pojazdów (czy też "popływów"
). Nawet jeśli komuś zwisa ortografia niech ma wzgląd na to, że są tacy, którym nie zwisa.
- Averus Wolfmaster
- Artur
- Averus Wolfmaster
No, jak to zobaczyłem to musiałem skomentowac, bez urazy
Z góry przepraszam wszystkich, którzy sądzą, że psuje atmosfere na forum
Żeby nie było offtopa to powiem, że poza tym co już zobaczyłem ostatnio nie widze jakiegoś wielkiego dramatu w dziedzinie ortografii, chociaż rpg w niektórych miejscach leży i kwiczy.
Z góry przepraszam wszystkich, którzy sądzą, że psuje atmosfere na forum
Żeby nie było offtopa to powiem, że poza tym co już zobaczyłem ostatnio nie widze jakiegoś wielkiego dramatu w dziedzinie ortografii, chociaż rpg w niektórych miejscach leży i kwiczy.
- Artur
- in vitro...
- tehanu
hm..w cantrze przyzwyczaiłam się już do błędów językowych i ortograficznych i nawet już nie zwracam na nie takiej uwagi.. choć nadal zdarzają się takie błędy, że aż mną telepie i czuję niepohamowaną chęć napisania ooc co o tym myślę..
bardziej jednak mnie wkurza jak ktoś napisze coś z błędem a potem się poprawia..
przykład:
1111-1.12: xxx mówi: "...wrzucę..."
1111-1.11: xxx mówi: "tylko wżucę to do magazynu.."
jakieś to takie nienaturalne wychodzi..
bo przecież moja postać tego nie widzi tylko słyszy.. a co słyszy? że ktoś coś wrzuci do magazynu, wrzuci..
jeśli wiecie co mam na myśli..
bardziej jednak mnie wkurza jak ktoś napisze coś z błędem a potem się poprawia..
przykład:
1111-1.12: xxx mówi: "...wrzucę..."
1111-1.11: xxx mówi: "tylko wżucę to do magazynu.."
jakieś to takie nienaturalne wychodzi..
jeśli wiecie co mam na myśli..
- in vitro...
-
Szopen
- Quijo
- Averus Wolfmaster
- Artur
- CzerwonyMag
Arturze ale jak ja widzę buźki to gram tak jakby moja postać w ogóle tych gestów nie widziała. Bo generalni ludzie nie słyszą jak ktoś mówi "dwukropek" i "nawias". Jeżeli czegoś nie ma w gwiazdkach to dla mnie nie jest to role play a jedynie głupie przyzwyczajenie z czata.
A tak przy okazji... Moim zdaniem właśnie po tym poznaje się dobrego gracza, że potrafi odgrywać swoją postać w gwiazdkach, które od tego są a nie wrzuca jakieś emoty. Emoty są niecantryjskie
A tak poza tym mówienie że masz długie wypowiedzi i nie masz czasu na "babranie się" gwiazdkami to dla mnie nie jest żadna, podkreślam ŻADNA wymówka.Sam mam postać która jak ma się w jakiej ważnej sprawie wypowiedzieć to wali masę linijek tekstu, ale jednak zawsze cześć stanowi nawet standardowe *uśmiecha się*.
Arturze! Opamiętaj się!:P
No ale teraz nieco odchodzimy od tematu... Co do osób które się poprawiają to moim zdaniem wszystko jest wporządku. Dobrze by było gdyby wrzucały na początku wypowiedzi poprawiającej inną wypowiedź magiczny skrót OOC, ale nawet jak nie rzucają to w tym przypadku jest to dość domyślne.
A tak przy okazji... Moim zdaniem właśnie po tym poznaje się dobrego gracza, że potrafi odgrywać swoją postać w gwiazdkach, które od tego są a nie wrzuca jakieś emoty. Emoty są niecantryjskie
A tak poza tym mówienie że masz długie wypowiedzi i nie masz czasu na "babranie się" gwiazdkami to dla mnie nie jest żadna, podkreślam ŻADNA wymówka.Sam mam postać która jak ma się w jakiej ważnej sprawie wypowiedzieć to wali masę linijek tekstu, ale jednak zawsze cześć stanowi nawet standardowe *uśmiecha się*.
Arturze! Opamiętaj się!:P
No ale teraz nieco odchodzimy od tematu... Co do osób które się poprawiają to moim zdaniem wszystko jest wporządku. Dobrze by było gdyby wrzucały na początku wypowiedzi poprawiającej inną wypowiedź magiczny skrót OOC, ale nawet jak nie rzucają to w tym przypadku jest to dość domyślne.
- Artur
- Rusalka
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”