Zadam wyjasnien

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy Rajst nadaje sie do bycia moderatorem?

NIE NIE NIE!!!
11
39%
Raczej nie!
2
7%
Powiedzmy, ze nie...
2
7%
Mimo wszystko tak
5
18%
Tak (??)
8
29%

Total votes: 28
Animated

Postby Animated » Tue Jun 27, 2006 6:57 pm

tak sie sklada, ze swego czasu moderowalem pewne fora (niektorzy moze wiedza, o co chodzi...)
z praktyki wiem, ze dwoch rzeczy nie powinno sie robic na pewno:
-nie usuwa sie calych tematow. nigdy. w najgorszym wypadku sie je zamyka, albo przenosi do dzialu "smietnik"...
-nie usuwa sie postow! edytuje zawartosc, ewentualnie kasujac pewne tresci, ale postu jako takiego nigdy sie usuwac NIE POWINNO!

od dwoch-trzech lat obserwuje w calym inecie bardzo niezdrowa, bo zawsze wywolujaca konflikty, praktyke nadmiernego usuwania calych tematow/poszczegolnych postow jako calosci/zamykania tematow z powodu rzekomego "wyczerpania tematu".

o ile na tym forum ta ostatnia rzecz nie jest (na szczescie) praktykowana, to dwie pierwsze zaczynaja sie stawac coraz czestsze...

Drodzy Mod-owie! ograniczcie czasem swe zapedy, bo nagle moze sie okazac, ze ludzie przestana pisac w ogole...
Download Picassa & Fierfox
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Tue Jun 27, 2006 7:07 pm

I ten wniosek popieram choc nie umialbym tego tak ladnie napisac.
Gulczak

Postby Gulczak » Tue Jun 27, 2006 7:36 pm

Ja jednak uważam że modowie są od tego, aby kontrolować to forum. Przez kontrolowanie rozumiem bronienie od oszczerstw czy takich kłótni jakie miały miejsce. W skrajnych przypadkach uważam usuwanie postów za prawidłowe, a wręcz wskazane. Osobiście nie mam ochoty przeglądać forum w którym co chwila ktoś kogoś obraża, kłóci się i udziela reprymend. W tej teori chyba każdy przyzna mi racje równie łatwo, jak Agent Animatedowi. Zresztą najlepiej dla całego forum byłoby nie wprowadzać między członków zawiści i podziału na dwie grupy, Modów i użytkowników, czy zwolenników Raista jak i jego przeciwników. To bardzo zaszkodzi temu forum i wprowadzi niezdrową atmosfere wśród uczestników dyskusji. Najlepiej byłoby teraz ten temat zakończyć, chyba nikt nie lubi sie kłócić, a jak chceciesie wyżyć to zobaczcie mecz naszej reprezentacji i marsz do Janasa. Zrozumiano?
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Fiona

Postby Fiona » Tue Jun 27, 2006 9:04 pm

Animated wrote:Drodzy Mod-owie! ograniczcie czasem swe zapedy, bo nagle moze sie okazac, ze ludzie przestana pisac w ogole...

Tak wlasnie :!:

Forum dyskusyjne gdzie bez przerwy sie zabrania ludziom dyskutowac jest bez sensu :?
Nie mowie ze cantrowe juz jest bez sensu, ale jesli ta tendencja sie utrzyma takie wlasnie sie stanie....
Znam duzo wieksze forum, gdzie offtopy sa produkowane masowo i nikomu to nie przeszkadza, modowie sie wtracaja jak zaczyna byc jatka albo jesli zostana poproszeni o pomoc i tamto forum zyje.
A tu jak nie mozna sie do niczego odniesc jest nuuuuudaaaa :?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Yossarian

Postby Yossarian » Tue Jun 27, 2006 9:14 pm

No, chyba, że jest Yossarian. 8)

Chatette --> Nie przesadzasz aby trochę? ;-)
Last edited by Yossarian on Tue Jun 27, 2006 9:19 pm, edited 1 time in total.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Chatette

Postby Chatette » Tue Jun 27, 2006 9:16 pm

Ten spam i offtop zaczyna byc wkurzajacy.
Dyskusja, dyskusja ale bez przesady - sa wyznaczone miejsca do spamu i moze tego sie trzymajmy.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Raist

Postby Raist » Tue Jun 27, 2006 9:31 pm

Animated spamu sie nie edytuje tylko go usuwa. Edytowac mozna post, ktory jest wulgarny, obrazliwy, zawiera niedozwolone tresci, narusza zasady itd. SPAM USUWAM I BEDE USUWAL czy wam sie to podoba, czy nie. Macie dzial do luznych i bezsensownych rozmow. Koniec dyskusji.
Wariat...
Gulczak

Postby Gulczak » Tue Jun 27, 2006 10:14 pm

Raist wrote:Animated spamu sie nie edytuje tylko go usuwa. Edytowac mozna post, ktory jest wulgarny, obrazliwy, zawiera niedozwolone tresci, narusza zasady itd. SPAM USUWAM I BEDE USUWAL czy wam sie to podoba, czy nie. Macie dzial do luznych i bezsensownych rozmow. Koniec dyskusji.

Brawo!
Bo mnie na uśmiech zawsze stać

Nie lubię życia brać

Zbyt serio, serio zbyt

Bo ja na przekór wszystkim tym

Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Animated

Postby Animated » Tue Jun 27, 2006 10:49 pm

Raist wrote:Animated spamu sie nie edytuje tylko go usuwa. Edytowac mozna post, ktory jest wulgarny, obrazliwy, zawiera niedozwolone tresci, narusza zasady itd. SPAM USUWAM I BEDE USUWAL czy wam sie to podoba, czy nie. Macie dzial do luznych i bezsensownych rozmow. Koniec dyskusji.

"Spam, spam, spam, spam... spam, spam, spam, egg and spam; spam, spam, spam, spam, spam, spam, baked beans, spam, spam, spam..."
dla Ciebie spamem sa np. tzw. "off-topiki", dla mnie posty powstajace w wyniku dzialania bot-ow, majace na celu zareklamowac strony/podwyzszyc ich pozycje w wyszukiwarkach. (ewentualnie wtracenia uszola o balsamie. lol.)

zliberalizuj swoje podejscie do "spamu", w przeciwnym wypadku jedyna rzecza, piszaca tu, beda wlasnie te boty...

Gulczak: piekny post... oddajacy istote... spamu?

EDYCJA: dla mnie koniec tematu.

--
The Animated One a.k.a. Animowany
Last edited by Animated on Tue Jun 27, 2006 11:07 pm, edited 1 time in total.
Download Picassa & Fierfox
Raist

Postby Raist » Tue Jun 27, 2006 10:57 pm

Animated takie uwagi mozesz zostawic dla siebie. Nie wiesz co usuwam, kiedy i jakimi kieruje sie kryteriami. Dalsze przkonywanie moze miec jedynie negatywne skutki, zwlaszcza waszym sposobem.

Milej nocy zycze :)
Wariat...
WojD

Postby WojD » Wed Jun 28, 2006 2:33 am

Odwalcie się od Raista - zrobił to, co powinien. Być może nie należało robic tego w taki sposób - ale czasami nie da się inaczej.

Wyrazy wdzięczności dla CD - róbcie swoje dalej, ale czytajcie poisty, nim je saksujecie/przeniesiecie. Proszę ;)
==============
ushol

Postby ushol » Wed Jun 28, 2006 10:32 am

Raist... moje poparcie dla ciebie...
Image
Image
Federacja RP
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Wed Jun 28, 2006 10:34 am

A ja mam inny apel do Raista

Wiem, ze myslenie moze bolec... ale postaraj sie do niego przyzwyczaic... to, ze ktos Cie krytykuje powinno byc dla Ciebie juz normalne, zwlaszcza, gdy ma powody. A Ty bronisz sie nie używajac zadnych argumentow tylko : "bo ja chce i musze!" i bede usuwał.

A jak cos usuwasz to laskawie usuwaj wszystko, a nie jeden post, ktory niby "zapoczatkował" - smiechu warte.

EDIT: a ja wiem co usuwasz, tylko nie znam kryteriow, bo oswiecic nas nie raczysz o wielki modzie!!

Postby Gender » Wed Jun 28, 2006 10:43 am

Chattete... gdzie ten kisiel?

Z braku laku...
*widzisz jak dwudziestoletni mezczyzna bieze troche mud i rzuca w strone ushola* BANZAII
marol

Postby marol » Wed Jun 28, 2006 10:47 am

Proszę o zamknięcie tego topiku.

Agent, jak ci się nie podoba piasek, to znajdź inną piaskownicę.

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”