Zadam wyjasnien
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Animated
tak sie sklada, ze swego czasu moderowalem pewne fora (niektorzy moze wiedza, o co chodzi...)
z praktyki wiem, ze dwoch rzeczy nie powinno sie robic na pewno:
-nie usuwa sie calych tematow. nigdy. w najgorszym wypadku sie je zamyka, albo przenosi do dzialu "smietnik"...
-nie usuwa sie postow! edytuje zawartosc, ewentualnie kasujac pewne tresci, ale postu jako takiego nigdy sie usuwac NIE POWINNO!
od dwoch-trzech lat obserwuje w calym inecie bardzo niezdrowa, bo zawsze wywolujaca konflikty, praktyke nadmiernego usuwania calych tematow/poszczegolnych postow jako calosci/zamykania tematow z powodu rzekomego "wyczerpania tematu".
o ile na tym forum ta ostatnia rzecz nie jest (na szczescie) praktykowana, to dwie pierwsze zaczynaja sie stawac coraz czestsze...
Drodzy Mod-owie! ograniczcie czasem swe zapedy, bo nagle moze sie okazac, ze ludzie przestana pisac w ogole...
z praktyki wiem, ze dwoch rzeczy nie powinno sie robic na pewno:
-nie usuwa sie calych tematow. nigdy. w najgorszym wypadku sie je zamyka, albo przenosi do dzialu "smietnik"...
-nie usuwa sie postow! edytuje zawartosc, ewentualnie kasujac pewne tresci, ale postu jako takiego nigdy sie usuwac NIE POWINNO!
od dwoch-trzech lat obserwuje w calym inecie bardzo niezdrowa, bo zawsze wywolujaca konflikty, praktyke nadmiernego usuwania calych tematow/poszczegolnych postow jako calosci/zamykania tematow z powodu rzekomego "wyczerpania tematu".
o ile na tym forum ta ostatnia rzecz nie jest (na szczescie) praktykowana, to dwie pierwsze zaczynaja sie stawac coraz czestsze...
Drodzy Mod-owie! ograniczcie czasem swe zapedy, bo nagle moze sie okazac, ze ludzie przestana pisac w ogole...
- Agent 0007
- Gulczak
Ja jednak uważam że modowie są od tego, aby kontrolować to forum. Przez kontrolowanie rozumiem bronienie od oszczerstw czy takich kłótni jakie miały miejsce. W skrajnych przypadkach uważam usuwanie postów za prawidłowe, a wręcz wskazane. Osobiście nie mam ochoty przeglądać forum w którym co chwila ktoś kogoś obraża, kłóci się i udziela reprymend. W tej teori chyba każdy przyzna mi racje równie łatwo, jak Agent Animatedowi. Zresztą najlepiej dla całego forum byłoby nie wprowadzać między członków zawiści i podziału na dwie grupy, Modów i użytkowników, czy zwolenników Raista jak i jego przeciwników. To bardzo zaszkodzi temu forum i wprowadzi niezdrową atmosfere wśród uczestników dyskusji. Najlepiej byłoby teraz ten temat zakończyć, chyba nikt nie lubi sie kłócić, a jak chceciesie wyżyć to zobaczcie mecz naszej reprezentacji i marsz do Janasa. Zrozumiano?
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Bo ja na przekór wszystkim tym
Co zasmucają świat, uśmiecham się przez łzy!
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Fiona
Animated wrote:Drodzy Mod-owie! ograniczcie czasem swe zapedy, bo nagle moze sie okazac, ze ludzie przestana pisac w ogole...
Tak wlasnie
Forum dyskusyjne gdzie bez przerwy sie zabrania ludziom dyskutowac jest bez sensu
Nie mowie ze cantrowe juz jest bez sensu, ale jesli ta tendencja sie utrzyma takie wlasnie sie stanie....
Znam duzo wieksze forum, gdzie offtopy sa produkowane masowo i nikomu to nie przeszkadza, modowie sie wtracaja jak zaczyna byc jatka albo jesli zostana poproszeni o pomoc i tamto forum zyje.
A tu jak nie mozna sie do niczego odniesc jest nuuuuudaaaa
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- Yossarian
No, chyba, że jest Yossarian.
Chatette --> Nie przesadzasz aby trochę?
Chatette --> Nie przesadzasz aby trochę?
Last edited by Yossarian on Tue Jun 27, 2006 9:19 pm, edited 1 time in total.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
- Chatette
- Raist
- Gulczak
Raist wrote:Animated spamu sie nie edytuje tylko go usuwa. Edytowac mozna post, ktory jest wulgarny, obrazliwy, zawiera niedozwolone tresci, narusza zasady itd. SPAM USUWAM I BEDE USUWAL czy wam sie to podoba, czy nie. Macie dzial do luznych i bezsensownych rozmow. Koniec dyskusji.
Brawo!
Bo mnie na uśmiech zawsze stać
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
Nie lubię życia brać
Zbyt serio, serio zbyt
- Animated
Raist wrote:Animated spamu sie nie edytuje tylko go usuwa. Edytowac mozna post, ktory jest wulgarny, obrazliwy, zawiera niedozwolone tresci, narusza zasady itd. SPAM USUWAM I BEDE USUWAL czy wam sie to podoba, czy nie. Macie dzial do luznych i bezsensownych rozmow. Koniec dyskusji.
"Spam, spam, spam, spam... spam, spam, spam, egg and spam; spam, spam, spam, spam, spam, spam, baked beans, spam, spam, spam..."
dla Ciebie spamem sa np. tzw. "off-topiki", dla mnie posty powstajace w wyniku dzialania bot-ow, majace na celu zareklamowac strony/podwyzszyc ich pozycje w wyszukiwarkach. (ewentualnie wtracenia uszola o balsamie. lol.)
zliberalizuj swoje podejscie do "spamu", w przeciwnym wypadku jedyna rzecza, piszaca tu, beda wlasnie te boty...
Gulczak: piekny post... oddajacy istote... spamu?
EDYCJA: dla mnie koniec tematu.
--
The Animated One a.k.a. Animowany
Last edited by Animated on Tue Jun 27, 2006 11:07 pm, edited 1 time in total.
- Raist
- WojD
- ushol
- Agent 0007
A ja mam inny apel do Raista
Wiem, ze myslenie moze bolec... ale postaraj sie do niego przyzwyczaic... to, ze ktos Cie krytykuje powinno byc dla Ciebie juz normalne, zwlaszcza, gdy ma powody. A Ty bronisz sie nie używajac zadnych argumentow tylko : "bo ja chce i musze!" i bede usuwał.
A jak cos usuwasz to laskawie usuwaj wszystko, a nie jeden post, ktory niby "zapoczatkował" - smiechu warte.
EDIT: a ja wiem co usuwasz, tylko nie znam kryteriow, bo oswiecic nas nie raczysz o wielki modzie!!
Wiem, ze myslenie moze bolec... ale postaraj sie do niego przyzwyczaic... to, ze ktos Cie krytykuje powinno byc dla Ciebie juz normalne, zwlaszcza, gdy ma powody. A Ty bronisz sie nie używajac zadnych argumentow tylko : "bo ja chce i musze!" i bede usuwał.
A jak cos usuwasz to laskawie usuwaj wszystko, a nie jeden post, ktory niby "zapoczatkował" - smiechu warte.
EDIT: a ja wiem co usuwasz, tylko nie znam kryteriow, bo oswiecic nas nie raczysz o wielki modzie!!
-
- marol
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”