Robert_ wrote:Moze i śmieszyłby mnie ten tekst, gdyby nie to co pisałeś w temacie wcześniej. Moja prowokacja służyła temu, abyś przedstawił źródła, które mówią, że skin....itd. lub przynajmniej spróbował przeczytać coś na temat subkultury skinheads. Tu nie ma miejsca na zdanie odrębne. Skinhead nie jest bardziej radykalnym odłamem skina i jużPomijając kompletnie wszystko inne, skinhead nie może być odłamem skina ponieważ subkultura nie nazywa się skin a skinhead. Skin jest po prostu określeniem potocznym, uproszczeniem nazwy itp. słowa skinhead.
ps. Nie unos się, to tylko dyskusja
Sporo czytałem o skinheads i nawet sporo ciekawych filmów obejrzałem. (Polecam American History X). Ale nie zawsze to co jest ogolnie przyjete i teoretyczne zgadza sie z tym co jest naprawde, szczególnie teraz w polsce jak skinhead wymiera. Wiele sie w polsce zmienialo, i wiem ze wiele samych skinow mowi na tych najbardziej radykalnych "skinheadzi" a o sobie bardziej po prostu skin. Ale w sumie racja źle się wyraziłem
ps. sorry ze sie uniosłem (w dyskusji^^) ale odebrałem jakoś tak Twoją wypowiedź jako atak w moją inteligencję i próbę wyśmiania mnie