Lecz temat ten ma za zadanie tez dac do zrozumienia, ze logi sie nie podobaja. Dawajcie liste takze negatywnych czlonkow spolecznosci... tych, ktorym sie nie chcialo. Moze to cos zmieni w tym zakresie.
Pozytywne postacie, których twórczośc mialem okazję podziwiać w grze:
- Generał Alexius - wydawało mi się, że jest prostym żołnierzem. Okazało się, że posiada duszę i serce. Wspaniała historia Vlyryan i herb miasta.
- Thora - za to, że cały czas stara się, by jej dzieła były interesujące i ciekawe, tworzy zarówno piękne opowieści (mit), obrazy (malowidła statków) jak i piękne mapy.
- Finra - kolejna Bojvinka w towarzystwie gloryfikowanych, malarka.
(wspaniala mapa do dzisiaj pozostaje w mej pamieci i ciagle do niej wracam w mych notatkach)
- Shaera - wiele osob trudni sie w grze pamietnikarstwem, szkoda, ze tak malo z nich decyduje sie ujawnic swoje wspomnienia przed śmiercią... ale nie tylko. Kronika przez nia pisana jest bardzo interesujaca, nawet nudniejsze wydarzenia nabieraja barw.
- Nieznana mi z imienia autorka "Glosu Lasu" - po prostu za to, ze jej sie chcialo, niech czuje sie doceniona
- Matix - za ulotke o targowisku w Cechowicach. Jedna z notatek, ktora przyciagnela moja uwage w pewnym miejscu.
- autorka Głosu Esdragonu, za chec stworzenia czegos. Za chec ozywienia gry prosta, nie wymagajaca duzo nakladow czasu i pracy gazeta.
Wszystkim nagrodzonym gratuluje. Jak sobie akurat przypomne dopisze jeszcze kilka osob.

Edit: To nie ranking, kolejnosc przypadkowa, czyli jak sobie akurat przypomnialem... mozna powtarzac takze... jesli komus sie podobalo cos z mojej listy pisac!
Aha... pamietajcie, ze jedynym sposobem by poznac tresc notatki jest zobaczyc ja w grze. Nie opisujcie tutaj zbyt dokladnie, bo sie nasi drodzy modowie przyczepia