nowosci w Cantr
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- KilDar
nowosci w Cantr
pojawiły się wachlarze trzcinowe i drewniane, ktoś wie do czego służą?
jest też nowa opcja na stole kamiennym, czyli odzysk surowca z monet...
ktoś odkrył cos jeszcze?
jest też nowa opcja na stole kamiennym, czyli odzysk surowca z monet...
ktoś odkrył cos jeszcze?
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- Gnom
- KilDar
Gnom wrote:small fire pit nie można już budować na łódkach.
dobrze ze wszędzie już mam

heh, sam odkryłem co z tymi wachlarzami przeglądając co można nowego na kuchence zrobić, czyli dmuchany ryż (a moze jakoś inaczej się to nazywa) i do tego trzeba wachlarza właśnie, tylko nie wiem jeszcze czy to leczy, czy sie je... i uwaga, zwiększa swoją objętość po przerobieniu a nie odwrotnie jak zwykle...
gotowane ziemniaki to już wcześniej były...
Last edited by KilDar on Sat May 27, 2006 9:45 am, edited 1 time in total.
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- marol
- Gnom
- marol
- OktawiaN :)
-
- Gnom
marol wrote:Opisz dokładnie, jak to sobie wyobrażasz techicznie.
O, Alek ma świetny pomysł.
A jeśli miałoby się to zrobić inaczej, to po prostu opcja "eat". Jakby się ją włączyło, to postać jadłaby wskazane jedzenie aż do wyczerpania go lub włączenia opcji dla innego rodzaju jedzenia.
Jak się nie da tego zrobić od strony programistycznej to powiedz po prostu, ja się na tym w ogóle nie znam...

- Gulczak
alek wrote:Mozna wprowadzic nowa opcje przechowania "chlebak" i tam wkladac jedzenie, ktorego sie nie chce w danym momencie jesc, a w inwentarzu zostawiac to, ktore sie chce. Byloby to cos w rodzaju apteczki, ale zrobione na przyklad z materialu konopnego.
Pomysł ogólnie dobry, ale co będzie jak ktoś na dłużej zaśnie i skończy mu sie jedzenie w chlebaku (np. marchew)? Będzie miał przy sobie jeszcze 5 kg. wędzonego pstrąga, i nie będzie mógł tego jeść, bo nie jest w apteczce na jedzenie? Wyobrażacie sobie takie coś:
-Widzisz jak XXX umiera z głodu
A w obiektach przybyło 5 kg. pstrąga

Ogólnie pomysł "Genialny" Tylko co zrobić z inną żywnością?
Właśnie, możeby wprowadzić takie coś, że jak ktoś umrze widać co z niego wypadło! Poszukam na forum i ewentualnie dam do sugestii...
- NiKnight
-
Gulczak, mialam na mysli: jesz to co masz w inwentarzu a w chlebaku to drugie sniadanie. ale to nie zmienia tego, ze i tak mozesz umrzec z glodu jak w pore ne wyciagniesz prowiantu. Tylko, ze jak swiadomie zasypiasz to wiesz ile wyciagnac, a jak nieswiadomie...no coz...nie sadze, zeby chlebak byl winny.
A co do komplikacji gry, moj drogi NiKnight
, to sugerowalam zrobienie, a dokladniej uszycie z chlebaka z materialu konopnego i skory na paski, moze troche zelaza na sprzaczki. Wiec poczatkujacy nie bedzie posiadal takiej rzeczy i jego dzienne sporzycie zywnosci bedzie zachodzi tak jak teraz.
Moze byc problem techniczny, nie znam sie na tyle na programowaniu...wiec nie mam pojecia, czy modyfikowanie opcji tak "pierwotnej" jak odzywianie sie w momencie kiedy postac uszyje sobie taki chlebak jest prosta czy wrecz przeciwnie.
Tak na prawde ten pomysl wyplywa z zasugerowania opcji wyboru jedzonego pozywienia, wiec wlasnie to powinno jako pierwsze pojawic sie w sugestiach, a nastepnie byc kontynuowane przez tego typu rozwazania...
A co do komplikacji gry, moj drogi NiKnight

Moze byc problem techniczny, nie znam sie na tyle na programowaniu...wiec nie mam pojecia, czy modyfikowanie opcji tak "pierwotnej" jak odzywianie sie w momencie kiedy postac uszyje sobie taki chlebak jest prosta czy wrecz przeciwnie.
Tak na prawde ten pomysl wyplywa z zasugerowania opcji wyboru jedzonego pozywienia, wiec wlasnie to powinno jako pierwsze pojawic sie w sugestiach, a nastepnie byc kontynuowane przez tego typu rozwazania...
- Smith
Ja uważam że nie ma sensu wprowadzać opcji wyboru tego co chce sie jeść, ale nie byłoby złym pomysłem wprowadzenie możliwości zrobienia chlebaka do którego można byłoby przełożyć jedzenie z plecaka w celu zrobienia w nim miejsca na inne surowce. Ale pod warunkiem że z chlebaka możnabyłoby jeść tak samo jak z plecaka i że niemiałoby to wpływu na kolejność jedzenia zjadanego automatycznie, tak żeby chlebak był tylko czymś w rodzaju zwiększenia pojemności inwentarza.
- Kondziu36
- Fiona
Kondziu36 wrote:Taki plecak na samo jedzenia w chlebaku nosimy jedzenie a w plecaku inne rzeczy bo niemoge sobie wyobrazic jak moja postac niesie brudna łopate i chleba razem w torbie
No to nie jest rozsadny argument

Twoja postac nosi w plecaku gaz luzem a Tobie wzgledy estetyczne przeszkadzaja?

Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.