Top ten najbardziej znanych postaci

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

marol

Top ten najbardziej znanych postaci

Postby marol » Tue Nov 22, 2005 1:59 pm

W celu rozluźnienia napiętej ostatnio atmosfery zamieszczam następującą ciekawostkę.

Top Ten Najbardziej Znanych Polskich Postaci
1. Pewien sekretarz z Vlotryan.
2. Pewien strażnik z Vlyryan.
3. Pewien trybun z Vlotryan.
4. Pewien szlachic vlotryański.
5. Pewien admirał.
6. Pewien premier.
7. Pewien były czonek Rady Vlyryan.
8. Pewien strażnik z Vlotryan w delegacji.
9. Pewien arcykapłan.
10. Pewna członkini rady Vlyryan na T. ex aequo z pewną krawcową z Vlotryan.

Jak macie jakieś pomysły na inne rankingi to czekam :)

Edit: Pozycję w rankingu określa liczba postaci, które daną postać jakoś sobie nazwały. Nie jest to więc moje subiektywnie widzimisię, lecz statystyka z bazy danych.
Last edited by marol on Tue Nov 22, 2005 2:10 pm, edited 2 times in total.
Matix

Postby Matix » Tue Nov 22, 2005 2:06 pm

To chyba tylko w samym Vlotryan. Na zewnątrz...

1. Robin Hood
2. Lidia
3. Matix, pisarz
4. Ostatnio Paula
5. Arek, rzeczywiście....

Nie jest to bardzo obiektywne, ale o nich się ostatnio najwięcej mówi...
http://www.matix.salon24.pl
WojD

Re: Top ten najbardziej znanych postaci

Postby WojD » Tue Nov 22, 2005 3:01 pm

marol wrote:Pozycję w rankingu określa liczba postaci, które daną postać jakoś sobie nazwały. Nie jest to więc moje subiektywnie widzimisię, lecz statystyka z bazy danych.

To nie tylko Vlotryan ale cała polska strefa...

:)

Gratulacje dla laureatów - dobra robota!

Czy możesz podać ile (lub mnie więcej ile) osób ma nazwane te postaci?
==============
Snake

Postby Snake » Tue Nov 22, 2005 4:42 pm

Pomysły na rankingi:

*najlepszy mysliwy tudziez klusownik (liczba upolowanej fauny)
*najwiekszy zabojca (liczba ludzi poslanych do raju)
*najstarsze charaktery
*najwiekszy podroznik (liczba odwiedzonych lokacji)
*najlepszy grabarz
<snake> that means Cantr on christmas xD
<EchoMan> Well. I would like to think so. ;)
Matix

Postby Matix » Tue Nov 22, 2005 4:51 pm

Dpoisałabym jeszcze T.P.

To, że dużo ludzi ich poznało, to nie znaczy jeszcze, że są najbardziej znani. Na przykład T.P. znała cała wyspa, chociaż niewiele osób miało sposobnośc spotkania się z nią, tak samo z Robinem. To, że w Vo~ mieszka dużo osób, które "muszą" znać pewne osoby nie znaczy, że są najbardziej popularne.

Proponuję ranking najlepszych piasrzy. Może to zachęci ludzi do pisania rzeczy w Canrt. Nalepsi pisarze to nie tacy, którzy najwięcej napisali notek, tylko tacy co piszą najsensowniej. Zgłosiłbym wtedy - Kondrada Poetę, T.P. i tajemniczego pisarza, kapłana K... i Matixa pisarza. Co wy na to?
http://www.matix.salon24.pl
WojD

Postby WojD » Tue Nov 22, 2005 5:03 pm

Matix, to sa automatycznie generowane - a więc na swój sposób obiektywne - statystyki podobne do znanych od dawna w anglojęzycznej strefie a publikowanych z zinie "Stolen Notes". ( http://www.cantr.net/e107/content.php?article )

Swoją drogą - tam sa na przykład takie ciekawe informacje:

Największe miasta ok. 1305 dnia...

Miasto Obecni mieszkańcy
Karnon 113
Drojf 85
Vlotryan 81
Olipifirovash (west) 79
Siom 73
Kwor 72
LakeVillage 67
Brunoi 64
Davlozhishmos Hills (west) 60
Doryiskom 59

To co Ty proponujesz jest całkowicie subiektywne, większość moich postaci nigdy nie słyszała o Robinie czy TP :) Inna sprawa, iż kilka zna kilku Matixów :P
==============
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Tue Nov 22, 2005 5:20 pm

Te statystyki ilosci osob ktore sobie postac nazwaly uwzgledniaja:
a) calkowita liczbe takich osob w ciagu calego zycia postaci
b) ilosc osob obecnie zyjacych ktore maja postac nazwana?

Ciekawa informacja bylby jeszcze wiek wymienionych postaci. Najmlodsi i tak nie maja szans :)
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Tue Nov 22, 2005 6:29 pm

Do slawnych pod wzgledem nie spotkania lecz slyszenia i oczekiwania na postac dalbym: Shingo

Z rozmow kilku osob i promowaniu go przez niektorych ludzi stal sie slawny. Gdzie chyba nie moge powiedziec ; )
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Wed Nov 23, 2005 12:33 am

Na angielskim forum sa tematy w rodzaju najciekawsze i najbarwniejsze postacie. Tutaj by to raczej nie wyszlo. Kiedys sie nawet zastanawialem nad zalozeniem takiego tematu, ale jak pomyslalem w co sie to moze rozwinac... to zrezygnowalem.

Zglaszanie takich postaci nie byloby obiektywne w naszej strefie. A robienie dodatkowo glosowan lub ankiet, tym bardziej. Teraz juz blizej, daloby sie zrobic ankiete skoro wiadomo jakie postacie sa najbardziej znane. Ale nie sa one podane wprost i jest tego przyczyna. Dalsze ciagniecie tematu byloby w sprzecznosci z przyczyna tej anonimowosci przedstawionych postaci.

Chociaz gdyby powstal temat, glosowanie lub ankieta gdzie mozna sie udzielac tylko z pozytywnymi komentarzami, zero negatywnych lub krytycznych. Tak, wiem, malo realne :?

Ale przydaloby sie mozliwosc wyrazenia uznania dla odgrywanych postaci ktore sie widzi lub zna.W grze nie ma za bardzo jak, czesto jest nawet sytuacja ze szanuje sie postac z ktora sie jest w konflikcie i jest to konflikt odgrywany przez obie strony a nie typowo nerwowy. Temat typowo pozytywny, bez negatywnych wstawek by sie przydal :)

To do rozwazenia dla urzedujacych na tym forum.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Nov 23, 2005 2:47 am

Ranking nie jest obiektywny z pewnych powodów których nie wymienie bo to CRB. W każdym razie i tak moja postać nieźle wypadła :P A może zrób MArol ranking graczy? ;) Znasz IP graczy na forum to możesz sprawdzić ile postaci danego gracza jest znana jakiejś liczbie postaci. Ja w przeciwieństwie do innych graczy gram wieloma postaciami aktywnie a nie tylko jedną.

Jeżeli interesuję Cię co to za CRB to mogę Ci napisać na PM-a.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Skarbniq

Postby Skarbniq » Thu Nov 24, 2005 10:10 pm

Tak... wieloma postaciami. Szczególnie wysoko postawionymi dwójkami w pewnych miastach :lol:

Ile to ja sie nasłuchałem o tym że Twoje postacie nie współpracują ze sobą...

A wracając do tematu:

Statystyki to przecież jedna z odmian kłamstwa ;-) Na pewno jest tak że największe miasto Vlotryan generuje dobrze znane postacie. Bardziej obiektywny byłby wykres prezentujący rozproszenie osób znających daną osobę po całej wyspie.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Nov 29, 2005 10:33 am

Skarbniq wrote:Ile to ja sie nasłuchałem o tym że Twoje postacie nie współpracują ze sobą...

No od jakiegoś dłuższego czasu nie współpracują ślepoto. A wcześniej? Np. Arek <-> Bartłomiej. Obie postacie mieszkały we Vlotryan ale z całkiem innymi celami. Arek myślał o tym by mieć prywatny interes wytopu stali i żelaza i nie interesował się wcale polityką w przeciwieństwie do Premiera. A to co go łączyło z miastem, że został strażnikiem. I nie było to pomysł jego samego, ani Premiera. Tylko Królowa to zaproponowała, a to już nie moja postać. Na dodatek by go bardziej nie wiązać z strukturą społeczną Vlotryan postanowiłem, że odmówił wcześniej otrzymania tytułu szlacheckiego... Na dodatek Arek i Bartłomiej nigdy nie atakowali razem złodzieja, bandytę czy inne cholerstwo by nie łamać zasad. Ostatnio nawet nie podawali sobie przedmiotów i Premier nie wydawał żadnych rozkazów bezpośrednio Arkowi. Jak wyruszała misja w celu uwolnienia T.P. i Arek miał mieć łom i być w misji, to Trybun otrzymał łomy i on miał decydować co z nimi i przekazywać dalsze rozkazy i dowodzić misją.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Sierak

Postby Sierak » Tue Nov 29, 2005 4:08 pm

KeVes wrote:Ja w przeciwieństwie do innych graczy gram wieloma postaciami aktywnie a nie tylko jedną.

Ja teraz też gram wszystkimi,ale lepszy byłby ranking "najlepszej" postaci tzn. podany wynik tej najbardziej znanej od każdego z graczy,to cześciowo niweluje to,że postacie we Vlotryan są bardziej znane,bo większość graczy ma chociaż jedną postać w intensywnie zaludnionym miejscu.
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sat Dec 03, 2005 11:43 pm

Ten ranking jest trudny do zrobienia? Przydalaby sie niedlugo aktualizacja. Ciekaw jestem przetasowan, zwlaszcza w drugiej polowie po ostatnich wydarzeniach. Ale pamieam o zasadzie 4 dni (ktora u nas nawet funkcjonuje jako zasada tylu dni ile nie zaszkodzi grze, czesto zasada milczenia ) :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Dec 04, 2005 2:11 am

Czy ja wiem czy nadal obowiązuje? Ostatnio jest łamana z byle powodu przez doszukujących się dziury w całym graczy którzy piszą nieuzasadnione donosy na publicznym forum. W tak ważnych i kluczowych dla gry sprawach należy pisać na prywanty email players@cantr.net a jeżeli donos dotyczy członka załogi pisać bezpośrednio na samą górę do gac@cantr.net albo do gab@cantr.net

Że ja nadużylem wiedzy OOC za co zostałem już ukrarany to nie znaczy, że Wy macie iść tym samym śladem i łamać zasadę 4 dni pisząc o ważnych sprawach publicznie. To nic Wam nie da, a psujecie tylko grę graczom którzy wolą się o tym co się działo dowiedzieć z samej gry.

EDIT: Z drugiej strony, nie wiem czy takie rankingi są dobre w naszym przypadku. Dużo graczy sugeruję się pewnie nimi w ocenie postaci w sposób niezgodny z zasadami :roll:

Return to “Ogólne dyskusje”