Osobiście, nie lubię. Z odgrywaniem raczej spoko, ale ja się nie znam.

Czy ty nawiązujesz do Hitlera? :d
Moderators: Public Relations Department, Players Department
Uznałem, że to będzie elektryzująco-kontrowersyjne.
Wszystko fajnie, ale gdzie tu nawiązania do Hitlera? Czy sam rasizm to nie za mało?
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
ATS wrote:Słusznie, tylko problem polega na kilku kwestiach:
1. Jak wspomniałem, rozwinięcie jakiejkolwiek ideologii w Cantrze jest obrzydliwie trudne, ponieważ wszelkie przejawy konkretnego postrzegania świata są atakowane jako przykład nietolerancji i narzucania innym swej woli... a to przecież zbrodnia najwyższa.
2. Na rozwinięcie jakiejkolwiek doktryny potrzeba czasu, jej rozwoju. Rasa Asin nie dostała czasu rozwinąć się - została zdeprecjonowana już na starcie, nim dostała możliwość rozwinięcia skrzydeł.
3. Nie widzę potrzeby kompleksowego naśladowania nazizmu - można zaczerpnąć z pierwowzoru i być cantryjskim Hitlerem, bez kopiowania wszystkich haseł, których sam Hitler nawet nie wymyślił. (na marginesie, podstawy nazizmu nie są wytworem myślicieli niemieckich, ale to już inna bajka)
dekalina wrote:A druga rzecz - czy Avarava nie mogła wywalić gdzieś Srebrnej Księgi, zanim zaczęła głosić swoje brednie? Jeszcze ktoś powiąże jej ideologię z LL
Alutka wrote:Zielony świat jest opanowany przez śpiące Smaugi, które budzą się tylko i wyłącznie wtedy, gdy ktoś chce się zainteresować ich skarbami.
Należałoby najpierw o tym wszystkim wiedzieć jako postać, a nie jako gracz. Nie zakładajcie, że to brak pomysłu gracza - może to po prostu brak wiedzy postaci, hm? Wtedy nagle z braku pomysłowości robi się tak ważna konsekwencja.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest