Jest pewne przyslowie:
Jesli z czyms walczysz, wtedy dajesz temu sile aby trwalo.
Srednia wieku na naszym forum jest wysoka, a mam juz doswiadczenie w tej pracy i widzialem prawdziwy spam oraz watki z potokiem przeklenstw oraz wyzwisk. U nas nie jest tak zle, jest nawet bardzo dobrze, bo wyjatkowo spokojnie, i cale szczescie.
Najwazniejsze jest przestrzeganie NZ (szczegolnie zasady 4 dni), wzgledna kultura i zbytnie nie rozmywanie sie tresci tematow w watkach... oczywiscie, kasowac trzeba tez smieci, ktore czasami sie tutaj dostaja. Przyznam, ze osobiscie najchetniej rozszerzylbym zasade 4 dni do dni 100, a nawet niemal calkowicie zakazal publikowania dokladnych faktow o swiecie gry na forum, jednak.. raz, ze nie wolno mi tego zrobic, a dwa, ze nie byloby to chyba najlepsze wyjscie. Tymbardziej, ze... pewne przyslowie moze mowic prawde
Jest to troche niewdzieczne stanowisko, bo gdy sie chce aby wszystkim bylo dobrze, komus na pewno nie bedzie to odpowiadalo

Jednak moderator powinien przede wszystkim pomagac, i mam wielka nadzieje, ze bede trzymal sie tego "zlotego srodka". Tymbardziej, gdy o sytuacji panujacej na forum, moge wypowiadac sie prawie wylacznie w pozytywach.