Animals/Zwierzeta

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Doug R.

Animals/Zwierzeta

Postby Doug R. » Thu Apr 19, 2007 3:17 am

Greetings! I'm the new Resource Department Shepherd, charged with keeping watch over the animals in Cantr. I'm starting this thread so I can get feedback from all the language groups about the animal situations on their islands. Your feedback is appreciated, even if (especially if) everything is perfect (if it's not broke, don't fix it).
Hamsters is nice. ~Kaylee, Firefly
marol

Postby marol » Thu Apr 19, 2007 6:11 am

[tłumaczenie]
Pozdrawiam! Jestem nowym Owczarzem, działającym jako część Resources Department, obarczonym obowiązkiem dbania o właściwy stan gry w kontekście zwierząt. Rozpocząłem ten temat, by móc otrzymywać informacje od was o zwierzętach w polskiej strefie. Oczekuję na wasze uwagi, nawet (lub zwłaszcza) jeżeli wszystko jest z nimi w porządku (pamiętajmy, że lepsze jest wrogiem dobrego).
pipok

Postby pipok » Thu Apr 19, 2007 6:41 am

Z tłumaczenia i z oryginału listu Pasterza z Resources Department zrozumiałem tyle samo :(
Czyli: o sso chozzi? Z tym kipowaniem łoczowania nad zwierzakami w Cantrze i oczekiwanym fidbakiem na ich temat. Można oczekiwać od Douga, że doda lub ujmie tu czy ówdzie jakieś zwierzątka, jeśli to odpowiednio uzasadnimy?
Eresan

Postby Eresan » Thu Apr 19, 2007 8:31 am

Przydałby się orzeł bielik i tur :)

Pozdrawiam.
domeq

Postby domeq » Thu Apr 19, 2007 8:39 am

A ja Ciebie kipowany łoczowany fidbakowy pipoku juz nie rozumiem :wink:

Zauwazam sam kilka bledow ze zwierzetami. Wymieniam je ponizej:

1). Nacisniecie kilkakrotnie przycisku atakuj podczas lagu powoduje zabicie przynajmniej jednego zwierzecia-widma. Nie mam pojecia, czy pojawiaja sie w inwentarzu surowce z nich. Raczej nie.

2). Podczas podrozy czesto pojawiaja sie rozdrobnione stada zwierzat. Sa to np:

leming
leming
leming
krowa
jelen
leming
leming
leming
krowa
jastrzab
leming
leming
leming
jelen
[...]

Polowac w czasie podrozy mozna, jednak jest to wtedy bardzo utrudnione. Zaznaczenie przycisku "atakuj wszystkie" spowoduje wyswietlenie komunikatu o bledzie "nie mozesz zapolowac na wiecej niz jedna grupe zwierzat w ciagu dnia". Z kolei zaznaczanie pojedynczo kazdej grupy zwierzat jest dosc uciazliwe, zwlaszcza gdy mamy do czynienia z watahą lemingow :?

3. Slonie. Najczesciej spotykane w lasach, ale rownie czesto na plazach, wzgorzach, lakach... jest to troche dziwne, bowiem czesc z tych miejsc jest naturalnym siedliskiem sloni. W gorach sloni natomiast juz nie stwierdzilem.

4. Psy. Jest to bardziej sugestia. Tam gdzie ludzie, i miasta, powinno byc duzo psow. Tymczasem w duzych miastach zupelnie ich brak.
Miaua

Postby Miaua » Thu Apr 19, 2007 8:41 am

A na statkach moglyby byc szczury... :twisted:
Kamienny znak: I'm the Devil, I love metal!
Kamienny znak: Dzięki, Marolu Wielki Bardzo!

Image
Mattan

Postby Mattan » Thu Apr 19, 2007 8:42 am

W polskiej strefie żubr, ryś, jeż z którego igieł można by robić igły oraz obszywać nimi skórzane ubrania. :)
Poza tym bocian, który mógłby przelatywać na morzem. :D

Ale nie o to chodzi w tym temacie. Tak mi się wydaje.
Mam pytanie. Czy można liczyć na zwierzęta w miejscach gdzie je wybito?
pipok

Postby pipok » Thu Apr 19, 2007 8:57 am

domeq wrote:Zauwazam sam kilka bledow ze zwierzetami.[...]
2). Podczas podrozy czesto pojawiaja sie rozdrobnione stada zwierzat. Sa to np:

leming
leming
leming
krowa
jelen
leming
leming
leming
krowa
jastrzab
leming
leming
leming
jelen
[...]
Z kolei zaznaczanie pojedynczo kazdej grupy zwierzat jest dosc uciazliwe, zwlaszcza gdy mamy do czynienia z watahą lemingow :?
Nie widzę w tym błędu. Mogą być lemingi i jelenie naprzemiennie, bo niektóre zwierzaki są na trakcie za Tobą, a inne przed Tobą. Moim zdaniem po prostu zwierzęta migrują jako pojedyncze osobniki, nie jako stado.
pipok

Postby pipok » Thu Apr 19, 2007 9:01 am

Mattan wrote:Czy można liczyć na zwierzęta w miejscach gdzie je wybito?
Kilka moich postaci ma kłopoty z powodu braku zwierząt, ale jestem przeciw. Skutków braku odpowiedzialności postaci, które doprowadziły do całkowitego lub niemal całkowitego unicestwienia zwierząt na niektórych wyspach, nie wypada załatwiać ot tak sobie - cudami.
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Apr 19, 2007 9:02 am

Myślę że ptaki powinny mieć możliwość podróży pomiędzy wyspami.
Przewożenie zwierząt statkami.
Ptaki morskie, mewy, albatrosy, kormorany można by na nie polować będąc na statku lub łodzi.

Może stworzyć owady, muchy, motyle, pająki itp.
Eresan

Postby Eresan » Thu Apr 19, 2007 9:04 am

Mattan wrote:Czy można liczyć na zwierzęta w miejscach gdzie je wybito?

Mozna. W końcdu zwierzęta migrują. Jest to zazwyczaj proces powolny i zależy od ilości zwierząt w sąsiednich lokacjach.

Co do przewożenia zwierząt na statkach - ciekawe ale najpierw zająłbym sie pomysłem przepędzania zwierząt z jednego miejsca w drugie (np: jedziesz na drugi koniec wyspy, kupujesz 5 krów i przepędzasz je do swojej osady), jak również pomysłem zagród dla zwierząt udomowionych (krowa, świnia, kura, królik, koń itp.)

Pozdrawiam
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Apr 19, 2007 9:33 am

Jest pewna wyspa która jest dosyć niedawo zasiedlona a nie ma tam praktycznie żadnych zwierząt a na innej rozmnozyły się do takiego stopnia że przeżycie jest tam naprawde trudne.
W świetle tego przewozenie zwierząt statkami i wogle wpływanie na ich migracje jest bardzo ważne.
A jak kto chce miec np. żubra to na razie mógłby importować sobie bizony. :P

ps.Owady???Po co?Mogłbys to wyjaśnić.
Gap

Postby Gap » Thu Apr 19, 2007 9:34 am

Może można liczyć na jakąś kosmiczną koniunkcję która jednorazowo zwiększyłaby ochotę zwierzaków do migracji stukrotnie.
w.w.g.d.w wrote:ps.Owady???Po co?Mogłbys to wyjaśnić.

owady są bardzo pożyteczne. Mogą przenosić choroby.
Artur

Postby Artur » Thu Apr 19, 2007 9:36 am

ja poprosze o smoki, yeti, smerfy i czarnuchow... no , to chyba tyle w sprawie zwierzat odemnie :twisted: :twisted: :twisted: 8)
robin_waw

Postby robin_waw » Thu Apr 19, 2007 9:51 am

w.w.g.d.w wrote:ps.Owady???Po co?Mogłbys to wyjaśnić.

A po co są w cantr donice, wazony z kwiatami czy okulary ?
Dlaczego nie miało by być owadów.

Dziwię się temu że nie widać jak zwierzęta przychodzą do lokacji a powinno być to widoczne.

Widzisz jak mucha przylatuje z nienazwane miejsce do xxx
Widzisz jak koń opuszcza xxx drogą do nienazwane miejsce

Return to “Ogólne dyskusje”