Co dalej z cantr.pl?

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

WojD

Co dalej z cantr.pl?

Postby WojD » Fri Dec 08, 2006 10:36 pm

Kwestia www.cantr.pl - jeśli ktoś z departamentów - najlepiej z CD lub MD przy wsparciu kogoś z PD - będzie chciał poprowadzić polską stronę promującą Cantr II - to udostępnię domenę oraz interfejs administracyjny.

Sądzę, że będzie potrzeba więcej chętnych i aktywnych współpracowników, więc zachęcam graczy do zgłaszania się tutaj - być może to zachęci kogoś z załogi do podjęcia się trudu administrowania stroną.

Być może drugie podejście będzie bardziej udane.

PS. Wycofuję zastrzeżenie wobec Cantryjczyka - jak chce - to również może się podjąć prowadzenia tej strony. Cóż - ja naprawdę mam dosyć i nie chce mi się z nim kłócić...
==============
Chatette

Postby Chatette » Fri Dec 08, 2006 10:47 pm

Ja ze swojej strony dodam, ze caly material jest zachowany, gdyby nowy prowadzacy chcial z czegos "starego" korzystac.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Quijo

Postby Quijo » Fri Dec 08, 2006 11:43 pm

Najlepiej by było gdybyś Ty wróciła, bo robiłaś to świetne
http://www.gks-murcki.com
AUTO

Postby AUTO » Sat Dec 09, 2006 12:04 am

Ja jestem za kontynuowaniem działalności bez oglądania się na co najwyżej kilku pieniaczy, których kłótnie na forum bardziej absorbują niż sama gra. Odwaliliście kawał dobrej roboty. Nie warto teraz przekreślać waszego wysiłku.
ActionMutante

Postby ActionMutante » Sat Dec 09, 2006 3:37 am

Badzcie madrzejsi i ustapcie... prosze. Zaraz znow rozwinie sie mega klotnia i kolejny temat zamkniety... Fajny byl cantr.pl ale jak tylu ludzi ma sie pluc... bez sensu...
All my friends are dead.
You got dragged outta bed,
Now they're buried and they're dead.
marol

Re: Co dalej z cantr.pl?

Postby marol » Sat Dec 09, 2006 6:47 am

WojD wrote:Kwestia www.cantr.pl - jeśli ktoś z departamentów - najlepiej z CD lub MD przy wsparciu kogoś z PD - będzie chciał poprowadzić polską stronę promującą Cantr II - to udostępnię domenę oraz interfejs administracyjny.
Wybacz, ale nie dalej jak wczoraj skasowałeś stronę Chatette bez porozumienia z nią kierując się wyłącznie swoją prywatą. Ja bym się wkurzył, a innym odradzam taki "hosting".
Chatette

Postby Chatette » Sat Dec 09, 2006 9:06 am

marol to nie byla cala strona - WojD bez porozumienia ze mna wykasowal tylko biografie Abrasaxa. Co samo w sobie wkurzylo mnie do granic mozliwosci, bo umowa byla taka, ze sie do niczego nie dotyka.
I powiedzmy to jasno - mialo to calkiem spory wplyw na decyzje o zamknieciu strony.

Nie zakladam, ze WojD majstrowalby przy cantr.pl od strony merytorycznej, ale umowy sa po to, zeby ich dotrzymywac.

Natomiast, jezeli mielibyscie ochote, to ja z przyjemnoscia dalej pociagnelabym watki z "Mody..." tylko juz na wlasnej stronie (czyt. na ktoryms z ogolnodostepnych serwisow blogowych).
Obawiam sie, ze nie bedzie wygladala rownie zacnie, ale postaram sie cos zmajstrowac.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
AUTO

Postby AUTO » Sat Dec 09, 2006 11:03 am

Przecież w ostateczności można zrezygnować z zamieszczania tam biografii a wszystkie inne działy zostawić. Wtedy nikt nie będzie miał już prawa narzekać na brak obiektywizmu itp.

Biografie przecież i tak są zamieszczane tu na forum i tu możemy nad nimi dyskutować. Na stronie Cantr.pl wystarczy podać link do forum i tyle.
Natomiast niech Cantr.pl będzie stroną informacyjną i rozrywkową bez podawania jakichkolwiek faktów z gry (imion postaci, opisywania wydarzeń z gry itp.). Wtedy także WojD nie będzie na pewno wtrącał się w działanie tej strony bo nie będzie rzadnych nacisków.
WojD

Postby WojD » Sat Dec 09, 2006 11:10 am

marol - czytaj ze zrozumieniem i zwróć uwagę, że bio Abrasaxa (które sam napisałem - ale które poprawiła i umiesciła Chattete) skasowałem, bo osobnik C. po raz 199 przyczepił się do Chatette o to, że posługując się moją domeną i Jej Dziennikami prowadzona jest rzekoma akcja propagandowa... I to była jedyna przyczyna. Skasowałem wyłącznie własny wpis - a nie stronę.

I do cholery - nie wtrącałem się w stronę merytorycznie - jedyne co zrobiłem to wyżej wspomniane usunięcie notki, która denerwowała tego trolla - a wcześniej przygotowanie interfejsu do Dzienników...

A zresztą, wiecie co? Nie chce mi się z Wami gadać... Pa.
==============
marol

Postby marol » Sat Dec 09, 2006 11:27 am

Zgodnie ze słowami Chatette - przyczyniłeś do usunięcia efektów jej pracy się kasując tę "biografię". IMO miało to wpływ decydujący. Złamałeś umowę, a znając cię trochę od strony Cantrowej nie dałbym złamanego grosza za to, że następnym razem nie posuniesz się dalej.

Ale to tylko szczegół, WojD, bo ty chyba mnie nie rozumiesz. Niech CD mi wybaczy, ale przytoczę jeszcze raz cytat.
WojD wrote:Mam dosyć - niniejszym oświadczam, że jeszcze jedna zaczepna akcja z jego strony lub czepianie się bez sensu, a ujawnię wszystkie informacje na jego temat jakimi dysponuję w archiwum.

Posiadając dowody na oszustwa gracza i ich nie udostępniając - jesteś szkodliwy dla gry.

Używając tych wyimaginowanych dowodów do szantażu w celu osiągnięcia osobistych korzyści - jesteś sku***.

Bawiąc się w lustratora, będąc jednocześnie AFAIR jedynym polskim graczem, któremu za łamanie zasad usunięto konto - jesteś żałosny.

Powracając do gry i z miejsca wywołując kłótnie oraz ferment pod płaszczykiem pożytecznej działalności (cantr.pl) i używając do tego innych (Chatette) - jesteś niemile widziany przeze mnie na tym forum.

Nie mam nic przeciwko twojemu udziałowi w grze. Ale twój udział w środowisku okołocantrowym mnie mierzi. Nie jestem właścicielem Cantr i nie mogę tego w żaden sposób egzekwować. Ale mogę wyrazić swoją opinię na ten temat, co niniejszym czynię.
Gnom

Postby Gnom » Sat Dec 09, 2006 12:38 pm

WojD wrote:I do cholery - nie wtrącałem się w stronę merytorycznie

Wybacz WojD, ale usunięcie tego artykułu ze strony to było wtrącanie się w merytorykę. Zwłaszcza gdy było wielokrotnie mówione, że sama zawartością strony zajmuje się Chatette, a Ty zajmujesz się kwestiami technicznymi.

Ja wiem trochę więcej o kontekście tej całej sytuacji niż marol i dlatego rozumiem czemu zdecydowałeś się to usunąć i że przyświecały temu dobre intencje. Niestety efekt był odwrotny od zamierzonego. :(

I wiem, że za specjalnie potulnego i łagodnego to ja na tym forum nie uchodzę. Ale może starczy tej kłótni? Bo te ostatnie afery szkodzą IMO dość istotnie atmosferze forum...

EDIT:

marol wrote:Powracając do gry i z miejsca wywołując kłótnie oraz ferment pod płaszczykiem pożytecznej działalności (cantr.pl) i używając do tego innych (Chatette) - jesteś niemile widziany przeze mnie na tym forum.

Jeszcze o tym zapomniałem. O ile z całą resztą Twojego posta w miarę się zgadzam, to z tym nie. Bo mam niejasne wrażenie, że ferment i kłótnie związane z cantr.pl były wywołane przez kogoś innego, a pociągnięte przez jeszcze kogoś innego ze powodów jeszcze innych niż sama witryna. Więc już tutaj nie demonizujmy, że cantr.pl to spisek WojD'a żeby napsuć wszystkim krwi. ;) Zwłaszcza, że z tego co wiem to nie WojD był pomysłodawcą Dzienników Cantryjskich.
Last edited by Gnom on Sat Dec 09, 2006 2:05 pm, edited 1 time in total.
Rusalka

Postby Rusalka » Sat Dec 09, 2006 12:50 pm

Chyba ten temat został zamknięty. Jakim prawem to ciągniecie dalej w następnym temacie, co?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka

Postby Gender » Sat Dec 09, 2006 12:52 pm

Mam propozycję - do dyskusji:

1. Niech "Moda na cantr" i inne artykuły wychodzą w polskiej edycji Stolen Notes. Chyba moglibysmy taka edycje już dostać.

2. Druga propozycja jest bardziej dyskusyjna. Życiorysy też mogłyby być zamieszczane w Stolen Notes, ale podlegałyby najpierw próbie ognia na forum. Jeśli temat wywoływałby dyskusje i niesnaski, po kilku dniach byłby zamykany a życiorys nieukazywałby się w postaci artykułu. Powrót do tematu byłby możliwy w dalekim horyzoncie czasowym.
Let everyone go to his private shelter. Empty the streets. There to find the city of the dead. Let the blessing of the Bomb Almighty and the fellowship of the Holy Fallout descend on us all, this day and forever more.
Gnom

Postby Gnom » Sat Dec 09, 2006 12:59 pm

Gender wrote:Niech "Moda na cantr"

Chyba zapomniałeś o tym, że Moda na Cantr nie jest dobrem wspólnym tylko własnością Chatette. I ona zadecyduje co chce z nią zrobić i czy coś chce. Więc o tym to nawet nie ma co dyskutować, bo nie od nas zależy cokolwiek w tej sprawie.

A druga rzecz. Bez jaj, najpierw znajdźcie kogoś kto będzie chciał "coś" prowadzić. A ta osoba już sama ustali sobie zasady. I nie sądzę by miała ochotę przy każdej biografii przeżywać dysputę na forum, ale to już inna kwestia.

Postby Gender » Sat Dec 09, 2006 1:06 pm

Gnom wrote:
Gender wrote:Niech "Moda na cantr"

Chyba zapomniałeś o tym, że Moda na Cantr nie jest dobrem wspólnym tylko własnością Chatette. I ona zadecyduje co chce z nią zrobić i czy coś chce. Więc o tym to nawet nie ma co dyskutować, bo nie od nas zależy cokolwiek w tej sprawie.

A druga rzecz. Bez jaj, najpierw znajdźcie kogoś kto będzie chciał "coś" prowadzić. A ta osoba już sama ustali sobie zasady. I nie sądzę by miała ochotę przy każdej biografii przeżywać dysputę na forum, ale to już inna kwestia.

To jest propozycja rowniez dla Chatette. Wspomniałem przecież również o innych artykułach. A Stolen Notes ma już wyrobioną formułę, z której można według mnie skorzystać. "Coś prowadzić" - przecież widać że znajdują się takie osoby. A z tego co zauważyłem - to nie Chatette pisała biografie. I nie koniecznie na jednej i tej samej osobie skupiałby się ogień.
Let everyone go to his private shelter. Empty the streets. There to find the city of the dead. Let the blessing of the Bomb Almighty and the fellowship of the Holy Fallout descend on us all, this day and forever more.

Return to “Ogólne dyskusje”